Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Από εμάς εξαρτάται αν θα φτάσουμε τα 10.000 κρούσματα το φθινόπωρο

Βασιλακόπουλος: Από εμάς εξαρτάται αν θα φτάσουμε τα 10.000 κρούσματα το φθινόπωρο
Είχα πει ότι έπρεπε όλοι οι υγειονομικοί να έχουν εμβολιαστεί και απειλήθηκα είπε ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως από τη συμπεριφορά του καθενός εξαρτάται αν μέσα στο καλοκαίρι φτάσουμε τα 6.000, 8.000 ή 10.000 κρούσματα διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι έχει απειληθεί για την τοποθέτηση του ότι θα έπρεπε να είχαν εμβολιαστεί όλοι οι υγειονομικοί.
«Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει επανεκκίνηση της κοινωνίας και της οικονομίας, αν δεν υπάρξει μαζικότατος εμβολιασμός.
Μόλις ξεκινάμε, και ο κόσμος πολύ εύκολα επανέρχεται στις αρχικές του συνήθειες, χαλαρώνουμε κι αμέσως βλέπετε ότι τα κρούσματα εκτινάσσονται.
Όσο περνάει ο καιρός ο ιός προσπαθεί να αμυνθεί, να διατηρηθεί στη ζωή» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στην παράλλαξη Δέλτα, υπογράμμισε πως «θα επικρατήσει σιγά-σιγά και ήδη αυξάνεται στη χώρα μας».

Δεν φταίει η παράλλαξη Δέλτα για την έκρηξη κρουσμάτων

«Είναι πιο μεταδοτικό.
Βάλτε αυτό μαζί με τη συμπεριφορά μας, που είναι η κύρια αιτία της τωρινής έκρηξης - δεν είναι το στέλεχος Δέλτα - καταλαβαίνετε γιατί οδηγηθήκαμε να έχουμε κατακαλόκαιρο πάνω από 2.000 κρούσματα σταθερά.
Καταρχήν, όταν ειδικοί και κυβέρνηση είπαν να βγάλουμε τις μάσκες, είπαν κάτι πολύ συγκεκριμένο.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι όταν βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους με πολλούς άλλους ανθρώπους, να φοράμε τη μάσκα.
Και φυσικά στους εσωτερικούς χώρους ποτέ δεν είπαν, ούτε η κυβέρνηση ούτε οι επιστήμονες, «παιδιά, πάμε να διοργανώσουμε νυχτερινά πάρτι, όπου 3.000 άτομα θα χορεύουμε σε μια πίστα, θα ερωτευόμαστε κ.λπ..
Αυτά πρέπει λίγο να τα στερηθούμε.
Αυτά όλα που έγιναν, έγιναν διότι δεν ακούσαμε τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.
Δεν τα εφαρμόσαμε» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, τονίζοντας ότι είναι «στοιχειώδης υποχρέωση των υγειονομικών να εμβολιαστούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης