Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης: Στα 6.500 κρούσματα τον 15Αύγουστο – Δύσκολα από Σεπτέμβριο αν δεν πειστούν οι ανεμβολίαστοι

Σαρηγιάννης: Στα 6.500 κρούσματα τον 15Αύγουστο – Δύσκολα από Σεπτέμβριο αν δεν πειστούν οι ανεμβολίαστοι
Δεν θα μείνουν χαμηλοί οι αριθμοί σε διασωληνώσεις όταν έχουμε κατακόρυφη αύξηση στα κρούσματα είπε ο κ.Σαρηγιάννης
Σχετικά Άρθρα

Στα 6.500 υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν τα κρούσματα τον Δεκαπενταύγουστο υπογράμμισε ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Σαρηγιάννης τόνισε πως αν και δεν μπορεί να ανακοπεί το τέταρτο κύμα πια, πρέπει όμως να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να σταματήσει η αυξητική τάση.
«Αυτό που συζητάμε είναι ένα ευέλικτο και ενεργό σύστημα επιτήρησης.
Αποτελεί πρόβλημα που έχουν μειωθεί τα self test καθώς αρκετό μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεν είναι εμβολιασμένο.
Ο ΕΟΔΥ πρέπει να κάνει στοχευμένα τεστ σε περιοχές με αυξητική τάση και φυσικά να βάζουμε σε καραντίνα όσους είναι θετικούς» είπε ο κ.Σαρηγιάννης, αναφέροντας πως από τη συμπεριφορά μας, θα κριθεί αν θα συνεχιστεί η αυξητική τάση ή θα είναι η αποκορύφωση.
«Με το στοχευμένο testing θα μπορέσει να αποφευχθεί η τόσο μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων τον Δεκαπενταύγουστο» τόνισε ο καθηγητής, ο οποίος σχετικά με τα εμβόλια, υποστήριξε πως το ποσοστό παρενεργειών είναι εξαιρετικά χαμηλό και είναι λογικό να υπάρχουν, όπως σε κάθε φάρμακο.
«Αν δεν πειστούν οι ανεμβολίαστοι θα είναι δύσκολα τα πράγματα τον Σεπτέμβρη.
Η μετάλλαξη Δέλτα ευνοεί τους νέους, θα έχουμε πολύ μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων σε αυτή την ηλικιακή ομάδα» επεσήμανε ο κ.Σαρηγιάννης, αναφέροντας πως οι αριθμοί σε διασωληνώσεις και εισαγωγές δεν θα παραμείνουν χαμηλοί όταν έχουμε κατακόρυφη αύξηση στα κρούσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης