Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Κανείς δεν θα ξεφύγει από την παράλλαξη Δέλτα – Εμβολιαστείτε

Καπραβέλος: Κανείς δεν θα ξεφύγει από την παράλλαξη Δέλτα – Εμβολιαστείτε
Το θέμα είναι να τη μετατρέψουμε σε διαχειρίσιμη απειλή είπε ο κ.Καπραβέλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως κανείς δεν θα ξεφύγει από την παράλλαξη Δέλτα διατύπωσε ο διευθυντής ΜΕΘ του πανεπιστημίου Παπανικολάου, Ν. Καπραβέλος, ο οποίος κάλεσε όλους τους πολίτες άνω των 50 ετών να σπεύσουν να εμβολιαστούν.
«Η μόλυνση θα επικρατήσει, κανένας δεν θα ξεφύγει από τον κορωνοϊό.
Το θέμα είναι το μετατρέψουμε σε διαχειρίσιμη απειλή», υπογράμμισε μιλώντας στο Mega ο κ.Καπραβέλος, ο οποίος έκανε έκκληση για επιτάχυνση των εμβολιασμών, ιδιαίτερα για τις ηλικίες άνω των 50 ετών.
Ο κ. Καπραβέλος αναφέρθηκε στην υπερμεταδοτικότητα του παραλλαγμένου στελέχους και τόνισε πως ο εμβολιασμός ξεφεύγει από τα όρια της ιατρικής πράξης, καθώς κρύβει από πίσω μία ηθική που αφορά το κοινωνικό σύνολο.
«Πρόκειται για ένα υπερμεταδοτικό στέλεχος, το οποίο έχει τρομακτικές δυνατότητες διασποράς και μετάδοσης.
Ο εμβολιασμός δεν είναι μια ιατρική πράξη, με τα στενά όρια της λέξης.
Υπάρχει και μια ηθική πίσω από αυτή, η οποία ξεφεύγει από τα όρια τα ιατρικά και είναι καθήκον της πολιτείας να φέρει αυτή την ηθική, για να βοηθήσουμε όλοι μαζί.
Σε αυτή την περίπτωση δεν έχει κανένας δικαίωμα να αρνηθεί τον εμβολιασμό για να βάλουμε τέλος σε αυτή τη μάστιγα που λέγεται κορωνοϊός» τόνισε ο κ.Καπραβέλος, υποστηρίζοντας πως ναι μεν οι νέοι δεν θα νοσήσουν βαριά αλλά θα πρέπει να συστρατευτούν στον αγώνα έναντι της πανδημίας, καθώς παίζουν σημαντικό ρόλο στην αλυσίδα της διασποράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης