Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Να σταματήσει η υστερία κατά των ανεμβολίαστων – Όπως και τα lockdowns, έτσι και τα εμβόλια… αρχίζουν να αμφισβητούνται

Να σταματήσει η υστερία κατά των ανεμβολίαστων – Όπως και τα lockdowns, έτσι και τα εμβόλια… αρχίζουν να αμφισβητούνται
Οι ανεμβολίαστοι δεν είναι ασθενείς, είναι υγιείς άνθρωποι και διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο να νοσήσουν και μεταδώσουν τον κορωνοιό ή να υποστούν λοίμωξη, όπως και οι εμβολιασμένοι.
Σχετικά Άρθρα

Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, όπου οι κοινωνίες, λες και ότι έχουν να χωρίσουν κάτι, μοιράστηκαν σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
Απόρροια αυτού του επικίνδυνου κοινωνικού και υγειονομικού διαχωρισμού ήταν η προπαγάνδα κυρίως πολιτικών και των μέσων ενημέρωσης που πληρώνονται για να διαφημίζουν τον εμβολιασμό – ενώ έπρεπε η διαφήμιση αυτή να είναι δωρεάν καθώς αφορά την δημόσια υγεία -.
Βιώνουμε εδώ και καιρό ένα πρωτόγνωρο σκηνικό όπου κυριαρχεί μια μονοδιάστατη προσέγγιση, πρέπει να γίνει lockdown είπαν οι πολιτικοί του κόσμου σχεδόν οριζόντια και όσοι εξέφρασαν διαφορετική άποψη χαρακτηρίστηκαν ψεκασμένοι ή συνωμοσιολόγοι.
Οι πολιτικοί που τότε κατηγορούσαν τους άλλους που αντιδρούσαν κατά των απαράδεκτων περιοριστικών μέτρων… σήμερα δηλώνουν πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο ένα νέος γύρος lockdwons.
Οι ψεκασμένοι και συνωμοσιολόγοι… τελικά δεν ήταν ούτε ψεκασμένοι, ούτε συνωμοσιολόγοι.
Βιώνουμε εδώ και καιρό μια πρωτόγνωρη κατάσταση όπου οι πολιτικοί του κόσμου σε ΗΠΑ και Ευρώπη… επαναλαμβάνουν το ίδιο καταθλιπτικό μήνυμα «εμβολιαστείτε το εμβόλιο σώζει ζωές» «υπάρχει πανδημία ανεμβολίαστων» «είναι τσαμπατζήδες και ασυνεπείς όσοι δεν εμβολιάζονται» και άλλες τέτοιες χαριτωμένες ανοησίες.
Όμως όταν άρχισαν τόσο το Ισραήλ ένα από τα πλέον εμβολιασμένα κράτη στον κόσμο αλλά και τα CDC τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ το πιο σύγχρονο και ολοκληρωμένο δίκτυο νοσοκομείων παγκοσμίως να αναφέρουν ότι οι εμβολιασμένοι μολύνονται, ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν την νόσο αλλά και οι εμβολιασμένοι έστω και σε πολύ – πραγματικό πολύ μικρό βαθμό – πεθαίνουν από Covid 19… οι πολίτες του κόσμου αρχίζουν να κάνουν δεύτερες σκέψεις…

Η υστερία είναι πρωτοφανής

Πάντα – ιστορικά αποδεδειγμένο – ότι στις δύσκολες στιγμές κυβερνήσεις και κοινωνίες αναζητούν τους αποδιοπομπαίους τράγους να τους ρίξουν την πέτρα του αναθέματος.
Είχε καλλιεργηθεί η προσδοκία ότι με την έλευση των εμβολίων, τελειώνουμε με τον Covid 19 και η επιστροφή στην φυσιολογική ζωή είναι θέμα χρόνου.
Αυτό ήταν το κυρίαρχο επιχείρημα το β΄ 6μηνο του 2020 για όσους το έχουν λησμονήσει.
Ξεκίνησε μια προπαγάνδα, ότι ιδιωτικές φαρμακευτικές εταιρίες π.χ. Pfizer, Moderna, AstraZeneca και άλλες διακατεχόμενες από ουμανιστικά ιδεώδη ανακάλυψαν τα φθηνά εμβόλια που θα ξαναφέρουν την ελευθερία.
Να σημειωθεί δε… ότι η ελευθερία των πολιτών ποδοπατήθηκε από τα απαράδεκτα lockdwons τα οποία οι κυβερνήσεις επέβαλλαν… με πρόσχημα τον Covid 19.
Δεχόμαστε ότι ο Bourla της Pfizer που πουλάει τα εμβόλια άρα θα κερδίσει από τις πωλήσεις, θα είναι ταυτόχρονα και ο άτυπος σύμβουλος των κυβερνήσεων για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
Υπάρχει εταιρία που μπορεί να πει ναι έκανα λάθος, το προιόν που παράγω έχει χαμηλότερη αποτελεσματικότητα από αυτή που είχα προβλέψει;
Η ειλικρίνεια είναι τιμωρός των κερδών και η ειλικρίνεια θα οδηγήσει σε μεγάλη πτώση τις μετοχές των φαρμακευτικών εταιριών.

Το Ισραήλ και τα CDC ανέτρεψαν την μονοδιάστατη προπαγάνδα

Η επιστροφή στο φυσιολογικό, δεν θα είναι εύκολη ή άμεση, θα απαιτηθεί χρόνος.
Η Αυστραλία επέβαλλε από τον Μάρτιο 2020 σκληρότατα lockdowns και φθάσαμε αισίως στον Αύγουστο 2021 και τα σκληρά lockdwons παραμένουν μάλιστα σε ορισμένες πόλεις κατέβασαν τον στρατό για να επιβάλλει τα περιοριστικά μέτρα.
Στην Σουηδία όπου επικρίθηκε όσο καμία χώρα γιατί απέρριψε τα lockdowns αποδείχθηκε ότι είχε παραπλήσιες επιδόσεις έναντι των χωρών που επέβαλλαν ακραία υγειονομικά μέτρα και αποκλεισμούς.
Συγκρίνοντας την Σουηδία με την Ελλάδα έχουν παραπλήσιους θανάτους με την διαφορά ότι η Σουηδία δεν επέβαλλε lockdown.
H περίπτωση του Ισραήλ ήρθε να κλονίσει την επικρατούσα μεροληπτική προσέγγιση περί των εμβολίων γιατί το Ισραήλ…ως το πιο εμβολιασμένο κράτος στον κόσμο και υποστηρίζοντας και τον Bourla της Pfizer ο οποίος είναι εβραίος… δεν είχε κανένα κίνητρο ή δόλο να παραποιήσει την αλήθεια.
Το Ισραήλ είπε την αλήθεια, ότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν την νόσο και οι εμβολιασμένοι μπορεί να νοσήσουν βαριά.
Όμως στην αρχή των εμβολίων η προπαγάνδα δεν επέτρεψε να ακουστούν άλλες φωνές, που έθεταν ερωτήματα για τα εμβόλια…
Τα εμβόλια της Pfizer είναι μόλις 39% αποτελεσματικά στην πρόληψη του Covid 19, ως προς την μεταδοτικότητα μετά από 6 μήνες η προστασία υποχωρεί στο 16%.
Την ίδια στιγμή με βάση επίσημα στοιχεία του CDC στις ΗΠΑ ο covid 19 και η μετάλλαξη του Delta μεταδίδεται ταχύτατα όπως η ανεμοβλογιά ενώ στην Μασαχουσέτη και σε άλλες πολιτείες προέκυψε ότι σχεδόν οι μισοί μολυσμένοι με covid 19 ήταν εμβολιασμένοι.
Μάλιστα το CDC στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι οι εμβολιασμένοι έχουν το ίδιο ιικό φορτίο με τους ανεμβολίαστους.
Όλα αυτά όμως ήρθαν να αμφισβητήσουν, πλήρως τα δεδομένα που είχαν παρουσιαστεί στην αρχή… και επειδή ούτε το Ισραήλ μπορεί να αμφισβητήσει κανείς, ούτε τα CDC… ξεκίνησαν οι θιασώτες των εμβολίων να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Το Ισραήλ επιχείρησε και σωστά να μην πολιτικοποιήσει την πανδημία…

Πόσες ανατροπές έχουν υπάρξει;

Στην αρχή όταν κάποιοι παρουσίασαν στοιχεία ότι ο covid 19 διέρρευσε από το ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan στην Κίνα… επικρίθηκαν και λογοκρίθηκαν.
Σήμερα σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι ο covid 19 είναι εργαστηριακά παραγόμενος ιός στοχοποιώντας το ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan στην Κίνα.
Στην αρχή είπαν lockdwons για δύο εβδομάδες για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση και οι δύο εβδομάδες έγιναν 16 μήνες.
Στην αρχή μας είπαν ότι εμβολιαστείτε για να σωθείτε… αλλά στην πορεία διαπιστώθηκε στην πράξη ότι ακόμη και εάν είσαι εμβολιασμένος και μεταδίδεις την νόσο και μπορείς να νοσήσεις.
Στην αρχή είπαν φορέστε μάσκες, κάποια στιγμή, είπαν στις ΗΠΑ βγάλτε τις μάσκες – αυτό το έκαναν γιατί είχαν ελλείψεις από μάσκες – και τώρα ξανά με πρόσχημα την μετάλλαξη Delta, τα CDC προτείνουν οι πολίτες να ξαναφορέσουν μάσκες.
Υποστηρίζουν ότι τα εμβόλια που θα αντιμετωπίζουν καλύτερα τις νέες μεταλλάξεις θα είναι διαθέσιμα μόνο το φθινόπωρο ή το χειμώνα 2021.
Αυτό εγείρει το δίλημμα αν κάποιος πρέπει να κάνει έναν τρίτο εμβολιασμό τώρα ή να περιμένει μέχρι να είναι διαθέσιμα τα πιο ολοκληρωμένα εμβόλια.
Στην αρχή είπαν ότι οι ανεμβολίαστοι θα μεταδίδουν τον Covid 19, θα είναι οι μόνοι που θα νοσήσουν και οι μόνοι που θα πεθάνουν.
Οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν έχουν αποκτήσει τείχος ανοσίας.

Οι τρεις φάσεις

Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;
Γιατί τώρα εισερχόμαστε σε μεγάλο βαθμό σε μια νέα φάση, την 3η φάση.
Η πρώτη φάση ήταν η αρχική κρίση του covid 19, η δεύτερη ήταν η φάση του εμβολιασμού, αλλά η τρίτη είναι αυτή στην οποία η εξάπλωση συνεχίζεται και εμφανίζονται παραλλαγές και μεταλλάξεις που εμποδίζουν την επιστροφή στο «φυσιολογικό».
Σε αυτή την 3η φάση… μέρος της κοινωνίας, οι πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης με υστερικό τρόπο προσπαθούν να στοχοποιήσουν τους ανεμβολίαστους, αυτοί ευθύνονται που οι κοινωνίες των πολιτών δεν έχουν επιστρέψει στην φυσιολογική ζωή.
Όμως το ψέμα αυτό, η παραπλάνηση και η προπαγάνδα αποκαλύφθηκαν από τα δύο πιο έγκυρους τρόπους, μια χώρα όπως το Ισραήλ που έχει εμβολιάσει τους ανθρώπους άνω των 60 ετών σε ποσοστό 80% και τα αμερικανικά κέντρα ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων.
Τα CDC είναι ότι πιο άρτιο υπάρχει στον πλανήτη από πλευράς οργάνωσης.
Πάντως σε αυτή την 3η φάση… το ενδιαφέρον εστιάζεται στην εξάπλωση μιας νέας προπαγάνδας… της υποχρεωτικότητας των εμβολίων που είναι τοξική και υγειονομικά και κοινωνικά.
Ακόμη και να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, σενάριο απίθανο, έχει μηδενικές πιθανότητες, πάλι οι μεταλλάξεις θα μας υπενθυμίζουν ότι τα εμβόλια δεν είναι πανάκεια.

Συμπέρασμα

Τα εμβόλια δεν πρέπει να δαιμονοποιηθούν αρνητικά, ούτε να θεοποιηθούν θετικά.
Προσφέρουν προστασία, ξεκάθαρα αρχικά, αλλά με την πάροδο του χρόνου το τείχος προστασίας ξεθωριάζει.
Πλέον κάθε χρόνο θα πρέπει οι πολίτες να κάνουν εμβόλιο για τον Covid 19.
Ταυτόχρονα οι ανεμβολίαστοι δεν είναι ασθενείς, είναι υγιείς άνθρωποι και διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο να νοσήσουν και μεταδώσουν τον κορωνοιό ή να υποστούν λοίμωξη, όπως και οι εμβολιασμένοι.
Πάνω από το 50% των κρουσμάτων στο Ισραήλ είναι εμβολιασμένοι και από τους 170 νοσούντες που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία σχεδόν το 58% είναι εμβολιασμένοι.
Αυτά τι δείχνουν… ότι υπάρχει υστερία και προπαγάνδα ενοχής και φόβου κατά των ανεμβολίαστων.
Αυτή η προσέγγιση είναι λάθος, υστερεί έναντι της λογικής και παραβιάζει την απτή πραγματικότητα, ο εμβολιασμένος και ο ανεμβολίαστος είναι ένας παρωχημένος διαχωρισμός τοξικός υγειονομικά και κοινωνικά.
Όπως και τα lockdowns, έτσι και τα εμβόλια… αρχίζουν να αμφισβητούνται και εύλογα…
Οπότε ούτε δαιμονοποίηση των εμβολίων, ούτε θεοποίηση τους.
Ούτε δαιμονοποίηση των ανεμβολίαστων…
Ο εμβολιασμός πρέπει να είναι προαιρετικός και μόνο.
Ως προς τα παιδιά… θα επικαλεστούμε την δήλωση του Προέδρου του Μεξικό «τα παιδιά δεν θα κάνουν το εμβόλιο, δεν θα υποκύψω στα κέρδη των φαρμακευτικών εταιριών»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης