Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θα απαιτηθεί εμβολιασμός κάθε χρόνο για Covid 19 – Μετατοπίζουν την νοσηλεία στο σπίτι… για να προστατεύσουν τα νοσοκομεία

Θα απαιτηθεί εμβολιασμός κάθε χρόνο για Covid 19 – Μετατοπίζουν την νοσηλεία στο σπίτι… για να προστατεύσουν τα νοσοκομεία
Αλλάζει η στρατηγική, προτείνουν νοσηλεία στο σπίτι για να προστατευθούν τα νοσοκομεία
Σχετικά Άρθρα

«Ελπίζω πραγματικά ότι δεν θα χρειάζεται να εμβολιαζόμαστε κάθε έξι μήνες ωστόσο μπορεί να πρέπει να εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο - όπως στην περίπτωση της γρίπης» ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, Καθηγητής Nachman Ash.
Τα κρούσματα παραμένουν σταθερά πάνω από 2.000 ημερησίως.
Μέχρι τώρα τα ενεργά κρούσματα είναι 18,775, οι νοσηλευόμενοι σε βαριά μορφή 212 και οι διασωληνωμένοι 37, έχουν πεθάνει από Covid 19 συνολικά 6.474 ενώ έχουν εμβολιαστεί πλήρως 5,374 εκατ ισραηλινοί.
«Το ποσοστό των θετικών τεστ έχει ξεπεράσει το 3% και δεν βλέπουμε επιβράδυνση της νοσηρότητας», δήλωσε ο καθηγητής Ash.
Ο καθηγητής Ash τόνισε ότι «το υπουργείο παρακολουθεί τα δεδομένα.
Μπορώ να καθησυχάσω ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων δεν έχει αυξηθεί πολύ, αλλά σίγουρα μας ανησυχεί».
«Μπορεί ο εμβολιασμός με τρίτο εμβόλιο να διαρκέσει περισσότερο»

Αλλάζει η στρατηγική, προτείνουν νοσηλεία στο σπίτι για να προστατευθούν τα νοσοκομεία

Καθώς οι λοιμώξεις, τα κρούσματα και οι νοσηλευόμενοι αυξάνονται ξανά στο Ισραήλ, το σύστημα υγείας της χώρας ενθαρρύνει τους ασθενείς που δεν έχουν τον ιό να επωφεληθούν από την κατ 'οίκον υγειονομική περίθαλψη για να προστατεύσουν τα νοσοκομεία από την κατάρρευση, να αποτρέψουν το lockdown διατηρώντας ανοικτή την οικονομία.
«Χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο στον τρόπο παροχής φροντίδας», δήλωσε ο Δρ Itamar Ofer, πρόεδρος του Sabar Health Home Hospital.
«Η κατ 'οίκον υγειονομική περίθαλψη είναι απαραίτητη για να αποφορτιστεί το εθνικό σύστημα υγείας και τα νοσοκομεία από κατάρρευση».
Ο πρωθυπουργός Naftali Bennett του Ισραήλ είχε αναφέρει ότι η χώρα δεν θα εστιάζει στα συνολικά κρούσματα κορωνοϊού ή στους σοβαρά ασθενείς, αλλά στο αν τα νοσοκομεία μπορούν ή όχι να διαχειριστούν τον φόρτο από τους ασθενείς με covid 19.

Πως θα αποφευχθεί η κατάρρευση των νοσοκομείων

Σύμφωνα με αυτήν την πολιτική, το Ισραήλ θα εφαρμόσει μόνο σύντομα lockdowns μόνο όταν τα νοσοκομεία βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Η 3η δόση των εμβολίων Pfizer που άρχισε να χορηγεί το Ισραήλ σε άτομα άνω των 60 ετών την περασμένη εβδομάδα θα μειώσουν τον αριθμό των σοβαρών κρουσμάτων.
Εάν συνδυαστεί με τις προσπάθειες για την προώθηση της νοσηλείας κατ 'οίκον, ίσως τα νοσοκομεία του Ισραήλ δεν θα φτάσουν ποτέ σε ένα κρίσιμο σημείο.
Πριν το ξέσπασμα της τρέχουσας πανδημίας, τα ποσοστά πληρότητας νοσοκομείων στο Ισραήλ ήταν ήδη τα υψηλότερα στον ανεπτυγμένο κόσμο, 73% υψηλότερα από την δεύτερη χώρα στην κατάταξη», σύμφωνα με τον καθηγητή Dan Ben-David, πρόεδρο και ιδρυτή του Ινστιτούτου Shoresh για Κοινωνικοοικονομική Έρευνα και μέλος στο Τμήμα Δημόσιας Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ.
Σε κάθε ένα από τα τρία προηγούμενα κύματα κορωνοϊού, το Ισραήλ εφάρμοσε lockdwons προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα νοσοκομεία δεν θα ήταν τόσο υπερφορτωμένα.
Τα νοσοκομεία ήταν υπερπλήρη κατά τη διάρκεια των προηγούμενων κυμάτων με περίπου 2.000 ασθενείς με κορωνοϊό, συμπεριλαμβανομένων και πάνω από 1.000 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση.
Οι διασωληνωμένοι, πρέπει να νοσηλευτούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Νοσηλεία στο σπίτι

Ωστόσο, περίπου το 20% των ατόμων που λαμβάνουν περίθαλψη σε ένα από τα 4.500 νοσοκομειακά κρεβάτια θα μπορούσαν να νοσηλευτούν στο σπίτι, όπου ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό θα τους επισκέπτονται συχνά. 
Δηλαδή περίπου 900 ασθενείς.
Περίπου το 20% όλων των ατόμων που βγαίνουν από το νοσοκομείο επανεισάγονται εντός 30 ημερών, ενώ η κατ 'οίκον νοσηλεία μειώνει τον αριθμό αυτό στο μισό σε περίπου 10% στο Ισραήλ.
Μειώνει επίσης τις πιθανότητες των ηλικιωμένων, οι οποίοι είναι συχνά ανοσοκατασταλμένοι, να προσβληθούν από λοιμώξεις που δεν σχετίζονται με την ασθένεια για την οποία νοσηλεύονται στο νοσοκομείο – ενώ τους παρέχεται η άνεση της θεραπείας σε ένα οικείο περιβάλλον.
Για το Ισραήλ η κρίση COVID-19 δεν έχει τελειώσει.
Οπότε οι κατ΄ οίκον νοσηλείες μπορεί να είναι ένα εναλλακτικό σενάριο ώστε να μειωθεί ο φόρτος στα νοσοκομεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης