Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πύρινη κόλαση στην Αττική με ένα νεκρό - Ανεξέλεγκτα μέτωπα - Καίγονται σπίτια σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Κρυονέρι

Πύρινη κόλαση στην Αττική με ένα νεκρό - Ανεξέλεγκτα μέτωπα - Καίγονται σπίτια σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Κρυονέρι
Εκατοντάδες σπίτια και επιχειρήσεις έχουν καεί - Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην Πάρνηθα, συνελήφθη ύποπτος
Σχετικά Άρθρα

(Συνεχής ενημέρωση) Δραματικές ώρες ζει η Αττική, της οποίας το βόρειο τμήμα τελεί υπό πύρινο κλοιό ύστερα από την αναζωπύρωση χθες Πέμπτη 5/8 το μεσημέρι της πυρκαγιάς στους πρόποδες της Πάρνηθας και στη Βαρυμπόμπη.
Δυστυχώς ένας κάτοικος της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ο οποίος νοσηλευόταν στο ΚΑΤ, έχασε τη ζωή του! Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ένα άνδρα 38 ετών, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι όταν έπεσε πάνω του στύλος της ΔΕΗ. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο θάνατος ήταν ακαριαίος.
Η ανακοίνωση του ΚΑΤ: «Την 14:00 της σήμερον διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ κάτοικος της Ιπποκράτειου Πολιτείας, ηλικίας 38 ετών με κτύπημα στο κεφάλι με μη ανιχνεύσιμα ζωτικά σημεία, από πτώση στύλου της ΔΕΗ, σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων. Έγινε προσπάθεια ανάνηψης επί 70 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα».
Επίσης, ο Σκάι μετέδωσε πληροφορίες για αγνοούμενο στις Αφίδνες.

Ανεξέλεγκτα τα μέτωπα

Παρά τις ρίψεις νερού και τις επιχειρήσεις από τα εναέρια μέσα, η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη καθώς καταγράφονται συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Αφίδνες, Ιπποκράτειο Πολιτεία ακόμα και στη Λίμνη Μαραθώνα εξαιτίας και της ενίσχυσης των ανέμων.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στις Αφίδνες, όπου καίγονται σπίτια και εγκαταστάσεις, τη στιγμή που υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες στην ευρύτερη περιοχή με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη να διατηρήσουν διαχειρίσιμα τα πύρινα μέτωπα, έτσι ώστε οι φλόγες να μην ξεφύγουν και να μην πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει επίσης ένα μεγάλο μέτωπο προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία ενώ σπίτια καίγονται και στο Κρυονέρι.

Φωτιά και στο Σούνιο, κοντά στο ξενοδοχείο Cape Sounio

Φωτιά ξέσπασε σε θαμνώδη έκταση σε λόφο πάνω από το Cape Sounio, πάνω από τη λεωφόρο Σουνίου, σύμφωνα με τη Λαυριακή.
Στο σημείο έχουν σπεύσει 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Διαδοχικές εκκενώσεις οικισμών

Εν τω μεταξύ, νέα μηνύματα εστάλησαν από το 112 με τα οποία ζητούνται τόσο από τους κατοίκους στο Καπανδρίτι και στο Πολυδένδρι να εκκενώσουν την περιοχή προς Βαρνάβα-Νέα Μάκρη από επαρχιακή οδό Μαραθώνος-Καπανδριτίου όσο και στους κατοίκους στη Μαλακάσα ή του οικισμού Σφενδάλη να εκκενώσουν προς Ωρωπό μέσω της Λεωφόρου Αθηνών - Ωρωπού ενώ εντολή εκκένωσης έχει δοθεί επίσης στο Καλέντζι και στη Λίμνη Μαραθώνα.
Λίγο μετά τις 14:30 εστάλη και νέο μήνυμα από το 112, με το οποίο ζητείται από τους κατοίκους του Αγίου Στεφάνου, του Πευκόφυτου και του οικισμού Ποντίων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προς Αθήνα μέσω της λεωφόρου Θησέως και της λεωφόρου Κηφισίας.

Φόβοι για ενίσχυση ανέμων

Κύριο μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να προλάβουν να οριοθετήσουν και να ελέγξουν κάπως το τεράστιο αυτό πύρινο μέτωπο, πριν αλλάξει ο καιρός μια και οι μετεωρολογικές προγνώσεις κάνουν λόγο για επικράτηση δυτικών ανέμων έντασης έως και 7 μποφόρ, από το μεσημέρι και μετά, εξέλιξη που θα καταστήσει εξαιρετικά δύσκολο το έργο των δυνάμεων να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.
Σύμφωνα με την έκτακτη ενημέρωση στην οποία προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής  Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 56 ενεργά πύρινα μέτωπα σε όλη την χώρα, ενώ ανησυχία προκαλεί ότι βαθμιαία θα ενισχυθούν οι δυτικοί άνεμοι, οι οποίοι θα φτάσουν και στα 6 μποφόρ.
Για την εξέλιξη της πυρκαγιάς τόσο στην Αττική όσο και στα υπόλοιπα μεγάλα πύρινα μέτωπα ανά την χώρα ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στην Πάρνηθα και πως συνελήφθη ένας ύποπτος στο Κρυονέρι.
323231313131313123.JPG
5433.jpg
Τα πύρινα μέτωπα

Τα πύρινα μέτωπα στην Αττική εξελίσσονται και από τις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού στο ύψος των Αφιδνών.
Ειδικότερα και από την αριστερή πλευρά της ΕΟ εξελίσσονται δύο μέτωπα στη Βαρυμπόμπη, στα Βασιλικά κτήματα Τατοΐου με το ένα σε ιδιαίτερη έξαρση.
Ένα μέτωπο στην Δροσοπηγή κοντά στην ΕΟ, ένα στις Αφίδνες περιμετρικά του οικισμού, όπου έχουν καταστραφεί και πολλά σπίτια και ένα από τις Αφίδνες προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία.
Από την δεξιά πλευρά της ΕΟ, περίπου 300 μ από τα διόδια, ένα μέτωπο κατευθύνεται προς την λίμνη του Μαραθώνα όπου κυρίως υπάρχουν κτήματα, θερμοκήπια, εγκαταστάσεις αγροτικών καλλιεργειών κλπ χωρίς σημαντικό αριθμό κατοικιών.
1_38.jpg
2_51.jpg
76.png

Χωρίς ρεύμα η μισή Αττική - Έκτακτο σχέδιο ηλεκτροδότησης

Σε εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος στην Αττική προχωρά ο ΔΕΔΔΗΕ, εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τις πυρκαγιές και τη ζέστη και καθώς κρίνονται αναγκαίες για τη διατήρηση του ισοζυγίου παραγωγής/ζήτησης, προκειμένου να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της ηπειρωτικής χώρας.
Ο ΔΕΔΔΗΕ, επικαλούμενος την εντολή του ΑΔΜΗΕ, αναφέρει ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια έγκαιρης ενημέρωσης όλων των πολιτών.

Οι περιοχές της Αττικής που θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος είναι οι εξής:
• Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Πάτημα Χαλανδρίου, Πεντέλη, Γέρακας, Πολύδροσο
• Βούλα, Βάρη, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Καβούρι, Γλυφάδα, Λαγονήσι, Αγία Μαρίνα
• Κηφισιά, Πεύκη, Νέο Ηράκλειο, Μεταμόρφωση, Μαρούσι, Μενίδι, Νέα Φιλαδέλφεια, Λυκόβρυση, Γαλάτσι, Άνω Κυψέλη, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Νέα Ιωνία, Άγιοι Ανάργυροι, Ίλιον, Νέα Χαλκηδόνα, Καματερό, Περισσός, Άνω Πατήσια
• Ηλιούπολη, Άλιμος, Καλαμάκι, Άγιος Δημήτριος, Καλλιθέα, Νέος Κόσμος, Νέα Σμύρνη, Αργυρούπολη, Υμηττός, Γλυφάδα, Δάφνη, Καρέας, Παλαιό Φάληρο, Ελληνικό
• Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα, Κορωπί, Καλύβια, Παιανία, Κερατέα
• Κάλαμος, Βαρνάβας, Αφίδνες, Πολυδένδρι, Μαλακάσα, Ιπποκράτειος Πολιτεία
• Νέα Μάκρη, Μαραθώνας, Σχοινιάς, Κάτω Σούλι, Μάτι, Άγιος Ανδρέας, Πικέρμι, Ραφήνα, Καλλιτεχνούπολη, Διόνυσος
• Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Άγιος Στέφανος, Δροσιά, Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσος, Άνοιξη, Βαρυμπόμπη, Κρυονέρι
• Σπάτα, Μαρκόπουλο, Λούτσα, Κορωπί
Κατά τη διάρκεια των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος, ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή στους πολίτες στα ακόλουθα:
• Να αποφεύγουν τη χρήση ανελκυστήρων προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εγκλωβισμού τους.
• Για λόγους ασφαλείας, όλοι οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ηλεκτροδότηση μπορεί να επανέλθει ανά πάσα χρονική στιγμή και άρα όλες οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να θεωρούνται διαρκώς «υπό τάση».

Έκκληση για λελογισμένη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος τις ώρες αιχμής

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες παρακαλούνται κατά τις ώρες αιχμής 13:00-15:00 και 18:00-22:00 να:
• Αποφεύγουν τη χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να τη μεταθέτουν κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής).
• Ρυθμίζουν τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.
Η λελογισμένη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών κατά τη διάρκεια των ακραίων αυτών καιρικών συνθηκών, θα συμβάλλει καθοριστικά στην εξοικονόμηση ενέργειας, διασφαλίζοντας την υγεία, την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.
Τέλος, ο ΔΕΔΔΗΕ εκφράζει τη λύπη του για την ταλαιπωρία των πολιτών και τους ευχαριστεί εκ των προτέρων για την ενεργό συμμετοχή τους στις προσπάθειες περιορισμού της κατανάλωσης ρεύματος.
77.png
Εννέα τραυματίες - Οι 2 είναι διασωληνωμένοι

Στους 9 ανέρχονται πλέον οι τραυματίες από τη μεγάλη φωτιά στην Αττική.
Οι 5 από τους τραυματίες είναι πυροσβέστες εγκαυματίες, εκ των οποίων οι 2 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στο ΚΑΤ.
Επίσης, στο 251 νοσηλεύεται ο Πυροσβέστης που προσπαθώντας να σβήσει την φωτιά στο Κρυονέρι έπεσε σε πηγάδι.
Άλλοι 3 άνθρωποι βρίσκονται σε Ιπποκράτειο και Σισμανόγλειο με αναπνευστικά προβλήματα.

Σε κατάσταση συναγερμού όλη η Ελλάδα από σήμερα έως 9/8

Σε κατάσταση συναγερμού και ακραίου κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιάς βρίσκεται από σήμερα Παρασκευή 6/8 έως και τη Δευτέρα 9/8.
Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σήμερα Παρασκευή 6/8 σε κατάσταση συναγερμού για την εκδήλωση πυρκαγιάς είναι η Αττική και άλλες πέντε Περιφέρειες της χώρας (Περιφέρεια Πελοποννήσου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας), Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Φωκίδας), Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας) και Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων, ΠΕ Ρεθύμνου).
Ακόμη, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα Παρασκευή 6/8 για τις περιοχές: Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (ΠΕ Έβρου, ΠΕ Καβάλας και νήσος Θάσος), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής), Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας), Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Περιφέρεια Ηπείρου (ΠΕ Θεσπρωτίας, ΠΕ Πρέβεζας), Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας), Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Ηρακλείου, ΠΕ Λασιθίου) και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου).
3_42.jpg
Εκκενώσεις οικισμών

Η φωτιά στην Αττική έχει περάσει τουλάχιστον πέντε φορές την εθνική οδό και στο ύψος των Αφιδνών, καθώς πετάγονται συνεχώς σπίθες σε μεγάλη απόσταση, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις τις πυροσβεστικής.
To 112 έστειλε ειδοποίηση στους κατοίκους των περιοχών Πολυδένδρι, Καπανδρίτι,Ταξιάρχες, Άγιο Γεώργιο, Πουλίθρες να κλείσουν παράθυρα, πόρτες και καμινάδες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού ενώ μηνύματα απεστάλησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας - λίγο μετά τις 23:00 χθες το βράδυ - για εκκενώσεις στις Αφίδνες, στο Πολυδένδρι, στο Καπανδρίτι και στον Άγιο Στέφανο.
Είχαν προηγηθεί μηνύματα για την εκκένωση των οικισμών Δροσοπηγή, Αφίδνες και Ιπποκράτειος Πολιτεία.
Σημειώνεται πως στο τελευταίο μήνυμα του 112 ζητείται η εκκένωση στο Καλέντζι στο Μαραθώνα.
polemiko-skiniko-se-tria-metopa-ystati-machi-stin-ethniki-odo-synechis-enimerosi0
Προειδοποίηση για την ατμόσφαιρα στην Αττική

Προειδοποίηση για την ποιότητα του αέρα στην Αττική απευθύνει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ).
Όπως αναφέρεται, η κατάσταση της ατμόσφαιρας στην Ατική είναι άσχημη όσον αφορά τα επιβλαβή αιωρούμενα και εισπνεόμενα σωματίδια PM2.5 (με διάμετρο έως 2,5 εκατομμυριοστά του μέτρου), εξαιτίας των πυρκαγιών.
Μπορεί κανείς να βλέπει σε πραγματικό χρόνο τα στοιχεία ανά περιοχή στη διεύθυνση: https://influx.chemistry.uoc.gr/sensors
Ο χάρτης παρουσιάζει τα ωριαία επίπεδα συγκεντρώσεων των σωματιδίων PM2.5 σε μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.
Τα στοιχεία προέρχονται από το δίκτυο αισθητήρων του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ), που λειτουργεί στο πλαίσιο της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής ΠΑΝΑΚΕΙΑ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.
Το ΕΑΑ επισημαίνει ότι στις επιβαρυμένες περιοχές με υψηλές τιμές PM2.5 αν οι κάτοικοι είναι ανάγκη να εξέλθουν των κατοικιών τους, πρέπει να χρησιμοποιούν μάσκες αυξημένης προστασίας N95, ΚΝ95 ή FFP2 (όχι τις απλές χειρουργικές), που παρέχουν καλύτερη προστασία από τα σωματίδια PM2.5, και επίσης να ακολουθούν τις σχετικές οδηγίες που περιλαμβάνονται σε πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας.

Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία

Ανακοίνωση για διακοπές κυκλοφορίας και παρεμβάσεις στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, όπου απαγορεύεται από χτες η κίνηση όλων των οχημάτων λόγω της πυρκαγιάς στην βόρεια Αττική, εξέδωσε τα ξημερώματα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ για να ενημερωθούν οι οδηγοί.
Ειδικότερα:
• Απαγορεύεται η κίνηση όλων των οχημάτων από την γέφυρα Καλυφτάκη (χ/θ 20,060), μέχρι τη χ/θ 55,689 (κόμβος Οινοφύτων) για τα ΙΧ και μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια με Ν. Βοιωτίας) για τα φορτηγά.
• Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των φορτηγών αυτοκινήτων και λοιπών βαρέων οχημάτων, με προορισμό ή διέλευση το Νόμο Αττικής, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνου, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, επί του Οδικού άξονα Π.Α.Θ.Ε, από χ/θ 242,079 (όρια με Ν. Μαγνησίας) έως χ/θ 121,250 (όρια με Ν. Βοιωτίας)
• Επισημαίνεται ειδικά για τα φορτηγά, θα ακινητοποιούνται στα όρια Μαγνησίας όσα έρχονται από Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία και όσα ξεκινούν από Φθιώτιδα στα όρια της Βοιωτίας.
Εκεί θα είναι ο τελικός σταθμός για όσα έχουν προορισμό την Αττική, ενώ τα υπόλοιπα, με προορισμό Πελοπόννησο, θα εκτρέπονται μέσω Θερμοπύλων- Λειβαδιάς.
• Για τα ΙΧ και άλλα μικρά οχήματα, που κινούνται από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, θα γίνεται εκτροπή από Α/Κ Θηβών (χ/θ 90,000) και τελικώς διεξαγωγή της κυκλοφορίας τους από την Επ. Οδό Θηβών - Μουρικίου και ακολούθως από Π.Ε.Ο. Ελευσίνας - Θηβών.
Αναστρόφως, όσα οχήματα θέλουν να κινηθούν προς Θεσσαλονίκη θα ακολουθούν το δρομολόγιο Π.Ε.Ο Ελευσίνας- Θηβών, Επ.Ο. Μουρακίου- Θηβών- ΠΑΘΕ.

Από την απαγόρευση κυκλοφορίας στην εθνική οδό εξαιρούνται:

• Οχήματα οδικής βοήθειας.
• Βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.
• Βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης.
• Οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Χαρδαλιάς: 145 δασικές πυρκαγιές συνολικά - 99 στο τελευταίο 24ωρο.


Για την πορεία των μεγάλων πυρκαγιών που καίνε σε περιοχές της Ελλάδας ενημέρωσε ο Νίκος Χαρδαλίας το βράδυ της Πέμπτης 5 Αυγούστου 2021.
Ο κ.Χαρδαλιάς τόνισε πως σήμερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετώπισαν 145 δασικές πυρκαγιές συνολικά, με 99 από αυτές να έχουν ξεκινήσει μέσα στο τελευταίο 24ωρο.
«Αυτή τη στιγμή, παραμένουν ενεργές οι 57» συμπλήρωσε.

Βόρεια Αττική

Μιλώντας για τη φωτιά στη βόρεια Αττική, με επίκεντρο τη Βαρυμπόμπη, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες.
«Συνολικά 95 αναζωπυρώσεις και σήμερα περισσότερες από 12 σημειώθηκαν στην πυρκαγιά της Βαρυμπόμπης που εκδηλώθηκε προχθές.
Όλες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, υπογράμμισε, ενώ η νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι στα πρώην βασιλικά κτήματα πήρε γρήγορα διαστάσεις προς τον ορεινό όγκο της Πάρνηθας, με κατεύθυνση τη Δροσοπηγή και το Κατσιμίδη και προς στιγμή πέρασε την εθνική οδό, στα διόδια των Αφιδνών, όπου και ανακόπηκε άμεσα».
fwtia004.webp

Barimpo_neo.JPG

5353941__1_.jpg

Παρέμβαση εισαγγελέα για Βαρυμπόμπη

Εν τω μεταξύ, την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν δημοσιεύματα καθώς και αναφορά δικηγόρου σχετικά με τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη.
Συγκεκριμένα, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας η οποία ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη, προκειμένου να ερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.
Μεταξύ των ερωτημάτων που θέτει στην αναφορά που κατέθεσε ο δικηγόρος είναι:

  • Ξεκίνησε (όπως λέγεται) η φωτιά από μετασχηματιστή της ΔΕΗ;
  • Είναι συμβατό για την δημόσια υγεία και ασφάλεια να υπάρχουν μη υπογειοποιημένοι πυλώνες υψηλής τάσης εντός αστικού ιστού;
  • Είναι αληθές, όπως αναφέρθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό στις 4.8.2021, ότι σε πολλές περιοχές (όπως π.χ. Βαρυμπόμπη) δεν μπορούσαν να γίνουν εναέριες ρίψεις, γιατί υπήρχαν πυλώνες υψηλής τάσης;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης