Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γκάγκα για Κούβελα: Καθαρά αντιεπιστημονική η προσπάθεια του να συνδέσει το εμβόλιο με το ισχαιμικό του Χαρδαλιά

Γκάγκα για Κούβελα: Καθαρά αντιεπιστημονική η προσπάθεια του να συνδέσει το εμβόλιο με το ισχαιμικό του Χαρδαλιά

Η κ. Γκάγκα υποστηρίζει πως η χαλάρωση της τήρησης των μέτρων οδήγησε στην αύξηση των κρουσμάτων

Σχετικά Άρθρα

Σαφείς αιχμές κατά του καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρη Κούβελα, εκτόξευσε η καθηγήτρια και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα.
Όπως είπε -μιλώντας στον Ant1- η προσπάθεια συναδέλφου της να συνδυάσει το ισχαιμικό επεισόδιο του Νίκου Χαρδαλιά με το εμβόλιο που έκανε, είναι καθαρά αντιεπιστημονική.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κούβελας έσπευσε να προκαταλάβει ότι το επεισόδιο αυτό αποτελεί «δυνητική παρενέργεια» του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, γράφοντας συγκεκριμένα: «ως Ιατρός και Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, προτρέπω τον κ. Χαρδαλιά, τους θεράποντες και τους φροντιστές του, να υποβάλλουν κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ, δυνητικής ανεπιθύμητης δράσης του εμβολίου κατά του COVID-19 στο το οποίο υπεβλήθη. Το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο περιγράφεται στις αναμενόμενες ανεπιθύμητες δράσεις των εν λόγω εμβολίων και ο ασθενής βρίσκεται στο χρονικό φάσμα εκδήλωσης της ανεπιθύμητης».
Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Χαρδαλιάς εμβολιάστηκε πριν από επτά μήνες, ενώ έχει ιστορικό στεφανιαίας νόσου.

Η χαλάρωση οδήγησε στην αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Εν τω μεταξύ, η κ. Γκάγκα συνέδεσε την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες με τη χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων.
Όπως υποστήριξε, είναι κατανοητό πως υπάρχει μια κόπωση στους πολίτες καθώς αυτό είναι το δεύτερο καλοκαίρι που περνάμε με την πανδημία και όλοι, ιδίως βέβαια οι νέοι, θέλουν να διασκεδάσουν και να ξεφύγουν από αυτόν τον εφιάλτη. Μοιραία όμως αυτό οδηγεί σε χαλάρωση και αυτή η χαλάρωση με τη σειρά της οδήγησε στην έξαρση των κρουσμάτων.
Η κ. Γκάγκα υπογράμμισε ότι το εμβόλιο είναι το μεγάλο μας όπλο στην μάχη με τον κορωνοϊό. Για το λόγο αυτό άλλωστε παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων, ο αριθμός των εισαγωγών σε νοσοκομεία και των νοσηλευμένων σε ΜΕΘ, είναι σχετικά χαμηλός και το σύστημα υγείας δεν δοκιμάζεται, παρά μόνο στην Κρήτη όπου δέχεται μεγαλύτερη πίεση.
Αναφερόμενη σε αυτούς που αρνούνται ακόμη να εμβολιαστούν είπε ότι σημαντικό ρόλο παίζουν και κάποιοι που με την ιδιότητα τους επηρεάζουν τους πολίτες αρθρώνοντας ένα λόγο χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται και πολύ γιατροί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης