Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Στο 68% η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ covid στα νοσοκομεία - Καπραβέλος: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

Παγώνη: Στο 68% η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ covid στα νοσοκομεία - Καπραβέλος: Τα δύσκολα είναι μπροστά μας
Που κινείται η  πληρότητα των ΜΕΘ Covid στα νοσοκομεία

Στο 68% φτάνει πλέον η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ για νοσήματα Covid στα νοσοκομεία όλης της χώρας, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
«Έχουμε πρόβλημα, υπάρχει αύξηση των παραμέτρων όλων και πρέπει να το δούμε αυτό σιγά –σιγά», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Η ίδια έκανε αναφορά στην Κρήτη, όπου το 79,2% των κλινών ΜΕΘ Covid είναι κατειλημμένες και πρέπει να ενισχυθεί γιατί δεν έχει πολλά κρεβάτια, αλλά και για την Αττική, όπου η πληρότητα φτάνει στο 67% , ενώ στη Θεσσαλονίκη στο 71%.

Καπραβέλος: Η μάχη δίνεται έξω

Με γεμάτες και τις 12 κλίνες της ξεκίνησε το Σάββατο 28/8 στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη η εφημερία, όπως σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Καπραβέλος.
Όπως ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Πανανικολάου, Ν. Καπραβέλος, το νοσοκομείο διαθέτει συνολικά 20 κλίνες Covid, από τις οποίες οι 18 είναι γεμάτες, ήτοι ποσοστό πάνω από 90%.
«Έχουμε αφήσει 10 κλίνες για τα υπόλοιπα νοσήματα και εκεί είναι μεγάλη η πληρότητα», πρόσθεσε.
Ο κ. Καπραβέλος χαρακτήρισε πρωτοφανή την πίεση που δέχεται σε περίοδο καλοκαιριού το νοσοκομείο και προειδοποίησε ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας» και πως μέχρι τις 20 Σεπτέμβρη , οπότε και αλλάζει ο καιρός, πρέπει να σταματήσει η διάδοση του ιού.
Κατά τον ίδιο, «η μάχη δίνεται έξω: Με απλή μάσκα, με προφύλαξη, με επιτάχυνση εμβολιασμών, με τρίτη δόση όπου χρειάζεται, για να πετύχουμε ένα συνολικό καθολικό τείχος ανοσίας για να εμποδίσουμε τον ιό να κάνει τη ζημιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης