Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Υπάρχουν κριτήρια διασωλήνωσης– Χωρίς προβλήματα μετά το 40%-50% των ασθενών που εισάγονται στις ΜΕΘ

Καπραβέλος: Υπάρχουν κριτήρια διασωλήνωσης– Χωρίς προβλήματα μετά το 40%-50% των ασθενών που εισάγονται στις ΜΕΘ

Προβληματίζουν πάρα πολύ οι μεταλλάξεις, καθώς πολλές από αυτές έχουν πολύ αυξημένη μεταδοτικότητα και φέρνουν σε μια μικρή αχρήστευση την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, ανέφερε ο Ν. Καπραβέλος

«Υπάρχουν αυστηρότατα κριτήρια διασωλήνωσης που σώζουν ζωές. Είναι αδιανότητο να μη θέλεις τη θεραπεία», ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, με αφορμή νέο περιστατικό άρνησης ασθενούς και συγγενών του να διασωληνωθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Ο κ. Καπραβέλος μιλώντας ΣΚΑΪ εξήγησε ότι από τους ασθενείς με κορωνοϊό που φτάνουν στα νοσοκομεία, άλλοι πάνε καλά και άλλοι μπορεί να παρουσιάσουν μια βαρύτατη πνευμονία και να χρειαστούν οξυγόνο.
Όπως ανέφερε «έχουμε πρωτόκολλα αντιμετώπισης της πνευμονίας, όμως μερικοί δεν τα καταφέρνουν. Πρέπει οπωσδήποτε να διασωληνωθούν για να εξασφαλίσουμε την οξυγόνωση και να προφυλάξουμε όλα τα όργανα».
«Είναι πρωτάκουστο αυτό που συμβαίνει. Μέχρι τώρα το πρόβλημα ήταν να βρεθεί κρεβάτι Εντατικής Θεραπείας για να σωθούν οι άνθρωποι. Αυτό, το να μην υπάρχει η διάθεση από τους συγγενείς και από τον ίδιο τον ασθενή να διασωληνωθεί, οφείλεται σε παραπληροφόρηση. Ότι δηλαδή οι γιατροί διασωληνώνουν τον ασθενή, ενώ δεν πρέπει. Υπάρχουν αυστηρότατα κριτήρια διασωλήνωσης που σώζουν ζωές. Είναι αδιανότητο να μη θέλεις τη θεραπεία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος.
Κατά τον ίδιο, το 40%-50% των ασθενών που εισάγονται στις ΜΕΘ, επιζούν και συνεχίζουν τη ζωή τους χωρίς προβλήματα.

Πότε ο γιατρός ειδοποιεί τον εισαγγελέα

Ο κ. Καπραβέλος, με αφορμή την αύξηση των καταγγελιών ότι ασθενείς αρνούνται να διασωληνωθούν, εξήγησε ότι σε αυτή την περίπτωση αρχικά ο γιατρός προσπαθεί να πείσει τους συγγενείς ότι υπάρχει ελπίδα και θεραπεία, εάν επιμείνουν, καταδικάζοντας τον ασθενή σε θάνατο, τότε ο γιατρός είναι υποχρεωμένος να ειδοποιήσει τον εισαγγελέα για να πάρει την εντολή να προχωρήσει.

Προβληματίζουν οι μεταλλάξεις

Κάνοντας αναφορά στην πορεία της πανδημίας, ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι προβληματίζουν πάρα πολύ οι μεταλλάξεις, καθώς πολλές από αυτές έχουν πολύ αυξημένη μεταδοτικότητα και φέρνουν σε μια μικρή αχρήστευση την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «φοβόμαστε μήπως οι μεταλλάξεις αναστρέψουν τις ιδιότητες του ιού και τον κάνουν πιο μεταδοτικό, πιο μολυσματικό, πιο καταστροφικό. Δεν έχουμε χρόνο ως κοινωνία να σκεφτόμαστε για τα εμβόλια».
Τέλος, αναφορικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς, σημείωσε ότι στο 92% κινείται το ποσοστό εμβολιασμού, προσθέτοντας πως είναι ακραία η τιμωρία της αναστολής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης