Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αρκουμανέας: Η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση - Η τακτική των τοπικών, μίνι lockdown θα συνεχιστεί

Αρκουμανέας: Η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση - Η τακτική των τοπικών, μίνι lockdown θα συνεχιστεί

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ επεσήμανε ότι και πέρυσι το δεύτερο κύμα ξεκίνησε περί τα τέλη Οκτωβρίου

Σχετικά Άρθρα

Την άποψη ότι η πανδημία είναι σε ύφεση εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ακολουθεί χειμώνας.
«Η πανδημία βρίσκεται σε μια ύφεση είμαστε στο φθινόπωρο και έχουμε και το χειμώνα, θυμόμαστε ότι και πέρυσι το δεύτερο κύμα ξεκίνησε περί τα τέλη Οκτωβρίου προετοιμαζόμαστε βλέπουμε ενέργειες που γίνονται και για το ΕΣΥ» τόνισε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα, «σημειώθηκε μείωση στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων κατά 7% παρά τον αριθμό-ρεκόρ σε τεστ (1,3 εκατομμύρια), που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Για τις επόμενες δυο εβδομάδες θα παραμείνουμε στα ίδια επίπεδα».

Ανησυχία για Βόρεια Ελλάδα

Ωστόσο, ο κ. Αρκουμανέας εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για την απογοητευτική πορεία του εμβολιασμού στη Βόρεια Ελλάδα και σημείωσε πως αυτό είναι επίφοβο, καθώς μπορεί να υπάρξει έξαρση: «Η τακτική των τοπικών, μίνι lockdown θα συνεχιστεί. Όπως γίνεται και τώρα, θα βλέπουμε περιοχές να βγαίνουν και να μπαίνουν στο “κόκκινο”».

Τα κρούσματα στα παιδιά

Παράλληλα, ανέφερε πως το 30% των ημερήσιων κρουσμάτων αφορά παιδιά ηλικίας 4-18 ετών.
«Ανακοινώσαμε ότι είχαμε την πρώτη εβδομάδα 3.500 τεστ τα οποία ήταν το 24% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων. Αυτή η ηλικιακή ομάδα η 4-18 έχει το 25 με 30% των κρουσμάτων καθημερινά. Είχε μία αύξηση 14% θα δούμε και το επόμενο διάστημα γιατί γνωρίζουμε ότι θέλουμε κάποιες ημέρες – εβδομάδες για να δούμε την επίδραση από το άνοιγμα των σχολείων. Το πρωτόκολλο μας είναι αρκετά αυστηρό με πάρα πολύ testing» σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης