Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συγκεντρώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού έναντι του Covid στην Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης

Συγκεντρώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού έναντι του Covid στην Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης
Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο κέντρο της Αθήνας
Σχετικά Άρθρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού έναντι του Covid πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο 25/9/2021.
Το κάλεσμα των διοργανωτών είχε οριστεί για τις 18:00 στο Πάρκο Ελευθερίας ενώ υπήρχαν και ομιλίες.
Συμμετείχαν εργαζόμενοι από διάφορους κλάδους, και από τον τομέα της Υγείας, οι οποίοι διαφωνούν με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.
«ΌΧΙ στην υποχρεωτικότητα, όχι στον διχασμό. Ναι στην ελεύθερη βούληση» ανέφερε ένα από τα πανό που υπήρχαν στη συγκέντρωση.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκατοντάδες πολίτες.
Κοινό αίτημα όλων η αυτοδιάθεση και η προσωπική επιλογή στο εμβόλιο και όχι στα σκληρά μέτρα που εξαναγκάζουν τους πολίτες αυτούς να υποβληθούν σε κάτι που δεν επιθυμούν. 
Η κινητοποίηση είχε «γαλλικό χρώμα» καθώς πολλά από τα αιτήματα παρέπεμπαν σε διαδηλώσεις, που πραγματοποιούνται στη Γαλλία.
parko.JPG
parko_d.JPG
parko_d_1.JPG
egalite.JPG


Διαδήλωση στην Ολλανδία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εκατοντάδες πολίτες στη Χάγη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την είσοδο σε μπαρ, εστιατόρια, θέατρα και άλλους χώρους μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με την επίδειξη αρνητικού τεστ για Covid.
O νέος νόμος για το αρνητικό τεστ συνέπεσε με την άρση σχεδόν όλων των μέτρων κοινωνικής απόστασης στην Ολλανδία όπου το 72% του πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.
Ενώ οι μάσκες θα εξακολουθούν να είναι υποχρεωτικές στα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι μαθητές και οι δάσκαλοι δεν θα χρειάζεται πλέον να τις φορούν στα σχολεία, ενώ καταργήθηκε επίσης ο κανόνας για απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των πολιτών, αναφέρει το Reuters.
Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Χάγη, έδρα της ολλανδικής κυβέρνησης, προκειμένου να πορευτούν στο κέντρο της πόλης.
Οι περισσότεροι Ολλανδοί υποστηρίζουν την εισαγωγή της κάρτας εισόδου με αρνητικό τεστ, αλλά η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει έντονη κριτική από τον τομέα της εστίασης.
Ολλανδία: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του πιστοποιητικού εμβολιασμού – Στα «κάγκελα» και η εστίαση
Πάνω από το 40% των ιδιοκτητών μπαρ και εστιατορίων δεν σκοπεύουν να ζητήσουν από τους πελάτες το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανακοίνωσε η ένωση εστίασης της χώρας Horeca Nederland, επικαλούμενη έρευνα των μελών της.
Ανέφερε πως πολλές επιχειρήσεις είδαν το μέτρο ως «πολιτικό εργαλείο» που αποσκοπεί στην ενίσχυση του ρυθμού εμβολιασμών.

Ένταση στο Μιλάνο

Ένταση επικράτησε το απόγευμα στο Μιλάνο κατά την ολοκλήρωση κινητοποίησης εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην ιταλική συμπρωτεύουσα.
Συνολικά, στη διαδήλωση πήραν μέρος περίπου 1.500 άτομα, μέρος των οποίων προσπάθησε να εισέλθει στην κεντρική πλατεία Ντουόμο, χωρίς οι αρμόδιες αρχές να έχουν δώσει τη σχετική άδεια.
Όταν η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση, σημειώθηκε ένταση χωρίς - τουλάχιστον έως τώρα- να υπάρξουν τραυματισμοί.
Οι διαδηλωτές αμφισβητούν την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να επιβάλει από τις 15 Οκτωβρίου πράσινο πάσο εμβολιασμένου σε όλους τους χώρους εξαρτημένης εργασίας, όπως και στους ελεύθερους επαγγελματίες.
Παράλληλα, κινητοποιήσεις, όπως κάθε Σάββατο, οργανώθηκαν σε άλλες 55 πόλεις της χώρας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης