Κοινωνία

ΗΠΑ: Ποια μέτρα προστασίας των διανομέων αποφάσισε η πόλη της Νέας Υόρκης

ΗΠΑ: Ποια μέτρα προστασίας των διανομέων αποφάσισε η πόλη της Νέας Υόρκης

Για περίπου 80.000 διανομείς στη Νέα Υόρκη, η προώθηση των νομοσχεδίων σηματοδοτεί μια θετική αλλαγή

Σχετικά Άρθρα

Το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης ενέκρινε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2021 νομοθετικά μέτρα που θα καθορίσουν την ελάχιστη αμοιβή και θα βελτιώσουν τις συνθήκες εργασίας για τους διανομείς φαγητού που εργάζονται για ψηφιακές πλατφόρμες όπως οι Grubhub, DoorDash και Uber Eats, σύμφωνα με δημοσίευμα του Yahoο Finance την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 .
Συγκεκριμένα, τα νομοθετικά μέτρα θα επιτρέπουν στους μεταφορείς να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες εστιατορίων, να περιορίζουν τη μέγιστη απόσταση διανομής, να ορίσουν ελάχιστες πληρωμές ανά διανομή και να διασφαλίσουν ότι θα λαμβάνουν τα φιλοδωρήματά τους.
Επίσης, εμποδίζουν τις πλατφόρμες παράδοσης τροφίμων και τις υπηρεσίες ταχυμεταφορών να χρεώνουν τέλη στους διανομείς όταν πρόκειται να εισπράξουν την αμοιβή τους, αναγκάζουν τις πλατφόρμες να αποκαλύπτουν τις πολιτικές παροχών τους και τους απαγορεύεται να χρεώνουν τους διανομείς για τις σακούλες τροφίμων με μόνωση – οι οποίες μπορεί να κοστίζουν έως και 50 δολάρια.

Τα νομοσχέδια

Τα σχετικά νομοσχέδια συντάχθηκαν με πληροφορίες από τους «Ενωμένους Ντελιβεράδες» (LDU), ένα σωματείο κυρίως μεταναστών διανομέων, που ζητάει καλύτερες συνθήκες εργασίας από την αρχή της πανδημίας. «Η πικρή αλήθεια είναι ότι πολλοί εργαζόμενοι στη διανομή τροφίμων μπορεί να εργάζονται 12 ώρες την ημέρα στο κρύο ή στη βροχή για πολλές πλατφόρμες υπηρεσιών τροφίμων και ακόμη δεν βγάζουν αρκετά χρήματα για να ταΐσουν τις οικογένειές τους», αναφέρει ο ιστότοπος του LDU.

Πλατφόρμες

Ένας διοργανωτής LDU είπε στο VICE ότι νωρίτερα αυτόν τον μήνα, καθώς ο τυφώνας «Ιda» σάρωσε τη Νέα Υόρκη και 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι διανομείς που εργάζονται για τις πλατφόρμες υπηρεσιών τροφίμων εξακολουθούσαν να κάνουν διανομές μέσα στην πλημμύρα για να ολοκληρώσουν μια παραγγελία.
Η εφαρμογή DoorDash ανέστειλε την υπηρεσία στο Μανχάταν και η Grubhub ανέστειλε την υπηρεσία σε ορισμένα σημεία της Νέας Υόρκης, όμως πολλοί διανομείς συνέχισαν να αναζητούν μπόνους και ευκαιρίες εργασίας όπου μπορούσαν, ακόμη και αν αυτό σήμαινε ότι έβαζαν τον εαυτό τους σε κίνδυνο λόγω της οικονομικής δυσκολίας και των άθλιων συνθηκών που αντιμετωπίζουν.

Εργασιακό καθεστώς

Για περίπου 80.000 διανομείς στη Νέα Υόρκη, η προώθηση των νομοσχεδίων σηματοδοτεί μια θετική αλλαγή.
Ωστόσο, τα προτεινόμενα μέτρα δεν καθιερώνουν σταθερό εργασιακό καθεστώς, ενώ παραμένει ασαφές πώς ή εάν οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών τροφίμων θα θεωρηθούν υπεύθυνες για την καταβολή των ελάχιστων μισθών.

www.bankingnews.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης