Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ζαούτης (ΕΟΔΥ): Στόχος η αύξηση των εμβολιασμών κατά covid – Υπάρχουν περιθώρια

Ζαούτης (ΕΟΔΥ): Στόχος η αύξηση των εμβολιασμών κατά covid – Υπάρχουν περιθώρια
Η πιθανότητα για long covid στα παιδιά είναι της τάξης του 10% είπε κ.Ζαούτης
Σχετικά Άρθρα

Την αύξηση των εμβολιασμών έθεσε ως κύριο στόχο του ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θ. Ζαούτης, ο οποίος υποστήριξε πως το εμβόλιο κατά της covid είναι αποτελεσματικό και ασφαλές και δεν είναι πια νέο καθώς έχουν εμβολιαστεί δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Ζαούτης έθεσε ως προτεραιότητα την αύξηση των εμβολιασμών, εκτιμώντας ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και συμπληρώνοντας ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος που συζητάμε για τα εμβόλια.
Ερωτηθείς εάν οι νέες ελευθερίες για τους εμβολιασμένους μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για αύξηση των εμβολιασμών, απάντησε ότι θα ήταν καλύτερα το κίνητρο να είναι να μην αρρωστήσουμε, αλλά σε κάθε περίπτωση με τα μέτρα αυτά οι ανεμβολίαστοι θα προστατευθούν.

Συνέπειες στα παιδιά

Σχετικά με το ενδεχόμενο εμβολιασμών σε παιδιά από 5 έως 11 ετών, ο κ. Ζαούτης ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια έγκριση ακόμα αλλά αναμένεται το επόμενο διάστημα.
Όπως είπε, η δόση για τα παιδιά αυτής της ηλικίας θα είναι μικρότερη από εκείνη που χορηγείται στους ενήλικες.
Επιπλέον, αναφέρθηκε στις συνολικότερες αρνητικές συνέπειες του κορωνοϊού στα παιδιά, που ξεπερνούν, όπως είπε, τη νόσο.
«Με το κλείσιμο των σχολείων αυξήθηκαν τα ψυχολογικά προβλήματα, το άγχος και η κατάθλιψη, ενώ μελέτες αναφέρουν ότι αλλάζει ακόμη και το προσδόκιμο ζωής από τις συνέπειες της πανδημίας» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, τονίζοντας πως η πιθανότητα για long covid στα παιδιά είναι 10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης