Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ζαούτης (ΕΟΔΥ): Να αυξήσουμε το ποσοστό εμβολιασμού - Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά, παιδικά πάρτι με μάσκες

Ζαούτης (ΕΟΔΥ): Να αυξήσουμε το ποσοστό εμβολιασμού - Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά, παιδικά πάρτι με μάσκες
Για τις παρελάσεις, ο Θ. Ζαούτης τόνισε ότι "θα πρέπει να ισχύουν τα ίδια μέτρα και για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους"

«Πρέπει να αυξήσουμε το ποσοστό εμβολιασμού», τόνισε ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θ. Ζαούτης, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα παιδιά και τα κρούσματα στα σχολεία, τις παρελάσεις και τα παιδικά πάρτι.
«Σίγουρα, δεν έχει τελειώσει η πανδημία. Αλλά δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο που ήμασταν πριν τον κορωνοϊό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαούτης μιλώντας στον ΑΝΤ1.
Κάνοντας αναφορά στις προτεραιότητές του, σημείωσε πως «θα πρέπει να εστιάσουμε στην αύξηση του εμβολιασμού, με ένα ασφαλές εμβόλιο. Δεν είναι πλέον νέο εμβόλιο. Έχουν εμβολιαστεί δισεκατομμύρια άνθρωποι. Πρέπει να αυξήσουμε το ποσοστό εμβολιασμού. Πρέπει, με καλύτερα δεδομένα και καλύτερο τρόπο προσέγγισης, να δώσουμε στους ανεμβολίαστους να καταλάβουν ότι αυτός είναι ο τρόπος για να φύγουμε από την πανδημία».
Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε στο τι θα αλλάξει, καθώς όπως είπε «είναι νωρίς να σας πω τι θα αλλάξει. Θέλω να δούμε το αποτέλεσμα από τις καμπάνιες που έχουν γίνει έως τωρα, να δούμε τα επιτυχημένα μοντέλα και πολύ γρήγορα να κάνουμε ότι είναι για την “επόμενη ημέρα”».

Για σχολεία και παιδικά πάρτι

«Τα σχολεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά», υπογράμμισε ο κ. Ζαούτης.
Όπως ανέφερε «η αρχή είναι πως τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο. Οι αρνητικές επιπτώσεις είναι μεγάλες από την περίοδο της καραντίνας. Λένε οι μητέρες “γιατί να εμβολιάσουμε τα παιδιά;”. Έχουμε αύξηση στην κατάθλιψη, σε νοσήματα που σχετίζονται με άγχος και πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να μειωθεί το προσδόκιμο ζωής στα παιδιά μας».
Για τα παιδικά πάρτι, σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνονται με λίγα παιδιά αν υπάρχει αρκετός χώρος και με μασκούλες στα παιδιά».
«Λέμε να εμβολιάσουμε και να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, για να προστατεύσουμε τους ενήλικες, εγώ θα το γύριζα: εμείς πρέπει να εμβολιαστούμε, για να προστατεύσουμε τα παιδιά», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών, ανέφερε ότι αναμένονται οι αποφάσεις του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, καθώς «οι μελέτες δείχνουν ότι το εμβόλιο, με μικρότερη δόση από όση για τους ενήλικες, είναι αποτελεσματικό και μπορεί να χορηγηθεί με ασφάλεια».

Για παρελάσεις

Για τις παρελάσεις, ο κ. Ζαούτης τόνισε ότι «θα πρέπει να ισχύουν τα ίδια μέτρα και για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Θα πρέπει να αποφύγουμε συνωστισμούς και να φοράμε την μάσκα μας».

Υψηλή η θνητότητα στα νοσοκομεία

Τέλος, για το θέμα των λοιμώξεων και πρωτίστως δη των ενδονοσοκομειακών, ο κ. Ζαούτης ανέφερε ότι «η θνητότητα στα νοσοκομεία είναι υψηλή. Δεν ξέρουμε αν αυτό οφείλεται στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Μελέτες δείχνουν ότι αυτές έχουν μεγάλο ρόλο στην θνητότητα στις ΜΕΘ, ιδίως την περίοδο του κορωνοϊού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης