Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μανωλόπουλος (καθ. Φαρμακολογίας): Ο στόχος των εμβολιασμών έχει χαθεί - Θα επιτευχθεί μέσα από τη φυσική ανοσία

Μανωλόπουλος (καθ. Φαρμακολογίας): Ο στόχος των εμβολιασμών έχει χαθεί - Θα επιτευχθεί μέσα από τη φυσική ανοσία
Υπάρχουν ακόμα 2-2,5 εκατομμύρια ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον καθηγητή Φαρμακολογίας, Ευάγγελο Μανωλόπουλο
Σχετικά Άρθρα

«Δύσκολη ερώτηση και πολύ δύσκολη εξίσωση» χαρακτήρισε το πώς θα πειστούν να εμβολιαστούν οι ανεμβολίαστοι, ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, σε συνέντευξή του στο MEGA Σαββατοκύριακο την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, τονίζοντας ότι υπάρχουν ακόμα 2-2,5 εκατομμύρια ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα.
Στο ερώτημα τι άλλο πρέπει να κάνει η κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.
«Υπάρχει ένα όριο ‘’εκμαυλισμού’’ που μπορούμε να ωθήσουμε την κοινωνία.
Δώσαμε το καλοκαίρι 150 ευρώ στους νέους.
Τι να κάνουμε τώρα;
Να δίνουμε 500 ευρώ για να εμβολιάζονται;» σημείωσε.

Ο δύσκολος τρόπος

Σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο ο στόχος για τείχος ανοσίας μέσω εμβολιασμού έχει χαθεί. «Βέβαια, κάθε ένας που εμβολιάζεται είναι κέρδος τόσο για τον ίδιο όσο και για την κοινωνία.
Ο στόχος θα επιτευχθεί μέσα από την φυσική ανοσία.
Αρκετοί θα μολυνθούν, κάποιοι θα φτάσουν στις ΜΕΘ, και θα φτάσουμε στην ανοσία μέσα από αυτό τον έμμεσο, δύσκολο και πολύ δυσάρεστο τρόπο».

Έκκληση για εμβολιασμούς από Γκάγκα

Εν τω μεταξύ με αφορμή το θάνατο ενός 28χρονου από επιπλοκές του κορωνοϊού στην Κομοτηνή, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα απηύθυνε έκκληση για την αναθέρμανση του εμβολιαστικού προγράμματος.«Χάσαμε 28χρονο από κορoνοϊό στην Κομοτηνή.
Είναι ο τρίτος εικοσάχρονος που χάνουμε αυτή τη βδομάδα», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook, τονίζοντας ότι τα θύματα δεν είχαν εμβολιαστεί κατά του Covid-19 και απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και να προσέχουν.
«Καταλαβαίνω ότι πολλοί φοβάστε και έχετε απορίες.
Επικοινωνήστε μαζί μας, με γιατρούς και το υπουργείο, θα απαντήσουμε στις απορίες σας και θα συζητήσουμε τους προβληματισμούς σας», συνεχίζει.
«Θα δώσω σύντομα μια αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή και ψηφιακό τρόπο επικοινωνίας μαζί μας, είμαστε εδώ για σας», καταλήγει.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης