Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Aλαλούμ για την 28η Οκτωβρίου - ΥΠΕΣ: Κανονικά και οι μαθητικές παρελάσεις

Aλαλούμ για την 28η Οκτωβρίου - ΥΠΕΣ: Κανονικά και οι μαθητικές παρελάσεις
Η παρέλαση θα πρέπει να είναι διάρκειας αυστηρά μίας ώρας

(upd) Για «ανυπόστατες φήμες» κάνει λόγο το υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ειδικά στη Θεσσαλονίκη.
Σε σχετικό δελτίο Τύπου διευκρινίζει ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021, επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
Διευκρινίζει ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, ανήμερα της εθνικής εορτής, θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών και θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Ένα... αλαλούμ προκλήθηκε τις τελευταίες ώρες για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου.
Ειδικότερα, μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Ελλάδας επικαλέστηκαν απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών που κοινοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής (22/10/2021) σύμφωνα με την οποία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη θα συμμετέχουν μόνο τα στρατιωτικά τμήματα.
Τελικά, πηγές του υπουργείου Εσωτερικών διέψευσαν τις σχετικές πληροφορίες και δήλωσαν ότι οι μαθητικές παρελάσεις θα διεξαχθούν κανονικά. Ωστόσο, διευκρίνισαν ότι θα τηρηθεί αυστηρά η χρονική διάρκεια των 60 λεπτών.
Πιο αναλυτικά, η εγκύκλιος του υπουργείου, που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου, προβλέπει ότι στη συμπρωτεύουσα θα παρελάσουν αντιπροσωπευτικά τμήματα μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ. Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται ότι λόγω πανδημίας η παρέλαση θα πρέπει να είναι διάρκειας αυστηρά μίας ώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης