Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τελεσίγραφα Μητροπολιτών σε ιερείς - Αργία και διακοπή μισθού σε όσους δεν εμβολιαστούν

Τελεσίγραφα Μητροπολιτών σε ιερείς - Αργία και διακοπή μισθού σε όσους δεν εμβολιαστούν
Σε αργία προτίθεται να θέσει τους ανεμβολίαστους ιερείς ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος
Σχετικά Άρθρα

Να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των ιερέων, διαφορετικά και εφόσον μισθοδοτούνται από το Κράτος, να τους κοπεί ο μισθός προτείνει ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, τη στιγμή που και ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος προτίθεται να θέσει σε αργία τους ανεμβολίαστους ιερείς.
«Πρέπει να υπάρξει απαγορευτικό εισόδους στους ναούς, στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τους παπάδες.
Θα πρέπει με μια απόφαση, δυο γραμμών, να προβλέπεται ότι όποιος μισθοδοτείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το κράτος θα είναι υποχρεωμένος να εμβολιαστεί.
Εάν δεν το κάνει να του κόψουν τον μισθό» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, αναφέροντας πως «όταν ο ιερέας και ο πιστός δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις της Εκκλησίας, τότε θέτει μόνος του τον εαυτό του εκτός εκκλησίας».

Εκτός του χώρου της εκκλησίας οι ανεμβολίαστοι

«Όταν ο πιστός δεν ακούει τη φωνή της εκκλησίας, θέτει τον εαυτό του εκτός εκκλησίας.
Εκκλησία σημαίνει το σύνολο των ανθρώπων, και επομένως η διοίκηση από τους κανόνες έχει το δικαίωμα να επιβάλλει συνοδικώς τις όποιες αποφάσεις.
Όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να βρίσκεται εκτός του χώρου της εκκλησίας.
Όταν ένας πιστός δεν πειθαρχεί στις αποφάσεις της εκκλησίας, θέτει τον εαυτό του εκτός εκκλησίας.
Αν δεν ξέρει ο κάθε πιστός αυτό τον κανόνα, τότε να πάει να γίνει Ιεχωβάς, δεν μπορεί να υπάρξει σωτηρία.
Αλλά αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί από τους παπάδες.
Όταν ο παπάς τον παροτρύνει να μην κάνει εμβόλιο, μπορεί μετά να μην τον βάλει στην εκκλησία;» διερωτήθηκε ο κ.Χρυσόστομος, ο οποίος εκτίμησε ότι δεν είναι πολλοί οι ιερείς που παροτρύνουν τον κόσμο να μην εμβολιάζεται, αλλά είναι αρκετοί.
«Είναι χαλασμένοι στο μυαλό οι άνθρωποι αυτοί, έχει χαλάσει η βαλβίδα», είπε ο Μητροπολίτης, ο οποίος διεμήνυσε ότι είναι αναγκαία η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για να σωθούν η κοινωνία, η οικογένεια και οι δουλειές.

Τελεσίγραφο από τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης

Σε αργία είναι αποφασισμένος να θέσει ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος ιερείς οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν.
Σε επιστολή του προς ομάδα ιερέων της Μητρόπολης Μυτιλήνης, οι οποίοι αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ο Μητροπολίτης τους δίνει εντολή να εμβολιαστούν εντός μιας εβδομάδας ειδάλλως όπως γράφει, θα τεθούν σε αργία, η οποία θα συνοδεύεται και με στέρηση του μισθού τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ιάκωβος προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στη Λέσβο, κυρίως σε περιοχές όπου υπάρχουν ανεμβολίαστοι ιερείς, ορισμένοι των οποίων επιτρέπουν και προτρέπουν τους πιστούς να εισέρχονται στους ναούς χωρίς μάσκες.
Συνολικά υπολογίζεται ότι 35 ιερείς στο νησί δεν έχουν εμβολιαστεί.
«Εντελόμεθα όπως εντός μιας Εβδομάδας προβήτε εις τον εμβολιασμόν κατά του κορονοϊού ειδ’ άλλως θα σας επιβληθεί αργία άνευ αποδοχών μέχρις ότου εμβολιαστείτε» αναφέρει στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης