Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Δεν αποκλείω τίποτα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Βατόπουλος: Δεν αποκλείω τίποτα για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Θα ήταν ιδανικό να είχαμε και μέτρα περιορισμού είπε ο κ.Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Δεν αποκλείω απολύτως τίποτα όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας υποστήριξε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε πως θα ήταν ιδανικό να είχαμε και μέτρα περιορισμού για την αντιμετώπιση της covid.
«Τα μέτρα που πάρθηκαν για την αναχαίτιση της πανδημίας είναι στη λογική να μην επηρεαστεί η κοινωνική και οικονομική ζωή.
Το “ιδανικό” θα ήταν και μέτρα περιορισμού.
Κατανοώ την ισχυρή προσπάθεια της κυβέρνησης να μην πάει σε περιορισμούς, απλώς να επιβάλει μάσκες, αποστάσεις και τον εμβολιασμό.
Από εκεί και πέρα εξαρτάται από τη συμπεριφορά μας» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς για το κατά πόσο τα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από το περασμένο Σάββατο, είναι ικανά να ανακόψουν το κύμα της πανδημίας διευκρίνισε πως «θα εξαρτηθεί από το πως θα μπορέσει ο καθένας μας να εφαρμόσει μια πολιτική από μόνος του με τη μάσκα του, τις αποστάσεις και τον εμβολιασμό».

Θα επιτευχθεί ανοσία

«Από ένα σημείο και πέρα υπάρχει και η ατομική ευθύνη.
Υπάρχει ένα φόβος, καθώς η απόδοση των νέων μέτρων εξαρτάται εν πολλοίς από τη συμπεριφορά του κόσμου και δεν ξέρουμε κατά πόσο θα μπορέσει να τα εφαρμόσει.
Από εκεί και πέρα θα δούμε στην πορεία εάν θα πρέπει να εφαρμοστούν και περισσότερα μέτρα.
Δεν αποκλείω απολύτως τίποτε» είπε ο κ.Βατόπουλος, υποστηρίζοντας πως «είναι σαφές ότι όσο περισσότερο κυκλοφορεί ο ιός τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται η πιθανότητα επικράτησης μεταλλάξεων».
«Από την πλευρά των επιστημόνων έγινε κατανοητό ότι η ανοσία του πληθυσμού θα υπάρξει ούτως ή άλλως.
Είτε με εμβολιασμό είτε με νόσο κάποια στιγμή θα ισορροπήσει η ανοσία του πληθυσμού με τον ιό» υποστήριξε ο κ.Βατόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης