Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Προς 11.000 κρούσματα ημερησίως, δεν φαίνεται η κορύφωση του κύματος της πανδημίας

Τζανάκης: Προς 11.000 κρούσματα ημερησίως, δεν φαίνεται η κορύφωση του κύματος της πανδημίας
Το ζητούμενο δεν είναι τα κρούσματα, αλλά πόσα από αυτά χρήζουν νοσηλείας είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως εντός των επόμενων εβδομάδων θα φτάσουμε ή και θα ξεπεράσουμε τα 9.000 με 11.000 κρούσματα ημερησίως διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος υποστήριξε πως δεν φαίνεται ακόμα η κορύφωση του δ’ κύματος της πανδημίας.
«Το ζητούμενο δεν είναι τα κρούσματα, αλλά πόσα από αυτά χρήζουν νοσηλείας.
Τις τελευταίες μέρες έχουμε περίπου 400 εισαγωγές καθημερινά στα νοσοκομεία για νοσηλεία.
Το σημείο στο οποίο το σύστημα υγείας θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα είναι οι 550 περίπου εισαγωγές την ημέρα» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ.Τζανάκης, ο οποίος τόνισε ότι από τα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά το 25% αφορά εμβολιασμένους, ενώ λίγο μικρότερο είναι και το ποσοστό των κρουσμάτων στα παιδιά.
«Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων, περνάει την ασθένεια σαν μια ελαφριά γριπούλα και δεν επιβαρύνει το σύστημα υγείας» είπε ο κ.Τζανάκης.

Τι θα γίνει με την γ’ δόση

Ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να επισπευστεί χρονικά η τρίτη δόση του εμβολίου, ο κ. Τζανάκης είπε ότι έχει παρατηρηθεί πως τα εμβόλια προστατεύουν αποτελεσματικά από τη σοβαρή νόσηση ακόμη και 9 μήνες μετά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα σε ηλικιωμένους άνω των 80 ετών ή σε ευάλωτες ομάδες και ανοσοκατασταλμένους θα μπορούσε να γίνει και λίγο νωρίτερα από τους 6 μήνες μετά τη δεύτερη δόση.
Τέλος και σε ότι αφορά τον παράλληλο εμβολιασμό με το εμβόλιο της γρίπης, είπε πως καλό θα ήταν να προηγηθεί το εμβόλιο του κορωνοϊού και μετά από 2 εβδομάδες να ακολουθήσει αυτό της γρίπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης