Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ζαούτης (ΕΟΔΥ): Σταθεροποιούνται τα κρούσματα – Μακρόχρονη προστασία με τη γ’ δόση

Ζαούτης (ΕΟΔΥ): Σταθεροποιούνται τα κρούσματα – Μακρόχρονη προστασία με τη γ’ δόση
Το 98% των νοσηλευομένων ή διασωληνωμένων στις ΜΕΘ στις ηλικίες 18 – 60 ετών είναι ανεμβολίαστοι είπε ο κ.Ζαούτης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν μια σταθεροποίηση της κατάστασης τις τελευταίες ημέρες, αν και το σύστημα υγείας πιέζεται ακόμα διατύπωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Ζαούτης είπε ότι υπάρχει αύξηση του ιικού φορτίου και στην Αττική, αλλά δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με την Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Ζαούτης υπογράμμισε την ανάγκη να σπεύσουν οι πολίτες να εμβολιαστούν, λέγοντας ότι τα στοιχεία δείχνουν πως στις ηλικίες 18 - 60 ετών οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ή είναι διασωληνωμένοι, είναι ανεμβολίαστοι σε ποσοστό 98% και οι πλήρως εμβολιασμένοι σε ποσοστό 2%.
Επιπλέον, είπε ότι στις ηλικίες 60 – 69 ετών το ποσοστό των ανεμβολίαστων ασθενών που είναι σε ΜΕΘ ή διασωληνωμένοι ανέρχεται στο 97%, ενώ των πλήρως εμβολιασμένων στο 2,5%.
«Τα σημερινά νούμερα θα είναι χαμηλότερα από τις προηγούμενες ημέρες» είπε ο κ.Ζαούτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η δράση της τρίτης δόσης είναι πολύ πιο γρήγορη από δυο εβδομάδες και ότι με την τρίτη δόση παρέχεται μια πιο μακρόχρονη προστασία από τον ιό, μια ανανέωση της ανοσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης