Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προς αφαίρεση γονικής μέριμνας και ποινές για γονείς - αρνητές που δεν στέλνουν παιδιά στο σχολείο

Προς αφαίρεση γονικής μέριμνας και ποινές για γονείς - αρνητές που δεν στέλνουν παιδιά στο σχολείο
Το πλαίσιο, στην παρούσα φάση, ορίζει πως οι διευθύνσεις των σχολείων επικοινωνούν αρχικά με τους γονείς και στη συνέχεια και εάν δεν υπάρξει συνεννόηση, απευθύνονται στις κοινωνικές υπηρεσίες και στην εισαγγελία

Η κυβέρνηση σχεδιάζει την αυστηροποίηση των προβλέψεων αναφορικά με τους γονείς-αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο καθώς δεν θέλουν να υποβληθούν σε τεστ και να φορούν μάσκες.
Το πλαίσιο, στην παρούσα φάση, ορίζει πως οι διευθύνσεις των σχολείων επικοινωνούν αρχικά με τους γονείς και στη συνέχεια και εάν δεν υπάρξει συνεννόηση, απευθύνονται στις κοινωνικές υπηρεσίες και στην εισαγγελία.
Το υπουργείο Παιδείας, όμως, είναι σε συζητήσεις και σκοπεύει να φέρει στη Βουλή διάταξη με την οποία να θεωρηθεί η πρακτική αυτή, ελαφρύ πλημμέλημα.
«Επειδή με τις τροποποιήσεις που έκανε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργήθηκε το πταίσμα, το υπουργείο μας, η κ. Κεραμέως και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας, από κοινού ανέλαβαν μια πρωτοβουλία και ήδη επεξεργάζονται την διάταξη, η οποία θα προβλέπει ότι είναι ένα ελαφρύ πλημμέλημα ώστε και αυτό το νομικό κενό να καλυφθεί» είπε, χαρακτηριστικά, στο Πρώτο Πρόγραμμα η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.
Στο νέο πλαίσιο, όπως διευκρίνισε «πέρα από την διάσταση που θα έχει η πιθανή αφαίρεση της άσκησης της γονικής μέριμνας από γονείς ή κηδεμόνες που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο στερώντας τους αυτό το δικαίωμα, θα έχει πια και την ποινική τιμωρία».
Τέλος, εάν υπάρχει τρόπος τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο και να μην χάσουν τη χρονιά τους λόγω απουσιών, είτε πως ο αριθμός των απουσιών δεν τίθεται αυθαίρετα αλλά αφορά στη δυνατότητα των παιδιών να πάνε στην επόμενη τάξη, έχοντας καλύψει την ύλη τους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης