Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Δεν χρειάζεται πανικός, περιμέναμε τη νέα μετάλλαξη - Δεδομένο ότι θα κάνουμε 4η δόση

Παγώνη: Δεν χρειάζεται πανικός, περιμέναμε τη νέα μετάλλαξη - Δεδομένο ότι θα κάνουμε 4η δόση
«Θα είναι λάθος για την κυβέρνηση να πάει σε lockdown με 67% του πληθυσμού εμβολιασμένο», τόνισε η Ματίνα Παγώνη

«Τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι ότι η μετάλλαξη αυτή έχει τα ίδια περίπου συμπτώματα. Θέλει προσοχή όμως, επειδή είναι στέλεχος με 32 μεταλλάξεις κι αυτό που πρέπει να φανεί είναι αν είναι πιο επιθετική», τόνισε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Μ. Παγώνη, αναφερόμενη στη μετάλλαξη Omicron.
Η κα Παγώνη μιλώντας στον ΑΝΤ1 υπογράμμισε πως «θα αντιμετωπιστεί και θα φανεί τις επόμενες μέρες αν καλύπτεται από τα εμβόλια», ενώ υπενθύμισε πως «αν δεν την καλύψουν, τρεις εταιρείες κάνουν έρευνα» με άμεσα αποτελέσματα.
«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι πρέπει να εμβολιαστούμε» σημείωσε και πρόσθεσε πως «δεν χρειάζεται πανικός, το περιμέναμε».
Τόνισε ότι «δεν έχουμε κρούσματα ακόμα, προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί και να κάνει την 3η δόση, που σώζει ζωές, ειδικά εκείνων που έχουν υποκείμενα».

Για lockdown και πορεία πανδημίας

«Θα είναι λάθος για την κυβέρνηση να πάει σε lockdown με 67% του πληθυσμού εμβολιασμένο», εκτίμησε η Ματίνα Παγώνη.
Σε ερώτηση για το πώς θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα, απάντησε ότι υπάρχει σταθεροποίηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, αν και οι δείκτες παραμένουν υψηλοί.
Όπως είπε, «για να έχουμε μείωση θανάτων και ΜΕΘ, θα πρέπει να έχουμε μείωση κρουσμάτων. Μας ανησυχούν οι πολλοί θάνατοι και η πληρότητα σε ΜΕΘ κυρίως στη βόρεια Ελλάδα», ενώ «εδώ και τέσσερις ημέρες ξεκινήσαμε τη μετατροπή των non covid κλινικών σε covid.
«Η Ελλάδα, όπως και όλος ο κόσμος, δεν μπορεί να γίνει covid. Θα πρέπει να βάλουμε πρόβλεψη για να γίνονται τα χειρουργεία», πρόσθεσε και εξήγησε ότι «γίνονται μετακινήσεις γιατρών από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, υπάρχουν ελλείψεις στους γιατρούς, υπάρχουν γιατροί που δουλεύουν 24ώρα και γι’αυτό χρειάζονται τα μονοκλωνικά».
Τέλος, η κα Παγώνη ανέφερε πως θεωρεί «δεδομένο ότι θα κάνουμε 4η δόση» εμβολίου.

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης