Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μετά την μελέτη σοκ από την Γερμανία, έρευνα των CDC,Yale, δείχνει ότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι μεταδίδουν… το ίδιο

Μετά την μελέτη σοκ από την Γερμανία, έρευνα των CDC,Yale, δείχνει ότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι μεταδίδουν… το ίδιο
Δεν υπάρχει σημαντική διαφορά μετάδοσης που έχουν μολυνθεί με τον COVID-19 από την «παραλλαγή Delta» μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ατόμων
Σχετικά Άρθρα

Μετά την μελέτη σοκ από την Γερμανία που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι όπου υπάρχουν υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, καταγράφονται και υψηλά ποσοστά θνητότητα… νέα έρευνα που χρηματοδοτήθηκε από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις ΗΠΑ καταλήγει σε ένα άκρως ενδιαφέρον συμπέρασμα…
Η μελέτη για το medRxiv – ένα συλλογικό έργο που εκτελείται από κοινού από το Cold Spring Harbor Laboratory, το Πανεπιστήμιο Yale και την BMJ, έναν παγκόσμιο πάροχο γνώσεων στον τομέα της υγείας – κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει σημαντική διαφορά μετάδοσης που έχουν μολυνθεί με τον COVID-19 από την «παραλλαγή Delta» μεταξύ εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ατόμων σε ομοσπονδιακή φυλακή κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο του 2021.
Η μελέτη έδειξε ότι «δεν ανιχνεύθηκαν σημαντικές διαφορές στη διάρκεια της θετικότητας σε RT - PCR μεταξύ πλήρως εμβολιασμένων συμμετεχόντων (μέσος όρος: 13 ημέρες) έναντι αυτών που δεν εμβολιάστηκαν πλήρως (μέσος όρος: 13 ημέρες, p=0,50) ή στη διάρκεια της καλλιέργειας θετικών tests (διάμεσοι: 5 ημέρες και 5 ημέρες, p=0,29)» μεταξύ των 95 επιλέξιμων συμμετεχόντων από τους 190, από τους οποίους οι 78 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι και οι 17 δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι «θα πρέπει να εφαρμόζονται μέτρα πρόληψης και μετριασμού χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η κατάσταση εμβολιασμού για άτομα σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου ή για άτομα με σημαντική έκθεση».
«Σε αυτήν την έρευνα, δεν βρήκαμε στατιστικά σημαντική διαφορά στο δυναμικό μετάδοσης μεταξύ των εμβολιασμένων ατόμων και των ατόμων που δεν ήταν εμβολιασμένα.
Ως εκ τούτου, τα ευρήματά μας υποδεικνύουν ότι θα πρέπει να εφαρμόζονται μέτρα πρόληψης και μετριασμού χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η κατάσταση εμβολιασμού για άτομα σε περιβάλλοντα υψηλού κινδύνου ή για άτομα με σημαντική έκθεση.
Σε χώρους συγκέντρωσης, και ειδικότερα σε σωφρονιστικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις κράτησης, οι δοκιμές μετά την έκθεση και η καραντίνα παραμένουν απαραίτητα εργαλεία για τον περιορισμό της μετάδοσης όταν εντοπίζονται κρούσματα, επιπλέον των άλλων συνιστώμενων μέτρων πρόληψης.
Τα δεδομένα καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η δυνατότητα μετάδοσης από εμβολιασμένα άτομα είναι εξίσου σημαντική με τα ανεμβολίαστα άτομα.
Μελλοντικές μελέτες του δυναμικού μετάδοσης από εμβολιασμένα άτομα με λοίμωξη, ενσωματώνοντας παρόμοιους εργαστηριακούς δείκτες καθώς και στοιχεία μετάδοσης από δευτερεύοντα ποσοστά προσβολής μπορεί να βοηθήσουν στην περαιτέρω περιγραφή της συμβολής των εμβολιασμένων ατόμων στις αλυσίδες μετάδοσης καθώς εξελίσσεται η πανδημία και εμφανίζονται νέες παραλλαγές.

Η μελέτη επιβεβαίωσε ότι τα εμβολιασμένα άτομα εξακολουθούν να κινδυνεύουν από εκτεταμένα κρούσματα όταν ο ιός εισάγεται σε χώρους συγκέντρωσης, ακόμη και όταν τα ποσοστά εμβολιασμού είναι υψηλά.

Τα στοιχεία ότι τα εμβολιασμένα άτομα μπορούν να μεταδώσουν τον SARS-CoV-2 σε άλλους υποδηλώνουν ότι υπάρχει συνεχής κίνδυνος εκτεταμένων εστιών όταν ο ιός εισάγεται σε χώρους συγκέντρωσης, ακόμη και όταν η κάλυψη εμβολιασμού είναι υψηλή.
Ειδικότερα, λόγω της πιθανότητας ταχείας μετάδοσης και του υψηλού επιπολασμού των υποκείμενων παθήσεων υγείας σε έγκλειστους πληθυσμούς, τα άτομα που ζουν ή εργάζονται σε σωφρονιστικά ιδρύματα θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα μετά την έκθεση στον SARS-CoV-2, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού.

Αυτή η αναφορά υπόκειται σε αρκετούς περιορισμούς.
Λόγω του μικρού ποσοστού των συμμετεχόντων που δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι (17), οι στατιστικές συγκρίσεις με βάση την κατάσταση εμβολιασμού ήταν ανεπαρκείς και τα αρνητικά ευρήματα που αναφέρονται εδώ απαιτούν προσεκτική ερμηνεία.
Για να αυξηθεί το μέγεθος του δείγματος αυτής της ομάδας, συμπεριλήφθηκαν δύο μερικώς εμβολιασμένοι συμμετέχοντες, μειώνοντας δυνητικά τα χαρακτηριστικά των μη εμβολιασμένων συμμετεχόντων.
Ωστόσο, τα συμπεράσματά μας δεν άλλαξαν όταν πραγματοποιήθηκαν αναλύσεις εξαιρουμένων αυτών των δύο συμμετεχόντων.
Ομοίως, μόνο τέσσερις συμμετέχοντες είχαν υποστεί προηγουμένως μόλυνση, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό εμφανίστηκε σε όσους δεν είχαν εμβολιαστεί πλήρως.
Επομένως, αυτοί οι συμμετέχοντες μπορεί να φαίνεται ότι έχουν ελαφρώς μεγαλύτερη ανοσολογική προστασία από εκείνους χωρίς προηγούμενη μόλυνση.

Αυτό το άρθρο είναι προεκτύπωση και δεν έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους, αλλά οι ίδιοι συγγραφείς δημοσίευσαν μια παρόμοια αναφορά για τις λοιμώξεις από παραλλαγή Delta μεταξύ των κρατουμένων σε μια Ομοσπονδιακή Φυλακή στο Τέξας, μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου 2021, τα οποία δημοσιεύονται στον ιστότοπο των CDC.

Κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας COVID-19 που αφορούσε την παραλλαγή Delta σε έναν εξαιρετικά εμβολιασμένο έγκλειστο πληθυσμό, τα ποσοστά μετάδοσης ήταν υψηλά, ακόμη και μεταξύ των εμβολιασμένων ατόμων.
Αν και τα ποσοστά προσβολής, οι νοσηλείες και οι θάνατοι ήταν υψηλότερα μεταξύ των μη εμβολιασμένων από ότι μεταξύ των εμβολιασμένων, η διάρκεια των θετικών αποτελεσμάτων ήταν παρόμοια και για τις δύο ομάδες.
Ο μολυσματικός ιός καλλιεργήθηκε από εμβολιασμένα και μη εμβολιασμένα άτομα.

Οι στρατηγικές για την δημόσια υγεία;

Ακόμη και με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, η διατήρηση στρατηγικών πρόληψης πολλαπλών συστατικών (π.χ. δοκιμές και κάλυψη για όλα τα άτομα και άμεση ιατρική απομόνωση και καραντίνα για τα νοσούντα άτομα) παραμένει κρίσιμης σημασίας για τον περιορισμό της μετάδοσης του SARS-CoV-2 σε χώρους συγκέντρωσης όπου η φυσική απόσταση είναι δύσκολη.
Μια παρόμοια μελέτη από το Lancet έδειξε ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι εξίσου πιθανό να διαδώσουν την παραλλαγή Delta του Covid εντός των νοικοκυριών με τα μη εμβολιασμένα.
«Τα νοικοκυριά είναι ο τόπος της μεγαλύτερης μετάδοσης του SARS-CoV-2 παγκοσμίως.
Τα ποσοστά του Covid 19 ήταν 38% στους μη εμβολιασμένους και 25% στους πλήρως εμβολιασμένους.
Αυτό το εύρημα συνάδει με τη γνωστή προστατευτική επίδραση του εμβολιασμού κατά της λοίμωξης κατά του COVID-19.
Παρόλα αυτά, αυτά τα ευρήματα υποδεικνύουν συνεχή κίνδυνο μόλυνσης παρά τον εμβολιασμό και στα νοικοκυριά.
me4leth1.jpg

meleth2.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης