Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ελληνική δυστοπία αποτυχίας, πάμε για 22.000 νεκρούς – Δείτε τι κάνει η Σουηδία – Δεν ευθύνονται οι ανεμβολίαστοι για τα χάλια μας

Ελληνική δυστοπία αποτυχίας, πάμε για 22.000 νεκρούς – Δείτε τι κάνει η Σουηδία – Δεν ευθύνονται οι ανεμβολίαστοι για τα χάλια μας
Η ελληνική διαχείριση της πανδημικής κρίσης αναδεικνύεται σε ελληνική δυστοπία αποτυχίας με τους νεκρούς να έχουν φθάσει στους 18.067 και κάποιοι να προβλέπουν ότι θα προσεγγίσουμε τους 22.000 νεκρούς…
Σχετικά Άρθρα

Η διαχείριση της πανδημικής κρίσης από την Ελλάδα είναι τραγική, όχι απλά αποτυχημένη αλλά τραγική.
Η Ελλάδα συνεχώς αναρριχάται στην κατάταξη με τους νεκρούς και την επιδεινούμενη εικόνα και από την 78η θέση στην οποία βρισκόταν αρχικά… έχει φθάσεις την 21η ξεπερνώντας χώρες με πολλαπλάσιο πληθυσμό.
Η ελληνική διαχείριση της πανδημικής κρίσης αναδεικνύεται σε ελληνική δυστοπία αποτυχίας με τους νεκρούς να έχουν φθάσει στους 18.067 και κάποιοι να προβλέπουν ότι θα προσεγγίσουμε τους 22.000 νεκρούς…
Ένα από τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα έχει πάρει τελείως λάθος δρόμο είναι οι νεκροί σε διάστημα 28 ημερών σε σχέση με τα κρούσματα.
Στην Ελλάδα τα συνολικά κρούσματα είναι 931 χιλιάδες αλλά στις 28 ημέρες τα κρούσματα ανέρχονται σε 182.336 με τους νεκρούς στο ίδιο χρονικό διάστημα να έχουν φθάσει στους 2.021 ή ποσοστό επί των κρουσμάτων 1,1%.
Οι θάνατοι αναλογούν στο 1,1% των κρουσμάτων, σίγουρα η συσχέτιση αυτή είναι δραματικά επιδεινούμενη όταν π.χ. η Σουηδία έχει συντελεστή συσχέτισης 0,43%.
Η Σουηδία συνολικά εμφανίζει 15.145 νεκρούς και μόλις 120 νεκρούς σε διάστημα 28 ημερών… η βελτίωση το έσχατο διάστημα είναι εντυπωσιακή καθώς τα κρούσματα έχουν μειωθεί στα 15.145 σε διάστημα 28 ημερών έναντι 182.336 κρουσμάτων στο ίδιο διάστημα στην Ελλάδα.
Η Ισπανία σε διάστημα 28 ημερών έχει 587 νεκρούς, η Ιταλία 1.574 νεκρούς, η Γαλλία 1.250 νεκρούς – χώρες με πολλαπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα – η Αυστρία που βρίσκεται σε lockdown 1.031 νεκρούς σε διάστημα 28 ημερών και η Πορτογαλία 260 νεκρούς με 18.430 κρούσματα σε διάστημα 28 ημερών;

Γιατί η Ελλάδα τα πάει τόσο χάλια;

Γιατί η Ελλάδα εμφανίζει ένα από τους χειρότερους επιδημιολογικούς δείκτες διεθνώς;
Μια χώρα μικρή με μόλις 10,8 εκατ κατοίκους εμφανίζει αυτή την δυστοπική – απογοητευτική εικόνα;
Που είναι πλέον τα δημοσιεύματα στον διεθνή τύπου του 2020 που επιβράβευαν την Ελλάδα για τις καλές επιδόσεις της στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης;
Σήμερα η Ελλάδα είναι μια από τις στιγματισμένες – άρα και αποτυχημένες χώρες στην διαχείριση της κρίσης.
Η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να εξηγήσει το φαινόμενο αυτό, αναφέρει απλά… ότι ευθύνονται οι ανεμβολίαστοι για την επιδεινούμενη εικόνα της Ελλάδος, τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και ότι… η κυβέρνηση τα έχει κάνει όλα τέλεια αλλά οι κακοί ανεμβολίαστοι, ευθύνονται για το μαύρο μας το χάλι…
Η Ελλάδα εμφανίζει ποσοστά εμβολιασμού 61,4%, η Σουηδία 67,8%, η Αυστρία 66,5%, η Γαλλία 69,6%.
Εξαίρεση αποτελεί η Πορτογαλία με ποσοστά εμβολιασμού 86,6% και η Ιρλανδία με 75,8%...

Νομοτελειακή σύγκριση Ελλάδος – Σουηδίας

Ξεπερνώντας το σχεδόν αστήρικτο επιχείρημα περί αραιοκατοικημένης, Σουηδίας γιατί η χώρα αυτή εμφανίζει τόσο βελτιωμένη εικόνα;
Στην αρχή της πανδημίας… η Σουηδία συνέχιζε να είναι αραιοκατοικημένη αλλά εμφάνιζε επιδεινούμενους δείκτες και το σκηνικό άλλαξε όταν αποφάσισε να ακολουθήσει άλλη πορεία…
Η Σουηδία είναι μια χώρα όπου επί της ουσίας δεν επιβλήθηκε lockdown, το κυριότερο όλων δεν χωρίστηκε η κοινωνία σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
Θεωρείται αδιανόητος αυτός ο διαχωρισμός.
Στην Ελλάδα για όλα τα δεινά της πανδημίας ευθύνονται οι ανεμβολίαστοι, ενώ δεκάδες μελέτες αποδεικνύουν – προσέξτε αποδεικνύουν – ότι τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι ανεμβολίαστοι μεταδίδουν με σχεδόν παραπλήσια ποσοστά.
Στην ελληνική πολιτική υποκουλτούρα κυριάρχησε το δυστοπικό αφήγημα, ότι ο ανεμβολίαστος που μεταδίδει είναι σχεδόν εγκληματίας.
Ο εμβολιασμένος που μεταδίδει στον ανεμβολίαστο τι ακριβώς είναι;
Το bankingnews δημοσιοποίησε μια μελέτη όπου αποδείκνυε στην Γερμανία, ότι όπου υπάρχουν υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, υπάρχουν και υψηλά ποσοστά θανάτων.
Το Κατάρ, πρόσφατα δημοσίευσε μελέτη που ανέφερε ότι η φυσική ανοσία σε προστατεύει από επαναμόλυνση ή από βαριά ασθένεια.
Η ελληνική κυβέρνηση και οι επιστήμονες που διαγκωνίζονται για το ποιος θα τρομοκρατήσει περισσότερο την κοινωνία ας δουν, ας αναλύσουν γιατί το Σουηδικό πείραμα πέτυχε και το ελληνικό πείραμα απέτυχε.

Σχεδιάζουν νέα μέτρα κατά των ανεμβολίαστων

Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να αποφύγει με κάθε τρόπο το lockdown, όχι γιατί ανησυχεί για την οικονομία… αλλά γιατί θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος.
Τι θα πει στους εμβολιασμένους που τους έταξε ελευθερία, ότι αίρει την ελευθερία τους;
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση για πολιτικούς και όχι επιστημονικούς λόγους θα στοχοποιήσει ξανά τους ανεμβολίαστους σχεδόν 3,2 εκατ πολίτες καθώς τους θεωρεί… αντιπάλους, εχθρούς ή πολιτικά μη αξιοποιήσιμους.
Στο πλαίσιο αυτό

  • Σχεδιάζει rapid tests 3 φορές την εβδομάδα
  • Σχεδιάζει αλλά δεν είναι σαφές εάν εφαρμόσει – απαγόρευση των ανεμβολίαστων από εξωτερικούς χώρους εστίασης
  • Ακόμη και ειδικό lockdown των ανεμβολίαστων…

Τα μέτρα αυτά εάν εφαρμοστούν θα είναι απόδειξη αποτυχίας, αλαζονείας χωρίς καμία επιστημονική τεκμηρίωση.
Π.χ. ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παπανικολάου ο Καπραβέλος και όχι μόνο έχει αναφέρει ότι είναι λάθος ο διαχωρισμός της κοινωνίας σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
Όμως επιστρέφουμε στην Σουηδία που δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων;
Ο λόγος είναι απλός, στην Σουηδία κυριαρχεί η επιστήμη όχι η πολιτική στην λήψη αποφάσεων και τα μέτρα που υπάρχουν – πραγματικά ελάχιστα – είναι προαιρετικά χωρίς καταναγκασμούς.
Η νέα στοχοποίηση των ανεμβολίαστων όχι μόνο δεν θα επιλύσει το πρόβλημα θα αναδείξει ακόμη περισσότερο την μαυρίλα της ελληνικής δυστοπίας.
Η άποψη που πάλι με πολιτικά κριτήρια – και όχι επιστημονικά – κυριαρχεί ότι εμβολιάστηκες άρα δεν κινδυνεύεις, άρα κυριαρχεί το συναίσθημα του εφησυχασμού είναι η βασική αιτία της παταγώδους ελληνικής αποτυχίας στην διαχείριση της πανδημικής κρίσης.
Όσο πιο γρήγορα το αντιληφθούμε, τόσο πιο γρήγορα θα καταστεί αντιληπτό ότι οι ανεμβολίαστοι δεν ευθύνονται για την ελληνική δυστοπία… αλλά οι αποτυχημένες πολιτικές…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης