Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού εμβολιασμού 1ης δόσης από τους άνω των 60 ετών, μετά τα νέα μέτρα

Τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού εμβολιασμού 1ης δόσης από τους άνω των 60 ετών, μετά τα νέα μέτρα
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός για τους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών γίνεται υποχρεωτικός

«Φωτιά» πήρε η πλατφόρμα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, έπειτα από τις κυβερνητικές αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα στις ηλικίες 60 ετών και πάνω.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των ατόμων που κλείνουν ραντεβού για να πραγματοποιήσουν την πρώτη δόση έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, σε σχέση με τον καθημερινό μέσο όρο του τελευταίου δεκαημέρου.
Ειδικότερα, ο ημερήσιος μέσος όρος των τελευταίων ημερών για ραντεβού πρώτης δόσης για πολίτες άνω των 60 ετών ήταν 2.600.
Σήμερα, έως τώρα, έχουν κλειστεί 6.000 ραντεβού πρώτης δόσης από την ίδια ηλικιακή ομάδα.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε ότι ο εμβολιασμός για τους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών γίνεται υποχρεωτικός.
Οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών θα πρέπει να έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση έως τις 16 Ιανουαρίου, έχοντας απόλυτη προτεραιότητα στο Εθνικό Σύστημα Εμβολιασμών.
Για όσες και όσους δεν πάνε μέχρι τότε, θα τους επιβάλλεται κάθε μήνα διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ, το οποίο θα βεβαιώνεται αμέσως από την ΑΑΔΕ και θα κατευθύνεται σε ειδικό ταμείο χρηματοδότησης των νοσοκομείων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης