Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τσακρής: Έπρεπε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στη γ' δόση - Δεν έχει νόημα να κλείσουν τα σύνορα λόγω της Omicron

Τσακρής: Έπρεπε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στη γ' δόση - Δεν έχει νόημα να κλείσουν τα σύνορα λόγω της Omicron
Ο κ. Τσακρής εξέφρασε την εκτίμηση ότι η μετάλλαξη Omicron του κορωνοϊού θα επικρατήσει πολύ σύντομα έναντι της Delta
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση ότι θα έπρεπε να τρέξουμε πιο γρήγορα στην τρίτη δόση εξέφρασε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αθανάσιος Τσακρής.
«Ένας τρόπος για να αναχαιτιστεί η επέλαση της πανδημίας στη χώρα μας θα ήταν να προχωρούσαμε πιο γρήγορα στην τρίτη εμβολιαστική δόση», επεσήμανε μιλώντας στον Σκάι. «Έγινε ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ίσως νωρίτερα και από άλλες χώρες, αλλά νομίζω πως έπρεπε να πάμε νωρίτερα στην τρίτη δόση για να περιορίσουμε την εξάπλωση της πανδημίας» τόνισε.

Η μετάλλαξη Omicron

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη Omicron του κορωνοϊού, ο κ. Τσακρής τόνισε ότι δεν έχει κανένα νόημα να κλείσουν τα σύνορα των χωρών, διότι το μεταλλαγμένο στέλεχος μπορεί να γεννιέται σε πολλές περιοχές ταυτοχρόνως. «Τα περισσότερα περιστατικά όπως βλέπουμε στη μεγάλη Βρετανία δεν σχετίζονται με ταξίδι», συμπλήρωσε.
Τέλος, εξέφρασε την εκτίμηση ότι πολύ σύντομα θα επικρατήσει έναντι της μετάλλαξης Delta: «Είναι προφανές με βάση όλα τα στοιχεία που έχουμε διαθέσιμα, φαίνεται να είναι αρκετά πιο μεταδοτική, προκαλώντας επαναλοιμώξεις σε εμβολιασμένους με άλλο στέλεχος και να διαφεύγει σε κάποιο βαθμό της ανοσιακής απάντησης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης