Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Δεν θα τελειώσει ποτέ η πανδημία covid, εάν δεν μοιραστούν δίκαια τα εμβόλια

Βατόπουλος: Δεν θα τελειώσει ποτέ η πανδημία covid, εάν δεν μοιραστούν δίκαια τα εμβόλια
Όσο οι άνθρωποι μένουν ανεμβολίαστοι, θα γεννιούνται συνεχώς νέες μεταλλάξεις είπε ο κ.Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως η πανδημία του κορωνοϊού δεν θα τελειώσει ποτέ, εάν δεν μοιραστούν δίκαια τα εμβόλια διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
«Η πανδημία δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ, όσο υπάρχει αυτή η ακραία ανισοκατανομή στα εμβόλια παγκοσμίως.
Όσο οι άνθρωποι παραμένουν ανεμβολίαστοι, θα γεννιούνται συνεχώς μεταλλάξεις, όπως συνέβη και στην περίπτωση της παραλλαγής Omicron.
Οφείλεται σε αυτό ακριβώς το γεγονός» είπε ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος προέταξε την ανάγκη να λυθεί άμεσα το συγκεκριμένο πρόβλημα, τονίζοντας ότι «όσο δεν είμαστε όλοι προστατευμένοι δεν θα είναι κανένας προστατευμένος».
«Η πανδημία θα τελειώσει όταν αποκτήσουμε ανοσία όλοι» υποστήριξε ο καθηγητής, ο οποίος έκανε λόγο για ένα βιολογικό σενάριο στο οποίο αναμένεται ότι θα υπάρξει μια ισορροπία ανάμεσα στον ιό και την ανοσία του παγκόσμιου πληθυσμού και επισήμανε ότι όντως θα τελειώσει κάποτε η πανδημία αλλά το θέμα είναι με πόσους νεκρούς και με πόση ταλαιπωρία του παγκόσμιου πληθυσμού.
Για τον αυξημένο αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα, ο κ.Βατόπουλος είπε ότι υπάρχει η παράμετρος των νοσούντων που πηγαίνουν αργοπορημένα στο νοσοκομείο, «είτε οι εμβολιασμένοι επειδή θεωρούν ότι είναι 100% καλυμμένοι, είτε οι ανεμβολίαστοι διότι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ιός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης