Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Πάμε για 13.000 κρούσματα – Στις 15 με 20 Ιανουαρίου η κορύφωση του κύματος

Τζανάκης: Πάμε για 13.000 κρούσματα – Στις 15 με 20 Ιανουαρίου η κορύφωση του κύματος
Πάνω από 100.000 τα ενεργά κρούσματα υποστήριξε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση ότι τις επόμενες ημέρες θα καταγραφούν 12.000 με 13.000 κρούσματα ημερησίως διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Ν. Τζανάκης, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τη θετικότητα.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης υπογράμμισε πως η θετικότητα έχει ανέβει πολύ τις τελευταίες ημέρες, αναφέροντας μάλιστα πως η Αττική «βράζει».
«Έχει τριπλασιάσει και σε ορισμένες περιοχές έχει τετραπλασίασει τα νούμερα της από τις 7 Δεκεμβρίου και ύστερα» είπε ο κ.Τζανάκης, υποστηρίζοντας πως τα ενεργά κρούσματα υπερβαίνουν τα 100.000 (προ δεκαπενθημέρου έως σήμερα), ενώ εκτίμησε ότι η θετικότητα θα κυμανθεί στο 2% το επόμενο διάστημα.

Μακάρι η Omicron να είναι … τζούφια

«Η κορύφωση θα έρθει μεταξύ 15-20 Ιανουαρίου» εκτίμησε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία η παράλλαξη Omicron να αποδειχθεί «τζούφια», δηλαδή να έχουμε πολλά κρούσματα, χωρίς να έχουμε νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους.
Μάλιστα, επισήμανε ότι στο 50% με 60% των κρουσμάτων εντοπίζεται η συγκεκριμένη μετάλλαξη.
«Έαν δεν είχαμε την Omicron, θα είχαμε 3.500-3.800 κρούσματα κατά μέσο όρο την εβδομάδα» υποστήριξε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, είπε πως είναι στοχευμένα μέτρα και ότι θα επιθυμούσε να εφαρμοστούν από απόψε.

Παράταση μιας εβδομάδας στα σχολεία

Ο κ. Τζανάκης πρότεινε ακόμα να υπάρξει παράταση μιας εβδομαδας στις διακοπές στα σχολεία, η οποία θα αναπληρωθεί στο τέλος της χρονιάς με στόχο να προλάβουμε την κορύφωση στα μέσα του Γενάρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης