Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Δεν περιμέναμε στο τέλος του 2021 να βρισκόμαστε σε αυτή την έκτακτη κατάσταση - Μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας

Καπραβέλος: Δεν περιμέναμε στο τέλος του 2021 να βρισκόμαστε σε αυτή την έκτακτη κατάσταση - Μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας
«Θα πρέπει, εφόσον υπάρχουν συμπτώματα, να ανησυχούμε και να προστρέχουμε τους γιατρούς», ανέφερε ο Ν. Καπραβέλος

«Πολλές βεβαιότητες διαψευστήκανε. Δεν περιμέναμε στο τέλος του 2021 να βρισκόμαστε σε αυτή την έκτακτη κατάσταση, μεγάλη η πίεση στο σύστημα υγείας… Οι εντατικές του νοσοκομείου μας είναι γεμάτες», ανέφερε ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, υπογραμμίζοντας ότι «έχει σημασία ότι κάθε σύμπτωμα πλέον θα πρέπει να το παίρνουμε σοβαρά υπόψιν, ακόμα και αν το αντιγονικό τεστ βγει αρνητικό».
Ο κ. Καπραβέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στον αγώνα που δόθηκε ώστε να κρατηθεί στη ζωή η 16χρονη με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παπανικολάου λέγοντας πως «περάσαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά στην εντατική και συνεχίζουμε να περνάμε», «αγωνιζόμασταν όλη τη νύχτα να σώσουμε ένα παιδί 16 χρονών, ένα κοριτσάκι που μάς ήρθε με κορωνοϊό και διασωληνώθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση. Από το σπίτι ήρθε, δυστυχώς τρία τεστ αντιγονικά βγαίνανε αρνητικά, οι συνάδελφοι γιατροί δυστυχώς υποτίμησαν την κατάσταση».
Όπως είπε, «θα πρέπει, εφόσον υπάρχουν συμπτώματα να ανησυχούμε και να προστρέχουμε τους γιατρούς».

Καθυστέρησαν να το φέρουν στο νοσοκομείο το κορίτσι

Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι η 16χρονη ήταν στα πρόθυρα ανακοπής με τρομακτική μεγάλη υποξυγοναιμία, ενώ πλέον, είναι σε καλύτερη κατάσταση, αντέδρασε στη θεραπεία.
Όπως ανέφερε, «ο αγώνας ξεκίνησε από το τμήμα επειγόντων περιστατικών, δυσκολευτήκαμε όλη τη νύχτα να το φέρουμε σε μια ισορροπία, ευτυχώς αντέδρασε στις θετικές πιέσεις και στους αναπνευστήρες που χρησιμοποιήσαμε, ήδη είναι σε καλύτερη κατάσταση, όμως μας έκανε εντύπωση το γεγονός, φοβηθήκαμε ότι ήταν η Omicron, είναι η Delta».
Πρόσθεσε πως «καθυστέρησαν να το φέρουν στο νοσοκομείο το κορίτσι γιατί με τα αντιγονικά τεστ νομίσανε ότι ήταν ένα κοινό κρυολόγημα. Οι υποξυγοναιμίες σε ένα παιδί 16 ετών δεν δείξανε μια εικόνα τόσο αρνητική, όταν βέβαια έφτασε στο ‘παρά πέντε’ ευτυχώς που προλάβαμε. Γι’ αυτό θέλει πολλή προσοχή».
«Όταν ένα παιδί 16 χρονών κινδυνεύει, κινδυνεύει όλη η χώρα. Δυστυχώς δεν ήταν εμβολιασμένο το παιδί» κατέληξε ο κ. Καπραβέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης