Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΑΣΟΕΕ: Αυτός είναι ο καθηγητής που ξυλοκόπησαν άγρια οι κουκουλοφόροι - Εισαγγελική παρέμβαση

ΑΣΟΕΕ: Αυτός είναι ο καθηγητής που ξυλοκόπησαν άγρια οι κουκουλοφόροι - Εισαγγελική παρέμβαση
Σύμφωνα με πληροφορίες, στους αστυνομικούς υποστήριξε προφορικά ότι πιστεύει πως πίσω από τον ξυλοδαρμό του κρύβονται τρεις καθηγητές με τους οποίους βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη

 Τον γύρο του διαδικτύου προκάλεσε ο ξυλοδαρμός καθηγητή απο κουκουλοφόρους, την ώρα του μαθήματος, μέσα σε αίθουσα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), το απόγευμα της Τρίτης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα κουκουλοφόρων εισέβαλαν σε αίθουσα του Πανεπιστημίου και ξυλοκόπησαν τον καθηγητή, ενώ επιτέθηκαν και εναντίον φοιτητών που προσπάθησαν να προστατεύσουν τον διδάσκοντα.

Στο μεταξύ, εντολή ποινικής έρευνας από εισαγγελικό λειτουργό για την επίθεση έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπουλου.

Η Εισαγγελική εντολή για την επίθεση από δράστες κουκουλοφόρους κατά του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ αφορά τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις.

Σύμφωνα με την εντολή της Εισαγγελέως μεταξύ άλλων θα πρέπει να ερευνηθεί αν τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Ποιος είναι ο καθηγητής - Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

ΑΣΟΕΕ: Αυτός είναι ο καθηγητής που ξυλοκόπησαν άγρια οι κουκουλοφόροι - Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση [Βίντεο]

Πρόκειται για καθηγητή Χρηματοοικονομικής Διοίκησης στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), ο οποίος, σύμφωνα με την εκπομπή του Mega "Live News", είναι κατηγορούμενος από την περίοδο 2018-2019 για μία υπόθεση απάτης, όπου φέρεται να παραπλανούσε πολλά άτομα με το γνωστό τρικ της πυραμίδας.

Δηλαδή, για μια επικερδή επένδυση, φέρεται αρχικά να εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά, επέδιδε κάποιους τόκους και παρακρατούσε τα ποσά. Για το αδίκημα αυτό είναι κατηγορούμενος το 2022.

 

ΑΣΟΕΕ: Αυτός είναι ο καθηγητής που ξυλοκόπησαν άγρια οι κουκουλοφόροι - Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση [Βίντεο] - εικόνα 2

Η εφημερίδα "ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ" δημοσίευσε πρόσφατα τις καταθέσεις τριών συναδέλφων του πανεπιστημιακού. Ο ένας από αυτούς ανέφερε ότι όταν επισκέφθηκε τα γραφεία του ομίλου που είχε δημιουργήσει ο καθηγητής στη Ρουμανία διαπίστωσε ότι εκμεταλλευόταν σεξουαλικά ανήλικους.

Σχετικές αναφορές υπήρξαν και στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι όλο αυτό το πλέγμα των ερευνών συνδέεται με τη σημερινή επίθεση που δέχτηκε ενώ έκανε μάθημα.

Σημειώνεται, ότι ο εν λόγω καθηγητής έμεινε στη θέση του μέχρι σήμερα γιατί δεν είχε τελεσιδικήσει καμία από τις δικαστικές έρευνες. Κατείχε στο παρελθόν θέσεις κρατικές, σε επιτροπές και σε συμβούλια.

Ο καθηγητής πήγε μόνος του στον "Ευαγγελισμό", για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ωστόσο τα τραύματά του είναι ελαφρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους αστυνομικούς υποστήριξε προφορικά ότι πιστεύει πως πίσω από τον ξυλοδαρμό του κρύβονται τρεις καθηγητές με τους οποίους βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη.

Αναμένεται να δώσει γραπτή κατάθεση στους αστυνομικούς. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

"Το δημόσιο Πανεπιστήμιο πλήττεται ξανά από βίαιες και τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας. Καταδικάζουμε απερίφραστα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα αυτή άσκηση βίας, που τραυματίζει το κύρος του Ιδρύματος ως ελεύθερου, ανοιχτού, δημοκρατικού, δημόσιου Πανεπιστήμιου. Κάθε τέτοια ενέργεια στρέφεται κατά του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου ενημέρωσαν αμέσως τις αρμόδιες αρχές και ζητούν τον εντοπισμό των υπευθύνων και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), Δημήτρης Μπουραντώνης, σχετικά με το τελευταίο συμβάν βιαιοπραγίας κατά καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ). Πρόσθεσε δε, πως τα παραπάνω αποτελούνε δήλωση και του Πρυτανικού Συμβουλίου.

Σήμερα το μεσημέρι μια ομάδα 15 ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά, περιέγραψε ο κ. Μπουραντώνης, εισέβαλε "με βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο σε αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου και ξυλοκόπησε καθηγητή την ώρα που παρέδιδε μάθημα, παρουσία φοιτητών και φοιτητριών που το παρακολουθούσαν".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης