Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με μολότοφ και πέτρες στην Καμάρα, μετά από πορεία αντιεξουσιαστών

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με μολότοφ και πέτρες στην Καμάρα, μετά από πορεία αντιεξουσιαστών
Ομάδα αντιεξουσιαστών εξαπέλυσε επίθεση προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρισκόταν περιμετρικά, εκτοξεύοντας πέτρες, αλλά και πλήθος από βόμβες μολότοφ

Ένταση και επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο (15/1/2022).
Τα επεισόδια ξέσπασαν αμέσως μετά τη λήξη πορείας αντιεξουσιαστών στην Καμάρα.
Οι συμμετέχοντες στην πορεία συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καμάρας και μετά τις δύο το μεσημέρι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, στις οδούς Εγνατία, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη, Αγίου Δημητρίου και Ιασωνίδου φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των καταλήψεων.
Τα μέτρα της αστυνομίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν δρακόντεια, ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούσε συνεχείς πτήσεις και αστυνομικές δυνάμεις δημιούργησαν με οχήματα φραγμό στην Εγνατία, στην περιοχή γύρω από το Σιντριβάνι, προκειμένου η πορεία να μην κινηθεί προς το ΑΠΘ.
Κατά τη λήξη της πορείας στην περιοχή της Καμάρας, διαδηλωτές έριξαν αντικείμενα και μολότοφ προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι τους απώθησαν και επεισόδια επεκτάθηκαν στους γύρω δρόμους.

ΕΛΑΣ: 27 συλλήψεις

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 27 από τις 30 προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η αστυνομία το μεσημέρι του Σαββάτου (15/1/2022) κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν με λήξη της πορείας που πραγματοποίησαν ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αστυνομικές επιχειρήσεις εκκένωσης των καταλήψεων στο κτίριο του τμήματος Βιολογίας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και του εργαστηρίου Φαρμακολογίας του ΑΠΘ.
Μάλιστα, μία εκ των 27 συλλήψεων αφορά κακούργημα, για ρίψη μολότοφ.
Τα υπόλοιπα 3 άτομα αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης