Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 10 οι μετασεισμοί, με τον ισχυρότερο στα 4,5 Ρίχτερ, μετά τον σεισμό στο Άγιο Όρος

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 10 οι μετασεισμοί, με τον ισχυρότερο στα 4,5 Ρίχτερ, μετά τον σεισμό στο Άγιο Όρος
O κύριος σεισμός σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Αγίου Όρους, με επίκεντρο 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της χερσονήσου του Άθω και εστιακό βάθος 19,3 χιλιόμετρα

Πάνω από 10 μετασεισμοί τουλάχιστον, με τον πιο δυνατό να φτάνει τα 4,5 Ρίχτερ, σημειώθηκαν στον θαλάσσιο χώρο του βορείου Αιγαίου, μεταξύ του Αγίου Όρους και της Σιθωνίας, ύστερα από τον κύριο που σημειώθηκε στις 13:48 την Κυριακή (16/1/2022), μεγέθους 5,4 Ρίχτερ.
Σύμφωνα με τον σεισμολόγο βάρδιας στον σεισμολογικό σταθμό του ΑΠΘ, ο κύριος σεισμός σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Αγίου Όρους, με επίκεντρο 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της χερσονήσου του Άθω και εστιακό βάθος 19,3 χιλιόμετρα.

Η δόνηση των 5,4 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής 16/1 στην θαλάσσια περιοχή νότια του Αγίου Όρους.
Το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ήταν 20 χλμ νοτιοδυτικά της χερσονήσου Άθω και είχε εστιακό βάθος 19,3 χλμ.
Σύμφωνα με Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος είναι 10 χλμ.
Σημειώνεται ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι ο σεισμός ταυτίζεται με παρακλάδι του ρήγματος της Ανατολίας και αυτός είναι και ο λόγος που έγινε αισθητός μέχρι και στην Αττική.
seismo_1.JPG
ευρωμεσ.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης