Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρώνει η Omicron, σοκάρουν οι 22.087 θάνατοι - 101 νεκροί σε 24 ώρες – Έρχονται τα χάπια και η … δ΄ δόση

Σαρώνει η Omicron, σοκάρουν οι 22.087 θάνατοι - 101 νεκροί σε 24 ώρες – Έρχονται τα χάπια και η … δ΄ δόση
Στο 95% η επικράτηση της Omicron, αλλά η Delta είναι αυτή που στέλνει ανθρώπους στις ΜΕΘ
Σχετικά Άρθρα

(upd5) Με την Omicron να έχει ήδη κυριαρχήσει στο 95% των κρουσμάτων σε όλη την Ελλάδα και με την Delta να επιμένει και να στέλνει ανθρώπους σε νοσοκομεία και σε ΜΕΘ, ιδιαίτερος προβληματισμός επικρατεί στην επιστημονική κοινότητα για τον εξαιρετικά υψηλό αριθμό θανάτων λόγω της covid.
Είναι χαρακτηριστικό πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 101 θάνατοι ενώ έσπασε και το «φράγμα» των 22.000 νεκρών (22.087) από την έναρξη της πανδημίας, τη στιγμή που άλλοι 672 άνθρωποι παραμένουν στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.
Πρόκειται για αριθμούς που πραγματικά σοκάρουν και που δείχνουν πως κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει η υπόθεση με την πανδημία, τη στιγμή που έχει ανοίξει για τα καλά η συζήτηση για το τι δεν πάει καλά στην Ελλάδα και εμφανίζει πολύ υψηλότερους αριθμούς θυμάτων σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Πολλοί ειδικοί μάλιστα εκφράζουν επιφυλάξεις και για το κατά πόσο πράγματι καταγράφεται μια μείωση των κρουσμάτων, επισημαίνοντας πως πουθενά στην Ευρώπη δεν έχει καταγραφεί υποχώρηση του κύματος της Omicron και αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή μάλλον στη μείωση του αριθμού των τεστ που γίνονται σε ημερήσια βάση.
Ωστόσο, σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, υποστήριξε πως εάν αυτή η μείωση στα κρούσματα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες και συνολικά για ένα διάστημα δύο εβδομάδων – ήδη διανύουμε την πρώτη – τότε είναι πολύ πιθανό να ανοίξει η συζήτηση για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, με την αρχή να γίνεται με την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και με την αύξηση των θεατών στα γήπεδα.
Την ίδια στιγμή, αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή για τον καθορισμό των κριτηρίων σχετικά με την χορήγηση των αντιικών χαπιών, ενώ από την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου πρόκειται να ανοίξει και η πλατφόρμα για την χορήγηση της 4ης δόσης του εμβολίου στους περίπου 500.000 ανοσοκατεσταλμένους πολίτες άνω των 12 ετών.
4_113.JPG

Τζανάκης: Πλασματικός ο αριθμός των κρουσμάτων, ανέρχονται σε 45.000

Για πλασματικό αριθμό κρουσμάτων έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι αυτά ανέρχονται στην πραγματικότητα στα επίπεδα των 40.000 με 45.000.
«Η ποιοτική και ποσοτική διαχείριση των διαγνωστικών ελέγχων την εβδομάδα των εορτών ήταν κοντά στην πραγματικότητα, ενώ τώρα έχουμε μια πραγματικότητα που λέει ότι δεν ανακαλύπτουμε τουλάχιστον τα μισά ή εν πάσει περιπτώσει έναν μεγάλο αριθμό μολυσμένων ατόμων.
Αυτό συμβαίνει γιατί αν κολλήσουν Omicron, ιδιαίτερα άτομα που έχουν εμβολιαστεί επειδή έχουν πολύ ήπια ή έως καθόλου συμπτώματα, δεν κάνουν τεστ.
Παρά τη μείωση που καταγράφεται στα κρούσματα, η πίεση στο ΕΣΥ δεν πέφτει, αλλά αντιθέτως ανεβαίνει.
Οι εισαγωγές έχουν παγιωθεί πάνω από 550 και αυτά δε γίνονται χωρίς να υπάρχουν κρούσματα στην κοινότητα» ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης, υποστηρίζοντας ότι η πτώση των κρουσμάτων από την εβδομάδα των εορτών με τα 50.000 κρούσματα ήταν η εβδομάδα που αντικατόπτριζε την πραγματικότητα.

Έως και 35.000 τα κρούσματα σήμερα

«Η εκτίμησή μας είναι ότι είναι αυτή τη στιγμή καταγράφονται γύρω στα 40.000 με 45.000 κρούσματα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στα 22.800.
Υπολογίζω ότι γύρω στο 50% με 60% των κρουσμάτων ανευρίσκουμε με τους ελέγχους» υπογράμμισε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι σήμερα 18/1τα κρούσματα θα κυμανθούν μεταξύ 28.000-35.000.
Ο κ.Τζανάκης πρότεινε τη διάθεση self test σε όλο τον πληθυσμό προκειμένου να ανιχνεύονται οι πολίτες που έχουν μολυνθεί με τον ιό.
«Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να κάνουμε τεστ.
Την εβδομάδα των γιορτών που δίνονταν δωρεάν self test, το 80% το έκανε και γι’ αυτό ανιχνεύσαμε τόσα κρούσματα και κόψαμε μαχαίρι τις συρροές» είπε ο κ.Τζανάκης.

Επιπέδωση στις 20 Ιανουαρίου

Πάντως, ο καθηγητής εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι γύρω στις 20 Ιανουαρίου θα έρθει η «επιπέδωση» της πανδημίας και στο τέλος του μήνα θα αρχίσει και η κάμψη των σκληρών δεικτών, των διασωληνωμένων και των θανάτων.
Όπως είπε, η Omicron δεν είναι μια απλή γρίπη, καθώς στην πανεπιστημιακή κλινική της Κρήτης, σε 65 νοσηλείες σε απλές κλίνες το 78% αφορά στη μετάλλαξη Omicron, όπως και το 95% των παιδιατρικών εισαγωγών.

Γουργουλιάνης (πνευνομολόγος): Η ήπια νόσηση δεν προσφέρει ουσιαστική ανοσία

Τη θέση πως όσοι νόσησαν ήπια, δεν έχουν ικανοποιητικά επίπεδα ανοσίας διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Κ. Γουργουλιάνης, ο οποίος υποστήριξε ότι πηγαίνουμε προς το τέλος της Omicron και ότι θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για να περάσουμε στη φάση της ενδημικότητας της νόσου.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Γουργουλιάνης υποστήριξε πως το τέλος της Omicron ήρθε πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν ενώ σημείωσε πως το μόνο όπλο που έχουμε, είναι ο εμβολιασμός.
Όπως είπε, το τέλος της Omicron νωρίτερα από το αναμενόμενο, οφείλεται στο ότι «πήραμε κάποια μέτρα που ήταν σκληρότερα από αυτά που πήραν άλλες χώρες και γι’ αυτό απέδωσαν».
«Επίσης βοήθησε ότι ο καιρός στη χώρα μας ήταν πολύ καλύτερος από αυτόν σε χώρες στη βόρεια Ευρώπη κι αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να κινούμαστε σε εξωτερικούς χώρους» υποστήριξε ο κ.Γουργουλιάνης.

Που οφείλονται οι αυξημένοι θάνατοι

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αύξηση στον αριθμό των θανάτων, είπε ότι οι θάνατοι αυτοί προέρχονται από μολύνσεις που σημειώθηκαν πριν από ένα μήνα περίπου κι ακόμα δεν έχει αποτυπωθεί η μείωση των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία.
«Ενώ η αναλογία μεταξύ των κρουσμάτων Omicron και Delta στην κοινότητα είναι 70% με 80% Omicron και τα υπόλοιπα Delta, στις νοσηλείες είναι το ακριβώς αντίθετο» σημείωσε ο κ.Γουργουλιάνης, αναφέροντας ότι διαχρονικά στις πανδημίες παρατηρείται κάθε νέα παραλλαγή να είναι πιο μεταδοτική, αλλά λιγότερο επικίνδυνη κι αυτό συμβαίνει μέχρι τώρα και με τον κορονοϊό.

Βατόπουλος: Λογικό να υπάρξουν και άλλοι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους άνω των 60

Τη θέση πως είναι λογικό να υπάρξουν και στην Ελλάδα περαιτέρω περιορισμοί στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, αναφερόμενος στην περίπτωση της Αυστρίας όπου και οι μη εμβολιασμένοι άνω των 60 έχουν πρόσβαση μόνο σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βατόπουλος είπε πως πρώτα πρέπει να εξαντληθεί η πειθώ και από εκεί και πέρα θα πάμε σε τέτοιου τύπου διοικητικά μέτρα.
Μπορεί να χρειαστεί να τα δούμε όλα αυτά.
Είναι όπλα δημόσιας υγείας» είπε ο κ.Βατόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς για τον πολύ υψηλό αριθμό θανάτων στην Ελλάδα, τόνισε ότι ήδη διερευνάται και θα υπάρξει και κάποια εξήγηση γιατί στην Ελλάδα είναι πιο πολλοί από τις περισσότερες δυτικοευρωπαϊκές χώρες.

Τι συμβαίνει με τους θανάτους;

Έκανε λόγο για ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα και ανέφερε ότι μεταξύ άλλων μπορεί να οφείλεται στην εργασιακή εξουθένωση του προσωπικού των νοσοκομείων και στο ότι πολλοί ασθενείς δεν πάνε εγκαίρως στα νοσοκομεία γιατί φοβούνται.
«Ένα χρηστικό μήνυμα είναι όταν αρρωστήσουν, ας ζητήσουν ιατρική βοήθεια», τόνισε ο κ.Βατόπουλος και παρότρυνε τους ασθενείς να παρακολουθούν το οξυγόνο τους με οξύμετρο και να ζητούν ιατρική βοήθεια αν αισθάνονται άσχημα, νοσούν βαριά ή τα συμπτώματα είναι παρατεταμένα. Εξήγησε πάντως ότι οι θάνατοι αποτυπώνουν τις μολύνσεις του προηγούμενου 15νθήμερου όταν ακόμη η Delta βρισκόταν σε έξαρση που όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι προκαλεί πιο βαριά νόσηση.

Καραντίνα

Σχετικά με τον γενικό κανόνα 5 ημέρες απομόνωση, 5 ημέρες με μάσκα υψηλής αποτελεσματικότητας για τους ασυμπτωματικούς ασθενείς, ο κ. Βατόπουλος εξήγησε ότι ισορροπεί με την ανάγκη να λειτουργήσει η κοινωνία.
Χαρακτήρισε «δίκοπο μαχαίρι» το μοριακό τεστ (PCR) στις 5 ημέρες γιατί «πολλές φορές μπερδεύει» ενώ αντίθετα ένα τεστ αντιγόνου (rapid) βοηθά καλύτερα και δείχνει εάν είμαστε ή όχι μεταδοτικοί.
Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι αυτή η οδηγία δεν αφορά όσους έχουν συμπτώματα, οι οποίοι οφείλουν να μην βγαίνουν από το σπίτι τους.

Λογικά θα εξαφανιστεί η Delta

Σχετικά με την μετάλλαξη Delta, ο κ.Βατόπουλος εκτίμησε ότι «λογικά θα εξαφανιστεί» εφόσον είναι πιο μεταδοτική η Omicron, αν και προειδοποίησε ότι η Omicron μπορεί επίσης να προκαλέσει βαριά νόσο αλλά σε μικρότερο ποσοστό.
«Σίγουρα δεν είναι απλό κρυολόγημα.
Είτε Delta, είτε Omicron ή οτιδήποτε, όταν έχεις κορωνοϊό πρέπει να προσέχεις.
Αν αργεί να περάσει να ζητήσει κανείς ιατρική βοήθεια» είπε ο κ.Βατόπουλος.

Εντός εβδομάδας οι αποφάσεις για μουσική, εστίαση, ωράριο

Ερωτηθείς για τη χαλάρωση των περιορισμών και την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση, ο κ. Βατόπουλος τόνισε ότι θα συζητηθεί και θα ληφθεί απόφαση αυτή την εβδομάδα και κάλεσε τους πάντες να κάνουν υπομονή, ενώ δεν πήρε θέση υπέρ ή κατά της χαλάρωσης των μέτρων, λέγοντας ότι πρώτα πρέπει να εξεταστούν τα δεδομένα αυτής της εβδομάδας.

Κανονικά το Πάσχα

Ο καθηγητής τόνισε ότι δεν θα χρειαστεί τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού στο γενικό πληθυσμό μέσα σε μερικούς μήνες, εκτιμώντας ότι ο εμβολιασμός θα γίνει ετήσιος, όπως για την γρίπη.
Ερωτηθείς για ενδεχόμενο lockdown, σχολίασε «ποτέ μη λες ποτέ» συμπληρώνοντας ωστόσο ότι θεωρεί ένα τέτοιο σενάριο «εξαιρετικά απίθανο».
Kαθώς οι εμβολιασμοί και η ανοσοποίηση του πληθυσμού έχουν προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, ο κ. Βατόπουλος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα καταφέρουν οι πολίτες να κάνουν «Πάσχα στο χωριό» και κανονικό καλοκαίρι.
«Δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως αισιόδοξοι, όπως δεν μπορούμε να είμαστε εντελώς βέβαιοι τι θα γίνει», τόνισε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Ανοίγει την Πέμπτη 20/1 η τέταρτη δόση για τους ανοσοκατεσταλμένους

Ανοίγει την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου η πλατφόρμα για την χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά της covid στους ανοσοκατεσταλμένους πολίτες.
Όπως υποστήριξε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η τέταρτη δόση αφορά την ομάδα των ανοσοκατεσταλμένων άνω των 12 ετών.
Θα πρέπει να γίνεται αφού έχει περάσει ένα τρίμηνο από την χορήγηση της τρίτης δόσης.
Σημειώνεται πως στην Ελλάδα οι ανοσοκατεσταλμένοι υπολογίζονται σε περίπου 500.000 ανθρώπους.
Εν τω μεταξύ, ο κ.Θεμιστοκλέους έσπευσε να καλέσει τους πολίτες να εμβολιαστούν σημειώνοντας από την 1η Φεβρουαρίου το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα λήγει στους 7 μήνες από τη δεύτερη δόση.

Εμβόλια σε παιδιά

Σχετικά με τα παιδιατρικά εμβόλια, ο κ.Θεμιστοκλέους είπε ότι έχει ανοίξει πλατφόρμα ώστε σε 26 νησιά, μεγέθους περίπου 1.000 κατοίκων να μπορούν να κλείσουν ραντεβού σε συγκεκριμένες ημερομηνίες καθώς και ότι έχει ξεκινήσει και ο εμβολιασμός παιδιών σε νησιά μικρότερα των 1.000 κατοίκων.
Μέχρι χθες 17/01 είχαν εμβολιαστεί 65.000 παιδιά, υπάρχουν προγραμματισμένα ραντεβού για άλλες 57.000 και υπάρχουν 50.000 ελεύθερα ραντεβού σε όλη τη χώρα.
Η μόνη περιοχή που εμφανίζει αυξημένη ζήτηση για παιδιατρικά εμβόλια είναι η Αττική και τις επόμενες μέρες θα ανοίξουν και νέα ραντεβού, σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.
Σχετικά με την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών, είπε ότι από την ημέρα ανακοίνωσης του μέτρου έχουν εμβολιαστεί 208.000 πολίτες και το ποσοστό εμβολιασμού στους άνω των 60 ετών ξεπερνάει το 90,2%.

Στο 7μηνο το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Περισσότερα από 750.000 διαθέσιμα ραντεβού υπάρχουν για την αναμνηστική δόση έως 31 Ιανουαρίου, ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς από 1η Φεβρουαρίου το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα λήγει με την συμπλήρωση 7μηνου από την δεύτερη δόση.
Συνεπώς, όλοι οι πολίτες 18 ετών και άνω θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση έως 7 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους (δύο δόσεις) και έως 3 μήνες από την διενέργεια του εμβολιασμού τους με εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Σε ισχύ το πρόστιμο από 17/1

Η κυβέρνηση και οι ειδικοί καλούν τους πολίτες άνω των 60 ετών να σπεύσουν να εμβολιαστούν, καθώς από χθες 17/1 τέθηκε σε ισχύ και το πρόστιμο των 100 ευρώ.
Εκτιμάται πως πάνω από 300.000 άτομα αυτής της ηλικιακής ομάδας δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο έναντι της covid, αν και υπάρχουν περιπτώσεις που εξαιρούνται της επιβολής του προστίμου, όπως όσοι έκαναν την 3η δόση στο εξωτερικό, όσοι ανήκουν σε ΔΟΥ εξωτερικού, όσοι αποδεδειγμένα για λόγους υγείας δεν πρέπει να εμβολιαστούν και όσοι έχουν ζητήσει κατ’οικόν εμβολιασμό και ακόμα δεν έχει καταστεί εφικτός.

Πότε θα αίρονται οι κυρώσεις

Οι κυρώσεις αίρονται από την πρώτη μέρα του επόμενου μήνα από την πραγματοποίηση της πρώτης δόσης.
Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού κύκλου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και στον προβλεπόμενο χρόνο, οι κυρώσεις επιβάλλονται από το χρονικό σημείο θεμελίωσης της σχετικής υποχρέωσης.
Το σχετικό πρόστιμο βεβαιώνεται και εισπράττεται αμελλητί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
Οι πόροι που συγκεντρώνονται από την επιβολή των κυρώσεων αξιοποιούνται αποκλειστικά για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού COVID-19.

Ποιοι εξαιρούνται

Λόγους απαλλαγής από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό έχουν:

  • Όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα 180 ημερών από τη νόσηση
  • Όσοι έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός
  • Όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό. Η καταχώρηση του εμβολιασμού τους γίνεται μέσω της ιστοσελίδας anagnorisi.emvolio.gov.gr
  • Όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη διενέργεια του εμβολίου. Αρμόδιες για τη λήψη της απόφασης απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού είναι οι τριμελείς επιτροπές σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια. Η υποβολή των αιτήσεων απαλλαγής από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για ιατρικούς λόγους έγινε έως τις 14 Ιανουαρίου 2022
Στους 22.087 οι νεκροί


Στους 22.087 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα λόγω του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ,
τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 18.834 , εκ των οποίων 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.679.705 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 473 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.148 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 101, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.087 θάνατοι.
Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
xartis17_1.webp

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 672 (59.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 79.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 549 (81.7%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 123 (18.3%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.904 ασθενείς.

kroysmata-1.jpg
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 472 (ημερήσια μεταβολή -16.16%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 555 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
6_66.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898