Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γκάγκα: Πίεση στο σύστημα Υγείας αλλά και Πάσχα στο χωριό

Γκάγκα: Πίεση στο σύστημα Υγείας αλλά και Πάσχα στο χωριό
Το 93,4% των θανάτων αφορά σε ανθρώπους που είτε δεν είχαν εμβολιαστεί καθόλου

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 18.869 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, με την Αττική να καταγράφει 7.139 εξ αυτών και την Θεσσαλονίκη 1.704. Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα τόνισε πως η πανδημία είναι σε μία υψηλή αλλά σταθερή κατάσταση και πως τα νοσοκομεία πιέζονται. "Να είμαστε προσεκτικοί για το επόμενο διάστημα", είπε σημειώνοντας πως κινδυνεύουν περισσότεροι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί. 1000 είναι τα ενεργά κρούσματα σήμερα, είπε παίρνοντας τον λόγο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, κάνοντας λόγο για μείωση του δείκτη θετικότητας την τελευταία εβδομάδα, ενώ ακόμη μίλησε για αύξηση του ιικού φορτίου σε Κρήτη και Αχαΐα.
Επιπλέον μίλησε για σταθεροποίηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία αλλά και στον αριθμό των διασωληνωμένων στην Ελλάδα. Ακολούθως, είπε πως 1/3 που νοσηλεύεται στις ΜΕΘ, είναι κάτω των 60 ετών. "Κανείς δεν είναι άτρωτος" τόνισε με νόημα.
Το 93,4% των θανάτων αφορά σε ανθρώπους που είτε δεν είχαν εμβολιαστεί καθόλου, είτε δεν είχαν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου σημείωσε στην συνέχεια, υπερτονίζοντας την σημασία όχι απλώς του εμβολιασμού, αλλά του εμβολιασμού και με την αναμνηστική δόση.
Αναφορικά με την συζήτηση για το τέλος της πανδημίας, ανέφερε πως ο ΠΟΥ έχει προειδοποιήσει ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και πως η εκτεταμένη διασπορά του ιού τον ευνοεί ώστε να δημιουργήσει νέες μεταλλάξεις.
Στο τέλος, η κ. Μίνα Γκάγκα ρωτήθηκε για το αν… θα κάνουμε Πάσχα, με την αναπληρώτρια υπουργό να απαντά καταφατικά, τονίζοντας όμως πως για να συμβεί αυτό, θα πρέπει το αμέσως επόμενο διάστημα να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Για… Πάσχα στο χωριό μίλησε και ο Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας επίσης τον παράγοντα προσοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898