Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Αποφύγετε κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση το επόμενο 48ωρο

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Αποφύγετε κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση το επόμενο 48ωρο
Eυρεία συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (23/1/2022) στο υπουργείο για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίς»
Σχετικά Άρθρα

Έκκληση προς τους πολίτες να αποφύγουν κάθε μη απαραίτητη μετακίνηση τις επόμενες 48 ώρες και να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, απευθύνει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ύστερα από την ευρεία συντονιστική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (23/1/2022) στο υπουργείο για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίς».
Μάλιστα, όπως ανέφερε, μέσω του 112 θα σταλεί όπου κριθεί απαραίτητο μήνυμα προς τους πολίτες με τις απαραίτητες οδηγίες και συστάσεις για το έντονο καιρικό φαινόμενο.
«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο, χρειάζεται από όλους προσοχή και εγρήγορση.
Θερμή παράκληση ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες των αρχών.
Με σωστή συνεργασία όλων των φορέων τη βοήθεια των πολιτών θα μπορέσουμε να μειώσουμε αν είναι δυνατόν στο ελάχιστο τις επιπτώσεις από αυτή την κακοκαιρία», υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης.

«Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός»

Όπως τόνισε ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να αντιμετωπιστεί κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα, ενώ επισήμανε ότι θα γίνει μεγάλη προσπάθεια να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι για να είναι η χώρα λειτουργική και να συνεχίσει η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα.
Ο κ. Στυλιανίδης απηύθυνε επίσης σύσταση προς τους οδηγούς βαρέων οχημάτων που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν την Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης να προτιμήσουν άλλους ανάλογους αυτοκινητόδρομους όπως την Ολυμπία και την Ιονία Οδό ώστε να αποφύγουν κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα.
«Η στενή συνεργασία των εταιρειών διαχείρισης των αυτοκινητόδρομων και της Τροχαίας θα μας βοηθήσει ώστε να μην κλείσει ούτε ένα λεπτό ένας εθνικός δρόμος, ένας αυτοκινητόδρομος.
Τροχαία και εταιρείες διαχείρισης εγγυώνται ότι μπορούν να διαχειριστούν το φαινόμενο και να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.
Στην περίπτωση των βαρέων οχημάτων συστήνουμε ειδικά όσους θα χρησιμοποιήσουν την Εθνική Οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης ενδεχομένως να είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουν άλλους ανάλογους αυτοκινητόδρομους πχ την Ολυμπία και Ιονία Οδό ώστε να αποφύγουν κάθε ενδεχόμενο πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απαραίτητες οι αλυσίδες

Επίσης υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ακόμη και για τα ΙΧ οχήματα που σχεδιάζουν να μετακινηθούν στον οδικό άξονα Αθήνας- Θεσσαλονίκης.
«Οι οδηγοί ΙΧ οχημάτων που σχεδιάζουν να μετακινηθούν στον οδικό άξονα Αθήνας - Θεσσαλονίκης θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.
Η αστυνομία δεν θα επιτρέψει σε οχήματα δίχως αντιολισθητικές αλυσίδες σε συγκεκριμένες περιοχές να μπουν στον αυτοκινητόδρομο», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι η σύσταση για τα βαρέα οχήματα είναι έντονη διότι πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία οποιαδήποτε εκτροπή βαρέος οχήματος μέσα στον αυτοκινητόδρομο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης