Κοινωνία

Παπαγεωργίου (Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας): Κύριο μέλημα να μείνει ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο

Παπαγεωργίου (Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας): Κύριο μέλημα να μείνει ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο
Να αποφύγουν οι πολίτες όλες τις άσκοπες μετακινήσεις ζήτησε ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως κύριο μέλημα είναι να μείνει ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο διατύπωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Β. Παπαγεωργίου.
«Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα και ο μηχανισμός βρίσκεται σε διασπορά για να παρέμβει όπου υπάρχει ανάγκη.
Το κύριο μέλημά μας είναι να μείνει ανοιχτό το εθνικό οδικό δίκτυο και να μην έχουμε διακοπές ρεύματος» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Παπαγεωργίου.
Όπως είπε, μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ιδιαίτερο κάποιο πρόβλημα στους δρόμους, πέρα από την απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας από τον κόμβο Καλυφτάκη, ενώ τα ΙΧ κινούνται στον ίδιο δρόμο μόνο με τη χρήση αλυσίδων.
«Έχει πυκνή χιονόπτωση αυτή τη στιγμή στη Νέα Οδό και τα εκχιονιστικά κάνουν δρομολόγια πάνω-κάτω και προσπαθούν να κρατήσουν τον δρόμο ανοιχτό», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι από τον ΔΕΔΔΗΕ, έχουν μεταφερθεί συνεργεία σε περιοχές όπως οι βόρειες Σποράδες και νησιά των βορείων Κυκλάδων όπου αναμένονται προβλήματα λόγω των έντονων φαινομένων.
Επιπλέον υπάρχει και σύνδεσμος του ΔΕΔΔΗΕ για άμεση κινητοποίηση και ενημέρωση στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Αποφύγετε τις μετακινήσεις

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, υπάρχει μέριμνα για τα άτομα που χρειάζονται βοήθεια, είτε είναι απαραίτητο να μετακινηθούν σε νοσοκομεία όπως για παράδειγμα οι νεφροπαθείς.
«Έχει ληφθεί μέριμνα, μέσω της Περιφέρειας, να είναι ανοιχτές όλες τις εισόδους των νοσοκομείων για προσέγγιση ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια», υπογράμμισε ο κ.Παπαγεωργίου, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν όλοι τις άσκοπες μετακινήσεις και να μετακινούνται μόνο όταν υπάρχει απόλυτη ανάγκη με τη χρήση αλυσίδων, και βεβαίως να ενημερώνονται διαρκώς από τα ΜΜΕ.
«Έχουμε και το εργαλείο του 112 για πλήρη και άμεση ενημέρωση του κοινού.
Όλη την ημέρα σήμερα περιμένουμε έντονα φαινόμενα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, από τις πρώτες βραδινές ώρας θα αρχίσει κάποια ελάφρυνση της κακοκαιρίας.
Είμαστε εδώ, είμαστε σε αναμονή, σε πλήρη διασπορά και περιμένουμε», δήλωσε ο κ.Παπαγεωργίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης