Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νέα ανακοίνωση από Αττική Οδό για τις εικόνες ντροπής: Συγγνώμη στους οδηγούς και τις οικογένειές τους

Νέα ανακοίνωση από Αττική Οδό για τις εικόνες ντροπής: Συγγνώμη στους οδηγούς και τις οικογένειές τους
Στην ανακοίνωση της, η Αττική Οδός κάνει λόγο για πρωτοφανή γεγονότα και ζητά... συγνώμη
Σχετικά Άρθρα

Συγνώμη για την ταλαιπωρία ζητά με νεότερη ανακοίνωση της, η Αττική Οδός. Στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει τις εικόνες χάους με τους εκατοντάδες οδηγούς εγκλωβισμένους στα οχήματα τους από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (24/1/2022), η εταιρεία κάνει λόγο για πρωτοφανή γεγονότα.
Πιο αναλυτικά, η εταιρεία αναφέρει στην ανακοίνωση της: «Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει ότι πρωταρχικό και αποκλειστικό μέλημά της την παρούσα στιγμή αποτελεί ο απεγκλωβισμός και η ασφάλεια όλων των οδηγών που έχουν ακινητοποιηθεί στα δύο ρεύματα της Α.Ο.
Μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού η εταιρεία θα τοποθετηθεί αναλυτικά για τις αποφάσεις και τις συνθήκες που οδήγησαν στα πρωτοφανή γεγονότα, που η Αττική Οδός κλήθηκε να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στα 20 χρόνια λειτουργίας της.
Η Αττική Οδός εκφράζει τη λύπη της και ζητά συγνώμη από τους οδηγούς και τις οικογένειες τους για την ταλαιπωρία, με τη διαβεβαίωση ότι κάνει κάθε ανθρώπινη προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος με ασφάλεια».

Εικόνες ντροπής

Από νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (24/1/2022) επικρατεί ένα χάος, καθώς παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων για το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας και παρά τις συσκέψεις που είχαν προηγηθεί, η Αττική Οδός πιάστηκε απροετοίμαστη και οδηγοί εγκλωβίστηκαν για ώρες στον δρόμο. Οι πληροφορίες λένε ότι μόλις χθες, σε συναντήσεις που έγιναν με κυβερνητικούς παράγοντες, οι εκπρόσωποι της εταιρείας διαβεβαίωναν ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, όμως αποδείχθηκε ότι η οργάνωση ήταν στην καλύτερη περίπτωση... αποτυχημένη.
Και σαν να μην έφθανε αυτό, στην πρώτη της ανακοίνωση η εταιρεία εξόργισε τους πάντες, καθώς αντί να ζητήσει συγνώμη και να παραδεχθεί ότι πιάστηκε στον ύπνο, έριξε τις ευθύνες στους οδηγούς, αναφέροντας ότι υπήρξαν βλάβες, ότι ορισμένοι ήταν άπειροι και γι αυτό εγκλωβίστηκαν ή ότι φοβήθηκαν και σταμάτησαν τα αυτοκίνητά τους πάνω στον δρόμο. Οταν είναι σαφές από το ρεπορτάζ, ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε από νταλίκες που δίπλωσαν- ενώ έπρεπε από νωρίς να τους έχουν απαγορεύσει τη διέλευση- και τα εκχιονιστικά δεν ήταν επαρκή ή δεν είχαν τοποθετηθεί στα σωστά σημεία.
Πιο αναλυτικά, η πρώτη ανακοίνωση της Αττικής Οδού ανέφερε τα εξής: "Σε επιφυλακή βρίσκεται ο μηχανισμός της Αττικής Οδού από το πρωί του Σαββάτου και καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας "Ελπίδα", προκειμένου να κρατηθεί ανοιχτός ο αυτοκινητόδρομος, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.
Διευκρινίζεται ότι σε ορισμένα σημεία του αυτοκινητόδρομου, ειδικότερα στη σύνδεση της σήραγγας Βριλησσίων με την Περιφερειακή Υμηττού και στην περιοχή του Γέρακα στο ρεύμα προς Ελευσίνα δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα εξαιτίας οχημάτων που ακινητοποιήθηκαν είτε λόγω μηχανικής βλάβης, είτε φόβου και έλλειψης εμπειρίας των οδηγών τους, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία και να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές. Η κυκλοφορία είναι υψηλή από το πρωί και δυσχεραίνει το έργο του αποχιονισμού, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψη και την παρουσία φορτηγών και νταλικών σε όλο τον δρόμο"

Εισαγγελική παρέμβαση

Πάντως, η κατάσταση στην Αττική Οδό προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση. Ειδικότερα, με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.
Την έρευνα θα διενεργήσει ο προϊστάμενος της ποινικής δίωξης Αντώνης Ελευθεριάνος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898