Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δημοσκόπηση Abacus: Προβάδισμα 14,5% της ΝΔ - Στο 32% έναντι ΣΥΡΙΖΑ 17,5% - Έκπληξη από ΚΙΝΑΛ, στο 17%

Δημοσκόπηση Abacus: Προβάδισμα 14,5% της ΝΔ - Στο 32% έναντι  ΣΥΡΙΖΑ 17,5% - Έκπληξη από ΚΙΝΑΛ, στο 17%
Για το ποιος φταίει για τον εγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική Οδό το 52% απάντησε την εταιρεία διαχείρισης του δρόμου, το 41% την κυβέρνηση και το 7% θεωρεί πως ευθύνονται οι πολίτες.
Σχετικά Άρθρα

Παρά τη διαχείριση της κακοκαιρίας, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τις δυνάμεις της και κινείται στο όριο της αυτοδυναμίας.
Παράλληλα, διατηρούνται οι ανοδικές τάσεις του Κινήματος Αλλαγής που πλησιάζει την αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5% ενώ το ΚΙΝΑΛ έχει ανέβει στο 17% με το ΚΚΕ να ακολουθεί με 5% και την Ελληνική Λύση με το ΜέΡΑ25 στο 2%.
fadssfda.JPG
Στην εκτίμηση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία κινείται στο 36-39%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20-23%, το ΚΙΝΑΛ στο 18-21%, το ΚΚΕ στο 6,5-7,5%, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 στο 2-2,5% και τέλος, άλλο κόμμα επιλέγει ένα ποσοστό που κυμαίνεται στο 9-11%.
Στο ερώτημα για την άποψη των πολιτών για τους πολιτικούς αρχηγούς, αναφορικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 35% έχει θετική άποψη, το 36% αρνητική και ένα 29% ουδέτερη.
Για τον Αλέξη Τσίπρα το 13% έχει θετική άποψη, το 57% αρνητική και το 30% ουδέτερη.
Τέλος, για τον Νίκο Ανδρουλάκη το 17% έχει θετική άποψη, το 20% αρνητική και ένα 59% ουδέτερη.
dimoskopisi1.jpg

Επικοινωνιακή η απόφαση για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίς», αρνητικά κρίνει την κυβέρνηση η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Abacus.
Ειδικότερα, το 67% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά την κυβέρνηση για την «απάντησή» της στην κακοκαιρία, το 25% απαντά "ούτε θετικά ούτε αρνητικά”, ενώ μόλις το 8% κρίνει θετικά την αντίδραση της κυβέρνησης.
Στο ερώτημα του ποιος φταίει για τον εγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική Οδό, το 52% των ερωτηθέντων απάντησε ότι ευθύνεται η εταιρεία διαχείρισης του δρόμου, το 41% αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση και το 7% θεωρεί πως ευθύνονται οι πολίτες.
Για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, το 42% θεωρεί επικοινωνιακή την απόφαση, το 29% δίκαιη, το 21% την κρίνει παλαιοκομματική, το 7% απαντά «τίποτα από τα παραπάνω», ενώ 1% απάντησε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».

Τι λένε οι πολίτες για τις συνέπειες της πανδημίας

Ένα ακόμα σκέλος της δημοσκόπησης, ήταν αυτό που αφορούσε στις ερωτήσεις για την πανδημία.
Σύμφωνα με τις απαντήσεις των ερωτηθέντων, το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών έχει επηρεαστεί στην καθημερινότητά του από την εξάπλωση του κορωνοϊού, ενώ μερίδιο της ευθύνης για τη διαχείριση της πανδημίας επιρρίπτεται στην κυβέρνηση.
1_97.jpg
Αναφορικά με τις συνέπειες της πανδημίας το 62% δήλωσε αδυναμία προγραμματισμού της ζωής του λόγω του κορωνοϊού, ένα 48% επιβεβαίωσε πως είχε απώλεια εισοδήματος ενώ για το 44% άλλαξαν οι συνθήκες εργασίες.
2_128.jpg
Σε ερώτηση για τις ευθύνες της πανδημίας, το 29% τις επιρρίπτει στους πολίτες που δεν τηρούν τα μέτρα, το 28% αναφέρει τον μη έλεγχο των μέτρων, ένα 27% αναφέρει ως υπεύθυνο το κράτος που δεν έλαβε αρκετά αυστηρά μέτρα ενώ το 16% υποστηρίζει πως το κράτος δεν έλαβε εγκαίρως τα μέτρα.
3_108.jpg
Η αξιολόγηση της διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση είναι θετική για το 34%, ούτε θετική, ούτε αρνητική για το 29% ενώ αρνητικά την κρίνει το 36%.
4_102.jpg
Αναφορικά με την αντιπολίτευση, μόλις το 7% κρίνει θετικά τη στάση της στην πανδημία ενώ το 64% την κρίνει αρνητικά.
Ουδέτερη στάση τηρεί το 26% ενώ ένα 2% δεν απάντησε στην ερώτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης


Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(views/ad_prestitial78.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898

Warning: include(): Failed opening 'views/ad_prestitial78.php' for inclusion (include_path='.:/opt/plesk/php/7.3/share/pear') in /var/www/vhosts/bankingnews.gr/httpdocs/index.php on line 898