Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ψαλτοπούλου: Χαλάρωση με σταθερά βήματα – Ύφεση στα κρούσματα, σταθεροποίηση στον αριθμό των θανάτων

Ψαλτοπούλου: Χαλάρωση με σταθερά βήματα – Ύφεση στα κρούσματα, σταθεροποίηση στον αριθμό των θανάτων

«Υπάρχει ανάγκη για εμβόλιο που να πιάνει όλους τους κορωνοϊούς και δεν θα χρειάζεται 4η και 5η δόση», ανέφερε η Θ. Ψαλτοπούλου

«Μετά από δύο χρόνια κορωνοϊό και μετά από όλα όσα έχουν γίνει προκειμένου να εμβολιαστεί ο κόσμος, πρέπει να χαλαρώσουμε, να δούμε την υγειά μας και τις κοινωνικές επιπτώσεις», τόνισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θ. Ψαλτοπούλου, σημειώνοντας παράλληλα πως «η μετάβαση και η χαλάρωση πρέπει να γίνει με σταθερά βήματα με προσοχή γιατί δεν πρέπει να πάμε από ένα βήμα μπροστά σε δύο βήματα πίσω, και φυσικά να το επαναξιολογήσουμε σε λίγες μέρες.
Η κα Ψαλτοπούλου μιλώντας στο mega ανέφερε πως «τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι έχουν μειωθεί σε όλη τη χώρα όσο αφορά στα λύματα και νέα κρούσματα τα νούμερα. Ως ένα βαθμό αντιπροσωπευτικά όμως γιατί έγιναν λιγότερα τεστ λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και λιγότεροι εμβολιασμοί».
Πρόσθεσε πως «οι βασικοί δείκτες που κοιτάμε, είναι αυτοί των θανάτων και  των διασωληνωμένων. Βλέπουμε πως αυτός ο αριθμός, παραμένει σταθερός. Έτσι έχουμε, ύφεση στα περιστατικά και στα κρούσματα, αλλά και σταθεροποίηση στον αριθμό των θανάτων».

Πέμπτο πανδημικό κύμα και εμβόλια

Για το πέμπτο πανδημικό κύμα , η κα Ψαλτοπούλου τόνισε πως «βλέπουμε εικόνα από τις ΗΠΑ και από τη Βρετανία ότι μειώνονται τα κρούσματα, ωστόσο πιέζεται το σύστημα υγείας, στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ. Θέλουμε σταθερά βήματα γιατί οι αντοχές των υγειονομικών και των μη υγειονομικών αρχίζουν και μειώνονται».
Τέλος, σημείωσε πως «υπάρχει ανάγκη για εμβόλιο που να πιάνει όλους τους κορωνοϊούς και δεν θα χρειάζεται 4η και 5η δόση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης