Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παρά τις σκόπιμες διαψεύσεις… η Ελλάδα εξετάζει την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού 28/2… με μοντέλο Ισραήλ

Παρά τις σκόπιμες διαψεύσεις… η Ελλάδα εξετάζει την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού 28/2… με μοντέλο Ισραήλ
Με βάση πηγή που μίλησε στο bankingnews έως τις 28 Φεβρουαρίου η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να έχει ανακοινώσει την πρόθεση της να καταργήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού
Σχετικά Άρθρα

Μετά το δημοσίευμα του bankingnews ότι έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να καταργήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού υιοθετώντας το μοντέλο Ισραήλ… πηγές σε κυβερνητικούς παράγοντες… διέψευσαν την πληροφορία.
Ωστόσο πολύ καλά ενημερωμένη πηγή, επιμένει ότι η στάση της κυβέρνησης είναι εύλογη καθώς δεν θέλει να ατονήσει ο εμβολιασμός.
Όμως παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή το Ισραήλ καθώς ανακοίνωσε ότι καταργεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Να σημειωθεί ότι μπαράζ χωρών έχουν καταργήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, Βρετανία, Ιρλανδία, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Λιθουανία, Τσεχία κ.α.

Με βάση πηγή που μίλησε στο bankingnews έως τις 28 Φεβρουαρίου η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να έχει ανακοινώσει την πρόθεση της να καταργήσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Θα είναι σταδιακή η κατάργηση, σε πρώτη φάση θα αφορά την εστίαση και τα μαγαζιά - εμπορικά κέντρα, θα ακολουθήσει η διασκέδαση και έπονται άλλες μεγάλες εκδηλώσεις.
Πιθανότητα η ανακοίνωση να πραγματοποιηθεί τέλη Φεβρουαρίου με εφαρμογή από αρχές Μαρτίου

Τι ισχύει στο Ισραήλ;

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ αποφάσισε την 1η Φεβρουαρίου 2022 ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή Green Pass όπως το αναφέρουν θα ακυρωθεί σχεδόν πλήρως και θα ισχύει μόνο για εκδηλώσεις που χαρακτηρίζονται ως υψηλού κινδύνου.

Μόλις τεθούν σε ισχύ οι κανονισμοί, δεν θα υπάρχει πλέον ανάγκη εμφάνισης του Green Pass σε εστιατόρια, εμπορικά κέντρα και άλλα μέρη.
Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ωστόσο θα παραμείνουν για ειδικές περιπτώσεις.

Ποιοι θα είναι επιλέξιμοι για Green Pass;

Όποιος έχει εμβολιαστεί τρεις ή τέσσερις φορές θα δικαιούται Green Pass επ' αόριστον.
Όσοι έχουν εμβολιαστεί μόνο δύο φορές θα μπορούν να λάβουν Green Pass για έως και τέσσερις μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης.
Τα άτομα που αναρρώνουν από τον κορωνοϊό θα δικαιούνται επίσης Green Pass για τέσσερις μήνες μετά την ανάρρωσή τους.

Πότε θα ισχύσουν οι κανονισμοί;

Το νέο περίγραμμα θα τεθεί σε ισχύ στις 7 Φεβρουαρίου τα μεσάνυχτα.
Από τις 8 Φεβρουαρίου, ωστόσο, η απαίτηση να κάνουν τεστ κορωνοϊού πριν πετάξουν από το Ισραήλ θα ακυρωθεί, ακόμη και για όσους είναι ανεμβολίαστοι ή αναρρώνουν από τον κορωνοϊό.
Καθορίστηκε επίσης ότι οποιοσδήποτε εμφανίζει συμπτώματα δύο εβδομάδες πριν από μια πτήση προς το Ισραήλ μπορεί να επιβιβαστεί στην πτήση υπό την προϋπόθεση της παρουσίασης ενός θετικού τεστ αντιγόνου και όχι εξέταση PCR

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης