Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γαλιατσάτος: Αν υπάρξει νέα παραλλαγή θα έρθει από χώρες που δεν έχουν εμβολιαστεί – Προστατευμένοι με τρία εμβόλια

Γαλιατσάτος: Αν υπάρξει νέα παραλλαγή θα έρθει από χώρες που δεν έχουν εμβολιαστεί – Προστατευμένοι με τρία εμβόλια
«Θα έχουμε με τα τρία εμβόλια αρκετά αντισώματα για να περάσει το καλοκαίρι και βλέπουμε αν θα γίνει κάτι από το χειμώνα», ανέφερε ο Π. Γαλιατσάτος

«Πρέπει να πάνε τα εμβόλια σε όλα τα κράτη, αν υπάρξει νέα παραλλαγή θα έρθει από χώρες που δεν έχουν εμβολιαστεί», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος.
«Υπάρχουν υποθέσεις που μιλούν για νέες μεταλλάξεις. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στον κόσμο. Τα εμβόλια βοηθούν πολύ. Αν ο κόσμος μας βοηθήσει να τελειώσουμε την πανδημία, δε θα έχουμε τέτοιο φόβο, για νέα παραλλαγή", είπε ο κ. Γαλιατσάτος μιλώντας στο MEGA.
Υπογράμμισε ότι «τα κρούσματα πέφτουν, και το ζητούμενο είναι να μείνουν χαμηλά. Πρέπει να κάνει ο καθένας μας ό,τι χρειάζεται για να κρατήσουμε τους δείκτες κάτω και να φύγει η πανδημία».
Σημείωσε δε, πως «για να πέσουν τα κρούσματα τα μέτρα πρέπει να αρθούν σιγά – σιγά. Πιστεύω ότι η Δανία πήγε πολύ γρήγορα στην άρση τους, για αυτό τώρα ανεβαίνουν πάλι τα κρούσματα».
«Πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε ένα καλό Πάσχα, αλλά πρέπει να γίνονται τεστ», πρόσθεσε ο κ. Γαλιατσάτος.

Εμβόλια - Προστατευμένοι με τις 3 δόσεις για να περάσει το καλοκαίρι

«Το εμβόλιο μας προστατεύει από σοβαρή νόσο, δεν μας βοηθά να μην κολλήσουμε τον ιό», ανεφερε ο κ. Γαλιατσάτος.
Όπως είπε, «για να μην κολλήσουμε προσέχουμε και φοράμε μάσκες. Αν κολλήσουμε τον ιό, αλλά έχουμε κάνει τα εμβόλια, δεν θα νιώσουμε τίποτα».
«Για την Omicron νόμιζα ότι θα χρειαστούμε 4η δόση, αλλά με τις έρευνες που βλέπω και το πόσο πέφτουν τα κρούσματα, πιστεύω πως χρειαζόμασταν μόνο τις 3 δόσεις. Είμαστε προστατευμένοι για τη Delta και την Omicron», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Γαλιατσάτο, «θα έχουμε με τα τρία εμβόλια αρκετά αντισώματα για να περάσει το καλοκαίρι και βλέπουμε αν θα γίνει κάτι από το χειμώνα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης