Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Παραμένει η σύσταση για περιορισμό κάθε μη απαραίτητης μετακίνησης - Αναμένεται επιδείνωση με έντονες χιονοπτώσεις

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Παραμένει η σύσταση για περιορισμό κάθε μη απαραίτητης μετακίνησης -  Αναμένεται επιδείνωση με έντονες χιονοπτώσεις
Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 12/3 έχει διακοπεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων σε τμήματα της Αθηνών-Λαμίας, στην Αττική Οδό, την Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρου Υμηττού και την Περιφερειακή Αιγάλεω
Σχετικά Άρθρα

Παραμένει σε ισχύ, σύμφωνα με επικαιροποιημένες μετεωρολογικές προβλέψεις, η ισχυρή σύσταση που έχει απευθύνει από χθες (11/3) το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τον περιορισμό κάθε μη απαραίτητης μετακίνησης σε ανατολική Στερεά, ιδίως σε Εύβοια, Φθιώτιδα και Βοιωτία, Αττική, ιδίως στα βόρεια και στις βορειοανατολικές και βορειοδυτικές περιοχές, Μαγνησία και Σποράδες και κεντρική, ανατολική και νότια Πελοπόννησο.
«Η σημερινή ημέρα σε πολλές περιοχές ενδεχομένως να παραπλανήσει ότι η κακοκαιρία έχει τελειώσει», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο και προσθέτει πως «η κακοκαιρία αναμένεται να είναι σφοδρή με έντονες χιονοπτώσεις. Ειδικά για την Αττική, τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα έντονα από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες».
Σύμφωνα με το υπουργείο, οι οδηγοί στις παραπάνω περιοχές θα πρέπει, εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν πως να τις τοποθετούν. Σημειώνεται ότι η σύσταση αυτή είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια, βορειοανατολικά και βορειοδυτικά προάστια της Αττικής, όπου το φαινόμενο θα είναι έντονο, καθώς και στους κεντρικούς άξονες που οδηγούν προς τις περιοχές αυτές.
Σημειώνεται ότι όπου κριθεί σκόπιμο θα ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων και εφόσον χρειαστεί θα εκδίδονται συνεχώς σχετικές ανακοινώσεις από όλους τους αρμόδιους φορείς.
Στο μεταξύ, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 12/3 έχει διακοπεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων σε τμήματα της Αθηνών-Λαμίας, στην Αττική Οδό, την Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρου Υμηττού και την Περιφερειακή Αιγάλεω. Μάλιστα, όσοι βρίσκονται στις περιοχές που αναμένεται η εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων και είναι αναγκαίο να μετακινηθούν και να κυκλοφορήσουν, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους και να γνωρίζουν πώς να τις τοποθετούν.
Ακόμη, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, διεκόπη, λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας - Ωρωπού από την περιοχή της Σφενδάλης μέχρι το ύψος της εκκλησίας του Αγ. Μερκουρίου.
διεκόπη, λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας - Ωρωπού από την περιοχή της Σφενδάλης μέχρι το ύψος της εκκλησίας του Αγ. Μερκουρίου.
Επιπλέον, σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Φίλιππος», ενώ σε ετοιμότητα είναι και οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Περιφερειών και των Δήμων.
Ακόμη, σε πλήρη ετοιμότητα για την ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού ενόψει του δεύτερου κύματος της κακοκαιρίας «Φίλιππος», βρίσκονται και οι Συγκοινωνίες Αθηνών (Όμιλος ΟΑΣΑ). Τα δρομολόγια λεωφορείων, τρόλεϊ, μετρό και τραμ, σύμφωνα με ενημέρωση του ομίλου, θα προσαρμόζονται ανάλογα με την κατά τόπους ένταση του καιρικού φαινομένου, ενώ απ' την αρχή της βάρδιας, τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών εκτελούνται κανονικά, με αντικατάσταση όλων των αρθρωτών λεωφορείων από 12μετρα οχήματα. Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες μπορούν να καλούν στο πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ, 11185.

Νέα επιδείνωση των καιρικών συνθηκών


Πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας δείχνει η  επικαιροποίηση των προγνωστικών δεδομένων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.
Ήδη, από το πρωί του Σαββάτου 12/3 πυκνές χιονοπτώσεις καταγράφονται στις Β. Σποράδες και την Εύβοια, οι οποίες θα επεκταθούν νοτιότερα και πιο δυτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, επηρεάζοντας την υπόλοιπη Μαγνησία, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Αττική και το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου (Χάρτης).
Χιονόνερο και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις Δυτικές Κυκλάδες και στην Κρήτη (κυρίως στα δυτικά τμήματα του νησιού) όπου στα ορεινά της Δυτικής Κρήτης τα φαινόμενα θα είναι έντονα, με σταδιακή εξασθένηση το βράδυ.
Στην Αττική αναμένονται χιονοπτώσεις σταδιακά από το μεσημέρι και από τα βορειοανατολικά να επεκταθούν σε όλο τον νομό το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά θα σταματήσουν αργά το απόγευμα. Παροδικά, οι μπόρες χιονιού θα οδηγούν και σε χιονόστρωση σε χαμηλά υψόμετρα.
Ειδικότερα, επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσουν οι καιρικές συνθήκες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες του Σαββάτου 12/3 και στην περιοχή της Αττικής, όπως έχει επισημανθεί και στην τελευταία ανακοίνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα αναμένονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές, οι οποίες ενδέχεται να δυσκολέψουν τη μετακίνηση στο οδικό δίκτυο του νομού.
Στην υπόλοιπη χώρα, οι χιονοπτώσεις θα έχουν τοπικό χαρακτήρα πλησίον ορεινών όγκων, ενώ διατηρούνται οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με κατά τόπους ισχυρό παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης