Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διεκόπη για 3η φορά η δίκη Τοπαλούδη - Αρνούνται οι δικηγόροι να υπερασπιστούν τον 22χρονο - Ο Γολγοθάς των γονιών

Διεκόπη για 3η φορά η δίκη Τοπαλούδη - Αρνούνται οι δικηγόροι να υπερασπιστούν τον 22χρονο - Ο Γολγοθάς των γονιών
Ακολούθησε και νέα διάσκεψη του δικαστηρίου για τον ορισμό νέων δικηγόρων, οι οποίοι εμφανίστηκαν και δέχθηκαν να αναλάβουν την υπόθεση

Μια απίστευτη ταλαιπωρία εξακολουθούν να βιώνουν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, καθώς η δίκη στο Εφετείο για το βιασμό και τη δολοφονία της κόρης τους Ελένη στη Ρόδο, το Νοέμβριο του 2018 οδηγήθηκε σε νέα διακοπή για τις 21 Μαρτίου.

Και αυτό καθώς, ο πρώτος συνήγορος του Αλβανού κατηγορούμενου παραιτήθηκε από την υπεράσπισή του και όταν το δικαστήριο όρισε τρεις νέους δικηγόρους από τον κατάλογο του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, για να τον εκπροσωπήσουν ουδείς δέχθηκε να τον αναλάβει. Και οι τρεις επικαλέστηκαν λόγους ηθικής τάξεως και μάλιστα χειροκροτήθηκαν από όσους βρίσκονταν στο ακροατήριο.
Ακολούθησε και νέα διάσκεψη του δικαστηρίου για τον ορισμό νέων δικηγόρων, οι οποίοι εμφανίστηκαν και δέχθηκαν να αναλάβουν την υπόθεση.
Έτσι η δίκη διεκόπη εκ νέου για τις 21 Μαρτίου. Οι γονείς του θύματος, οι οποίοι έρχονται στην Αθήνα για τη δίκη από το Διδυμότειχο ζήτησαν να καταθέσουν στο δικαστήριο στις 28 Μαρτίου και το αίτημά τους έγινε δεκτό από την έδρα.

Παραιτήσεις

Συγκεκριμένα, η πρώτη δικηγόρος που ορίστηκε δήλωσε στο δικαστήριο ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αντιβαίνει στις αρχές της. «Είμαι Ροδία η ίδια και το καλοκαίρι επισκέφθηκα το σημείο που πνίξανε αυτό το κορίτσι. Είμαι η ίδια μητέρα και δεν μπορώ να αναλάβω την υπόθεση. Μου είναι αδύνατον» τόνισε η δικηγόρος και καταχειροκροτήθηκε.

Η δεύτερη δικηγόρος που διορίσθηκε επίσης από το δικαστήριο, είπε: «Και μόνο που είμαι εδώ, είμαι πολύ ταραγμένη. Δεν ασκήσω τα καθήκοντά μου ούτε αι εγώ». Τέλος, ο τρίτος δικηγόρος που ορίστηκε ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ως άνδρας που σέβεται τη γυναίκα δεν μπορώ να αναλάβω αυτή την υπόθεση».

Απαντώντας η εισαγγελέας της έδρας στους τρεις δικηγόρους και στα όσα εκείνοι προέβαλλαν τους είπε: «Γνωρίζετε πολύ καλά πως λειτουργεί το δικαιικό μας σύστημα. Υπάρχει νομικός πολιτισμός, ευτυχώς, και κάθε κατηγορούμενος δικαιούται υπεράσπισης, ότι και να έχει κάνει. Πάντως και στα ποινικά, αυτούς που υπερασπίζεστε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα έχουν διαπράξει. Αυτό είναι ντροπή για το νομικό σύστημα. Αυτό μπορεί να το θέλει η κοινή γνώμη αλλά δεν είναι σωστό. Η σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου και η ΕΣΔΑ που τόσες φορές επικαλείστε προβλέπει το δικαίωμα στην υπεράσπιση. Αν πάει έτσι τότε κανείς δε θα έρθει».

«Δεν πρόλαβα»

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο πρώτος συνήγορος του 22χρονου κατηγορούμενου που είχε διοριστεί από το δικαστήριο υπέβαλλε την παραίτηση του.
Στο εν λόγω συνήγορο, το δικαστήριο είχε δώσει πολυήμερη προθεσμία περίπου ενός μήνα προκειμένου να μελετήσει τη δικογραφία, πλην όμως ο ίδιος σήμερα εμφανίστηκε στο ακροατήριο και ζήτησε αναβολή, διότι όπως είπε δεν είναι έτοιμος ακόμη.
Νωρίτερα, ο ίδιος είχε επικαλεστεί απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων για μη συμμετοχή των δικηγόρων, σε δίκες μετά την τρίτη διακοπή εφόσον δεν έχει αρχίσει η αποδεικτική διαδικασία. Σε αυτή την απόφαση μάλιστα στήριξε το αίτημα για αναβολή, πλέον του ισχυρισμού του ότι δεν έχει προλάβει να μελετήσει τη δικογραφία.

Συνήγορος: Παραιτούμαι σε τόσο σοβαρή δίκη σας είχα πει την προηγούμενη φορά ότι χρειάζεται διακοπή μέχρι τον Απρίλιο για να μελετήσω τη δικογραφία.

Πολιτική Αγωγή: Οι άλλοι συνάδελφοι διάβασαν σε δυο ώρες την απόφαση. Τι είναι αυτά που λέτε;

Πρόεδρος: Το δικαστήριο πριν ένα μήνα διάβασε την απόφαση όταν τη χρεώθηκε. Εσείς θέλετε τόσους μήνες;

Εκτός της δικαστικής αίθουσας ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη επισήμανε στον παραιτηθέντα συνήγορο την ταλαιπωρία που υφίσταται η οικογένεια του με τη δευτεροβάθμια δίκη να διακόπτετε από συνεδρίαση σε συνεδρίαση. «Συμπαρίσταμαι στο πόνο σας αλλά και εγώ πρέπει να κάνω τη δουλειά μου», του απάντησε ο δικηγόρος.

Τελικά, το δικαστήριο, διόρισε δυο νέους συνηγόρους αργά το μεσημέρι και διέκοψε τη διαδικασία για τις 21 Μαρτίου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο έτερος κατηγορούμενος με καταγωγή από τη Ρόδο ο οποίος και σήμερα έδωσε το «παρών» στη δίκη αρνήθηκε τις κατηγορίες του ομαδικού βιασμού και της ανθρωποκτονίας που αντιμετωπίζει.

«Δε φταίω. Δε έκανα αυτά για τα οποία κατηγορούμαι και ζητάω συγγνώμη. Αγαπώ και σέβομαι τους ανθρώπους» τόνισε ο κατηγορούμενος.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης