Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Νεκρά παιδιά – Πάτρα: Τη Δευτέρα 4/4 η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου - Θεοδωρικάκος: Η έρευνα θα πάει μέχρι το τέλος

Νεκρά παιδιά – Πάτρα: Τη Δευτέρα 4/4 η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου - Θεοδωρικάκος: Η έρευνα θα πάει μέχρι το τέλος
«Θα μάθουμε όλη την αλήθεια. Η έρευνα θα πάει μέχρι το τέλος. Πρέπει να ελεγχθούν όλες οι υπηρεσίες. Ό,τι και όποιος εμπλέκεται στην υπόθεση», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Σχετικά Άρθρα

(upd) Αντίστροφη μέτρηση για την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου αύριο, Δευτέρα 4 Απριλίου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου έθεσε στο τραπέζι το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους για να φανεί, όπως ισχυρίζεται, ότι δεν ευθύνεται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αλλά και για τους άλλους δύο θανάτους των παιδιών της, στην Πάτρα.
Από τη ΓΑΔΑ, όπου παραμένει υπό κράτηση, η Ρούλα Πισπιρίγκου, δήλωσε ότι ο σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης- ο οποίος δηλώνει πως δεν έχει να φοβηθεί κανέναν και τίποτα -   χύνει κροκοδείλια δάκρυα για να φανεί άγιος.
«Θα κάνω τα πάντα για να δουν τι μάνα είχαν τα παιδιά. Θα φέρω ό,τι τεχνική υπάρχει για να αποδείξω την αλήθεια και όχι σαν μερικούς, μερικούς που κάνουν τα κροκοδείλια δάκρυα για να φανούν ‘άγιοι’», δήλωσε στον ΑΝΤ1 μέσα από τα κρατητήρια η Ρούλα Πισπιρίγκου, την οποία επισκέφτηκε  ο δικηγόρος της, Όθωνας Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι η 33χρονη ζήτησε να εξεταστεί από ανιχνευτή ψεύδους.
Στο μεταξύ, οι αρχές αναμένουν να γίνει εκταφή της 9χρονης Τζωρτζίνας προκειμένου να ελέγξουν το τάμπλετ, το οποίο θάφτηκε μαζί της.
Παράλληλα, το αποτέλεσμα της τοξικολογικής εξέτασης που διενήργησε το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ στο αίμα της 9χρονης, φαίνεται ότι  εκτός της κεταμίνης, εντοπίζει και άλλες ουσίες, όπως βενζοδιαζεπίνες.

Θεοδωρικάκος: Υπάρχει κάτι βαθύτατα άρρωστο - Θα μάθουμε την αλήθεια

«Θα μάθουμε όλη την αλήθεια. Η έρευνα θα πάει μέχρι το τέλος. Πρέπει να ελεγχθούν όλες οι υπηρεσίες. Ό,τι και όποιος εμπλέκεται στην υπόθεση», δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι ζήτησε από την πρώτη μέρα την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, διότι πέρα από υποχρέωση της αστυνομίας είναι κάτι που ξεπερνά τις πιο ακραίες υποθέσεις εγκληματικότητας, «υπάρχει κάτι βαθύτατα άρρωστο», όπως είπε.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου «στη ΓΑΔΑ κρατείται σε συνθήκες κράτους δικαίου», τονίζοντας ότι αποδείχτηκε πως είναι απολύτως ψευδής η καταγγελία ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού.
Υπογράμμισε ότι για το τρίτο παιδί είναι πανίσχυρες οι αποδείξεις που έχει η αστυνομία και «πρέπει να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση».
«Πρέπει να μάθουμε τι έχει γίνει με όλα τα παιδιά και με άλλους ανθρώπους που μπορεί να εμπλέκονται. Έχει περάσει τόσο μεγάλο διάστημα από την απώλεια αυτών των παιδιών και κανείς δεν είχε καταλάβει; Κανείς δεν είχε προσέξει; Θα πρέπει να διερευνηθούν τα πάντα», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Πρόσθεσε ότι «πρέπει να κλείσουν όλες οι τρύπες του συστήματος. Δεν μπορούμε να χάνουμε τρία παιδιά και να μην κάνουμε τίποτα».

Λέων: Το τάμπλετ μπορεί να περιέχει πολύτιμα στοιχεία - Δείγμα από τα μαλλιά της για να μάθουμε όσα έγιναν

«Υπάρχει ανάγκη να διανοιχθεί ο τάφος της Τζωρτζίνας και να πάρουμε από μέσα το τάμπλετ», ανέφερε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρ. Λέων.
Ο κ. Λέων μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι το τάμπλετ μπορεί να περιέχει πολύτιμα στοιχεία για τις αρχές, αλλά και πως ακόμη ένας λόγος να γίνει αυτή η εκταφή είναι να γίνει να πάρουν τρίχες από τα μαλλιά της για να γίνει ανάλυση, καθώς έχει επιβεβαιωθεί η χρήση της κεταμίνης ως αιτία θανάτου.
Όπως ανέφερε, «η τρίχα έχει την ιδιότητα να μπορεί να μας δίνει την ανάλυση ουσιών σε βάθος χρόνου. Είναι το μόνο βιολογικό υλικό στο οποίο μπορούμε να δούμε ακόμη και πριν 2-3 μήνες αν υπήρχε η χρήση αυτής της ουσίας ή και άλλως ουσιών, με βεβαιότητα».
Πρόσθεσε ότι και τα άλλα δύο παιδιά έφυγαν από εξωγενή παράγοντα, λέγοντας μάλιστα ότι «υπάρχουν σημάδια και τα ευρήματα μιλάνε ξεκάθαρα. Το πανάκι βρέθηκε σίγουρα στο στόμα του βρέφους και αυτό δείχνει την αιτία θανάτου».

Μπαλάσκας: Είναι κοινωνικά ιδιαίτερο το έγκλημα - Ανοίγει η έρευνα της αστυνομίας και θα έχουμε αποτέλεσμα

«Είναι κοινωνικά ιδιαίτερο το έγκλημα. Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που ήταν μακελάρηδες, που έχουν κάνει χίλια δύο πράγματα, όμως δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ο ανιχνευτής ψεύδους», ανέφερε ο Στ. Μπαλάσκας, συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, σχολιάζοντας το αίτημα της 33χρονης να εξεταστεί με ανιχνευτή ψεύδους.
Ο κ. Μπαλάσκας μιλώντας στο mega την υπόθεση της Πάτρας αναφέρθηκε στην κεταμίνη, ουσία που εντοπίστηκε στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας, εξηγώντας πως «είναι ένα φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται στο χάπι του βιασμού, το παίρνουν πολλοί χρήστες. Δεν έχει μεγάλη ποινική μεταχείριση, δηλαδή δεν σε χαρακτηρίζει πρεζόνι. Η κεταμίνη δίνει το αίσθημα της ευφορίας. Χρησιμοποιείται στο λεγόμενο χάπι του βιασμού, διότι δίνει αυτή την αναστολή».
Ο κ. Μπαλάσκας ανέφερε πως «ανοίγει η έρευνα της αστυνομίας και θα έχουμε αποτέλεσμα» και μάλιστα, οι έρευνες επεκτείνονται και σε άλλα πρόσωπα.
Όπως είπε, «μπορεί μερικές φορές κάποιος να καταδικαστεί όχι με τη μαρτυρία του, τον δένουν τα στοιχεία. Όταν η υπόθεση είναι δεμένη, τότε κατηγορείται και καταδικάζεται, χωρίς να παραδεχθεί την ενοχή του».
Σχολιάζοντας τη σχέση του ζευγαριού και τις δηλώσεις τους, τόνισε ότι «η Ρούλα τον ψιλοαδειάζει τον Μάνο. Είναι 100% ότι κάποια στιγμή θα φαγωθούν μεταξύ τους, είναι πάγια τακτική».

Tεστ ανίχνευσης ψεύδους

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και τονίζει πως έχει μείνει μόνη για να βρει την αλήθεια στην πολύκροτη υπόθεση με τα νεκρά παιδιά της, από την Πάτρα, έθεσε στο τραπέζι το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους για να φανεί όπως ισχυρίζεται, ότι δεν ευθύνεται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αλλά και για τους άλλους δύο θανάτους των παιδιών της.
Πρόκειται για μία πρακτική που απαντάται στις ΗΠΑ, αλλά όχι στην Ελλάδα.
Αν το αίτημά της γίνει αποδεκτό, το αποτέλεσμα δεν είναι δεσμευτικό, αλλά συνεκτιμάται μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία.
H πρόταση έγινε από τον δικηγόρο που την εκπροσωπεί μέσα στα κρατητήρια στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ.
Η Ρούλα Πισπιρίγκου το δέχτηκε αμέσως, ισχυριζόμενη πως μέσα από αυτό θα φανεί ότι λέει αλήθεια.

Η τοξικολογική εξέταση

Η 33χρονη επαναλαμβάνει από την πρώτη στιγμή πως δεν έκανε κακό στα παιδιά της και πως δεν σκότωσε την Τζωρτζίνα.
Τα στοιχεία όμως και κυρίως η τοξικολογική εξέταση που έγινε στην Τζωρτζίνα, έφεραν τη σύλληψή της.
Ο πατέρας των τριών παιδιών Μάνος Δασκαλάκης σε συνέντευξή του σε εφημερίδα αποδέχεται την κατηγορία που αποδίδεται στην 33χρονη.
«Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου.
Από πού βρέθηκε η κεταμίνη, από πού προμηθεύτηκε την κεταμίνη.
Πώς την έδωσε; Τι έγινε με τα άλλα δύο μου παιδιά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα

Η 33χρονη αρνείται ότι σκότωσε την Τζωρτζίνα και υποστηρίζει ότι μπορεί να υπάρχουν άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα σε όλα όσα έχουν γίνει.
«Παλεύω πλέον μόνη μου για να αποκαλυφθεί η αλήθεια» είπε μεταξύ άλλων στον δικηγόρο που θα κληθεί να την υπερασπιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Η μία πιθανότητα που δίνει είναι να υπάρχουν άλλα άτομα εμπλεκόμενα.
Η άλλη πιθανότητα είναι να έχουν γίνει λάθος χειρισμοί είτε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παιδιού είτε και μετά το επίδικο συμβάν.
Στην δεύτερη περίπτωση όπως φαίνεται «φωτογραφίζει» τους γιατρούς αλλά στην πρώτη όταν μιλάει για άλλα εμπλεκόμενα άτομα δεν αναφέρεται σε εκείνους.
Για την ώρα δεν θέλει να ονοματίσει αυτά τα πρόσωπα. Κάτι όμως που είναι πολύ πιθανό να κάνει το επόμενο διάστημα.
Υπενθυμίζεται πως η αδερφή της, ζήτησε να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τον Μάνο Δασκαλάκη.

Προκαταρκτική έρευνα και για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της Πισπιρίγκου

Την ίδια ώρα, προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε για τις συνθήκες θανάτου της 69χρονης σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου, στην Πάτρα. Η οικογένεια των τριών κοριτσιών ζούσε στο ισόγειο ενώ η γυναίκα στον δεύτερο όροφο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης