Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ολοκληρώθηκε μετά από 10 ώρες η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν

Ολοκληρώθηκε μετά από 10 ώρες η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν
Ο δράστης επιχείρησε να πείσει δικαστές και ενόρκους ότι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ήταν αποτέλεσμα έντονης φόρτισης και όχι προμελέτης και οργάνωσης σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως δέχεται η κατηγορία
Σχετικά Άρθρα

Ολοκληρώθηκε μετά από δέκα ώρες η απολογία του 34χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, για την δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν, την θανάτωση του σκύλου της και την σκηνοθεσία που έστησε στην συνέχεια για να ξεγελάσει τις αρχές, πριν ακριβώς από έναν χρόνο, στο σπίτι που έμεναν στα Γλυκά Νερά.
Από τις 10.30 το πρωί μέχρι τις 20.30 το βράδυ, με μόνο μία δεκάλεπτη διακοπή του δικαστηρίου, ο πιλότος επιχείρησε να πείσει δικαστές και ενόρκους ότι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ήταν αποτέλεσμα μιας έντονης φόρτισης, του «θολωμένου μυαλού του», όπως ανέφερε, και όχι προμελέτης και οργάνωσης από δράστη που βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως δέχεται η κατηγορία.
Ο περισσότερος χρόνος της απολογίας αφιερώθηκε από τον κατηγορούμενο στην περιγραφή της σχέσης του με την Καρολάιν Κράουτς, μία σχέση που φαίνεται να έχει καταγραφεί στην συνείδηση του πιλότου ως «ιδανική», με παραμυθένιες συνθήκες. Επί πέντε ώρες ο 34χρονος, παρά την πίεση της προέδρου να φθάσει «στον επίμαχο χρόνο» εξιστορούσε στους δικαστές την «ομορφιά», την «ευτυχία» και την «αγάπη» που βίωνε ο ίδιος και το θύμα.
Αν και το έγκλημα έχει ομολογηθεί από τον ίδιο, ο 34χρονος δεχόταν επί ώρες βροχή ερωτήσεων, τόσο από την πρόεδρο αλλά στην συνέχεια και από την εισαγγελέα και τα μέλη του δικαστηρίου. Ο ίδιος αναφερόταν σε κάθε λεπτομέρεια της ιστορίας, δείχνοντας ωστόσο πως δεν του ήταν εύκολο να αναφερθεί με την ίδια σαφήνεια στον χρόνο που άρχισαν να μαζεύονται σύννεφα πάνω από τον γάμο τους. Στο «μετά» του «παραμυθένιου γάμου» στην Πορτογαλία, όταν η Καρολάιν είχε δύο εγκυμοσύνες, με την πρώτη να καταλήγει σε αποβολή και την δεύτερη με σοβαρά προβλήματα του κυοφορούμενου μωρού.
Κλείνοντας την απολογία του, ο κατηγορούμενος θέλησε να πει στις καταληκτικές του φράσεις, «συγγνώμη» για όσα έκανε: «Μετά από όλα όσα είπαμε σήμερα, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορώ να πω στον εαυτό μου, ούτε στη Καρολάιν, ούτε στη Λυδία, ούτε σε κανένα. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να φτάσει το μέγεθος της καταστροφής που προκλήθηκε με δική μου ευθύνη. Κάθε μέρα θα ζητάω συγνώμη από τη γυναίκα μου. Το μόνο που θα ήθελα, ήταν να γυρίσω το χρόνο πίσω και να ήταν εδώ η Καρολάιν και εγώ ας ήμουν μακριά. Συγγνώμη θέλω να ζητήσω και από την κορούλα μου και την πεθερά μου, που με αγκάλιασε. Ελπίζω κάποτε, όλοι όσοι έχουν πληγωθεί, όσοι έχασαν, κάποτε να με συγχωρέσουν. Ελπίζω ο Θεός να με συγχωρήσει. Εγώ τον εαυτό μου δεν θα τον συγχωρέσω ποτέ. Να είστε καλά…».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης