Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Επίκειται έξαρση covid, έχουμε χαλαρώσει με τα μέτρα

Τζανάκης: Επίκειται έξαρση covid, έχουμε χαλαρώσει με τα μέτρα
Τα στελέχη Omicron 4 και Omicron 5 έχουν επικρατήσει σχεδόν πλήρως είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα
Προειδοποίηση για νέα έξαρση της covid απευθύνει ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Ν. Τζανάκης, ο οποίος επισημαίνει ότι αυτό οφείλεται στην χαλάρωση των πολιτών ως προς την τήρηση των μέτρων αλλά και στη μεγαλύτερη μεταδοτικότητα των στελεχών Omicron 4 και Omicron 5.
«Εδώ και μέρες έχουμε προειδοποιήσει ότι επίκειται μία έξαρση, η οποία οφείλεται στο ότι έχουμε χαλαρώσει, στο δυναμικό των επαφών μας συμμετέχοντας σε κοινωνικές εκδηλώσεις και στις διακοπές.
Υπάρχουν δυνατότητες επαφών που δεν υπάρχει η κατάλληλη προφύλαξη, οι οποίες οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Τζανάκης.
Αναφερόμενος στα στελέχη Ο4 και Ο5, ο κ. Τζανάκης είπε πως «τα δύο αυτά στελέχη έχουν επικρατήσει σχεδόν πλήρως πλέον» ενώ είπε πως υπάρχει μία εικόνα αυξανόμενου δείκτη μεταδοτικότητας, κυρίως στον κεντρικό τομέα Αθηνών, σε όλη σχεδόν την Αττική, στον Πειραιά, στην Κρήτη».

Δεν δηλώνουν τα κρούσματα

«Μιλάμε για ένα ποσοστό που έχει ανοδική τάση.
Πολλά κρούσματα δεν προσμετρώνται λόγω ότι δεν πάνε να το δηλώσουν.
Εάν αυτά τα στελέχη ακολουθήσουν το μοτίβο της Ο2 τότε δεν θα έχουμε πίεση στο υγειονομικό σύστημα» είπε ο κ.Τζανάκης, τονίζοντας πάντως πως «τις τελευταίες μέρες υπάρχει μία εξισορρόπηση ως προς τους διασωληνωμένους».

Οριζόντια μέτρα

Όσο αφορά στα μέτρα, ο κ.Τζανάκης είπε ότι κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει τι θα γίνει, ωστόσο υπογράμμισε ότι «αν όλοι τηρήσουμε το μέτρο της ατομικής ευθύνης και διατηρήσουμε τη μάσκα όπου πιστεύουμε ότι υπάρχει ανασφαλές επιδημιολογικό περιβάλλον, δεν θα χρειαστεί να παρθούν οριζόντια μέτρα απομόνωσης».
«Πρέπει να δείξουμε τη στοιχειώδη ατομική ευθύνη» υποστήριξε ο κ.Τζανάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης