Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λινού: Είναι δύσκολη η κατάσταση – Μας ανησυχεί ότι τα συμπτώματα των νέων μορφών είναι σοβαρότερα

Λινού: Είναι δύσκολη η κατάσταση – Μας ανησυχεί ότι τα συμπτώματα των νέων μορφών είναι σοβαρότερα
«H μάσκα παραμένει το ισχυρότερο μέτρο ασφαλείας», σύμφωνα με την Α. Λινού
Σχετικά Άρθρα

«Είναι δύσκολη κατάσταση, δεν είναι μόνο οι μεγάλοι αριθμοί των κρουσμάτων, σε αντιστοιχία με μικρό αριθμό τεστ, εκείνο που απασχολεί περισσότερο είναι οι αριθμοί περιστατικών ανά 100.000 κατοίκους, που είναι υπερβολικά υψηλοί», τόνισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού.
Η κα Λινού μιλώντας στο mega πρόσθεσε πως «το ίδιο ισχύει και για τον γενικό δείκτη θετικότητας, την προηγούμενη εβδομάδα δεν έπεσε κάτω από το 10 ούτε μία μέρα, ωστόσο είχαμε λίγα τεστ».
Σημείωσε δε, πως «εκείνο που αρχίζει και μας ανησυχεί είναι ότι τα συμπτώματα των νέων μορφών, προκαλούν σοβαρότερα συμπτώματα, υψηλό πυρετό, πονοκέφαλο, βήχα και αναπνευστικά προβλήματα».

Μάσκα και εμβόλιο

Σύμφωνα με την κα Λινού, «η μάσκα παραμένει το ισχυρότερο μέτρο ασφαλείας».
Η ίδια εξέφρασε τη διαφωνία της με τη στάση της πολιτείας σημειώνοντας πως «υπάρχουν πολλά εκκολαπτήρια κορωνοϊού στα ΜΜΜ. Στο αεροπλάνο και στο πλοίο υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μόλυνσης γιατί παραμένουμε περισσότερη ώρα σε αυτά τα μέσα, παρά στο λεωφορείο και στο μετρό».
Σχετικά με το θέμα της τέταρτης δόσης εμβολίου, ανέφερε ότι «είναι ένα ερωτηματικό, αλλά προσφέρει κάτι. Εάν δεν έχεις άλλο τρόπο να προστατευθείς, καλό είναι να το κάνεις. Δεν είναι επαρκής η επιστημονική πληροφόρηση, ωστόσο εξαρτάται από το πώς ζει κανείς. Εάν κάποιος είναι ένας τύπος πολύ κοινωνικός καλό θα είναι να εμβολιαστεί, γιατί έρχεται σε επαφή με περισσότερους ανθρώπους, περισσότερες ώρες».
Τέλος, υπογράμμισε ότι «πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι μέχρι να υπάρξει εμβόλιο που να καλύπτει τις μεταλλάξεις Omicron 4 και Omicron 5 θα περάσουν 4-5 μήνες. Μπορούμε να συμβουλευτούμε τον γιατρό μας και να συνεκτιμήσουμε τον τρόπο ζωής μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->