Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ζαούτης: Σχεδόν στην κορύφωση του 6ου κύματος, πολύ σύντομα αποκλιμάκωση - Δεν υπάρχει ανάγκη για υποχρεωτική μάσκα

Ζαούτης: Σχεδόν στην κορύφωση του 6ου κύματος, πολύ σύντομα αποκλιμάκωση - Δεν υπάρχει ανάγκη για υποχρεωτική μάσκα
«Είμαστε από τα λίγα κράτη της ΕΕ που διατηρούν τη μάσκα στα ΜΜΜ. Ακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν κάτι απρόβλεπτο συμβεί θα πρέπει να συζητηθεί, αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν προκύπτει», ανέφερε ο Θ. Ζαούτης
Σχετικά Άρθρα

Σχεδόν στην κορύφωσή του βρίσκεται το έκτο πανδημικό κύμα στην Ελλάδα και μάλιστα, πολύ σύντομα θα δούμε αποκλιμάκωση, ενώ δεν αναμένεται να πιεστεί το ΕΣΥ όσον αφορά τις εισαγωγές σε ΜΕΘ, όπως ανέφερε ο καθηγητής Παιδιατρικής και πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.
Ειδικότερα, ο κ. Ζαούτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων βρίσκεται σχεδόν στην κορύφωση του, εάν ληφθεί υπόψιν τι συνέβη σε άλλες χώρες που προχώρησαν σε άρση μέτρων πριν από την Ελλάδα και πρόσθεσε πως «βλέπουμε αύξηση στο ποσοστό των κρουσμάτων στις ηλικίες 18-24 που έχουν μεταβεί σε τουριστικούς προορισμούς».
Όπως είπε, «αυτά τα παιδιά θα το περάσουν πιο ήπια και δεν θα πιέσουν το ΕΣΥ», ενώ είναι πολύ σημαντικό να αποφύγουν την επαφή με μεγαλύτερους ανθρώπους.

Δεν υπάρχει ανάγκη για επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας

Σχετικά με το εάν θα ξαναγίνει υποχρεωτική η χρήση της μάσκας, ο κ. Ζαούτης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για τέτοιο μέτρο αυτή τη στιγμή.
«Είμαστε από τα λίγα κράτη της ΕΕ που διατηρούν τη μάσκα στα ΜΜΜ. Ακολουθούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν κάτι απρόβλεπτο συμβεί θα πρέπει να συζητηθεί, αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν προκύπτει», εξήγησε.

Τέταρτη δόση εμβολίου

Σχετικά με τη χορήγηση της τέταρτης δόσης εμβολίου, ο κ. Ζαούτης ανέφερε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα δείχνουν στα άτομα άνω των 60 πως προσφέρει παραπάνω προστασία η 4η δόση και όσο αυξάνεται η ηλικία αυξάνεται και η προστασία.
Ο ίδιος συνέστησε στα άτομα που είναι σε ανοσοκαταστολή να πραγματοποιήσουν την τέταρτη δόση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης