Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Όταν η ΕΣΗΕΑ χάριζε λεφτά στις εταιρίες Τράγκα και κατηγορούσε τους … άλλους

Όταν η ΕΣΗΕΑ χάριζε λεφτά στις εταιρίες Τράγκα και κατηγορούσε τους … άλλους

Πότε οι εταιρίες του υπεξαιρούσαν τις συνδικαλιστικές εισφορές των εργαζομένων- Η τότε ηγεσία της ΕΣΗΕΑ

Σχετικά Άρθρα

Όταν ο Γιώργος Τράγκας έφυγε από το μάταιο τούτο κόσμο η ΕΣΗΕΑ του επεφύλαξε όπως συνηθίζει άλλωστε μια ανακοίνωση - επικήδειο όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «στη μακρόχρονη δημοσιογραφική του πορεία, ο Γιώργος Τράγκας άφησε το ιδιαίτερο στίγμα του, με την έντονη προσωπικότητα και τον δυναμικό του χαρακτήρα.
Επί δεκαετίες έδινε τις δικές του δημοσιογραφικές μάχες, ως καυστικός σχολιαστής της πολυτάραχης ελληνικής πολιτικής σκηνής».
Χρειάστηκε να περάσουν κάμποσοι μήνες και να έρχονται βροχή οι αποκαλύψεις για τα έργα του μακαρίτη και η ΕΣΗΕΑ να εκδώσει μια ανακοίνωση που ανακάλυπτε με πάρα πολλά χρόνια καθυστέρηση την πυρίτιδα και ταυτόχρονα προβληματιζόταν για «τον τρόπο συγκέντρωσης αυτής της περιουσίας καθώς και με τη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών».
Δεν προβληματίστηκε όμως καθόλου για το γεγονός ότι και ο δικός της ελεγκτικός μηχανισμός τοις πράγμασι αποδείχτηκε ανύπαρκτος καθώς επί πολλά χρόνια στα μέλη της ΕΣΗΕΑ που απασχολούσε ο Γιώργος Τράγκας γινόταν παρακράτηση των εισφορών προς το σωματείο αλλά ουδέποτε αποδόθηκαν.
Μιλάμε για κανονική υπεξαίρεση.

Λάθος στοιχεία;

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι οφειλές που ανακοίνωσαν είναι χαμηλότερες από τις οφειλές που οι ίδιοι έχουν παράσχει σε μέλη του ΔΣ ως οφειλές των εταιριών Τράγκα. Επίσης αρχικά ανακοίνωσαν ότι η ΕΣΗΕΑ αναγγέλθηκε στις πτωχεύσεις των εταιριών του Γιώργου Τράγκα αλλά αυτό ήταν ψευδές.
Μετά από αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα της ΝΕΑ ΕΣΗΕΑ απέσυραν την αρχική ανακοίνωση και δημοσίευσαν ορθή επανάληψη όπου απάλειψαν τα περί αναγγελίας στις πτωχεύσεις.
Και αλήθεια είναι ότι ποτέ η ΕΣΗΕΑ και μέχρι την πτώχευση δηλαδή από την περίοδο του 2000 έως το 2009 που φόρτωναν οι εταιρίες Τράγκα με οφειλές από υπεξαίρεση συνδικαλιστικών εισφορών δεν έκανε τίποτα για να τις εισπράξει γεγονός που εγείρει εύλογα ερωτηματικά.
Και φυσικά εκ των υστέρων δεν μπορούσε να εισπράξει τίποτα αφού δεν αναγγέλθηκε καν στις πτωχεύσεις.
Πιθανόν να μην στεναχωρήσουν τον πτωχό τότε Γιώργο Τράγκα.
Σημειώνεται ότι και η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα Μαρία Καρρά έγινε μέλος της ΕΣΗΕΑ το 2005 ενώ από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου εταιριών του πέρασαν και άλλα μέλη της ΕΣΗΕΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την περίοδο που έσκασαν οι εταιρίες Τράγκα και δεν έγινε καμία απολύτως ενέργεια ούτε καν αναγγελία στην πτώχευση Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ήταν ο κ. Πάνος Σόμπολος και Ταμίας ο κ. Δημήτρης Κουμπιάς. Και προφανώς θα έχουν μια καλή εξήγηση γιατί δεν έκαναν τίποτα για να διασφαλίσουν την είσπραξη των εισφορών που είχαν υπεξαιρέσει από τους εργαζόμενούς τους μέλη της ΕΣΗΕΑ οι εταιρίες του Γιώργου Τράγκα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
w
ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης