Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Η χαλάρωση των μέτρων συνέπεσε με την επικράτηση των μεταδοτικότερων παραλλαγών της Omicron

Βασιλακόπουλος:  Η χαλάρωση των μέτρων συνέπεσε με την επικράτηση των μεταδοτικότερων παραλλαγών της Omicron
Τι ανέφερε ο Θ. Βασιλακόπουλος

Η κάθε παραλλαγή μετά την άλλη θα είναι μεταδοτικότερη, καθώς ο ιός, λόγω της ανοσίας πολλών, δυσκολεύεται να επιβιώσει, όποτε αναγκάζεται να γίνεται μεταδοτικότερο, εξήγησε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θ. Βασιλακόπουλος.
Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στο mega υπογράμμισε πως «χαλαρώσαμε σε μία φάση που τα επιδημιολογικά δεδομένα ήταν εντελώς διαφορετικά, σε μια φάση έντονης αποκλιμάκωσης, μάλιστα χαλαρώσαμε αργότερα από άλλες όμορες με εμάς χώρες, που είναι επίσης τουριστικοί προορισμοί».
Ωστόσο, όπως είπε, αυτό που συνέβη στη χώρα μας, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ήταν πως η χαλάρωση των μέτρων προστασίας συνέπεσε με την επικράτηση των μεταδοτικότερων παραλλαγών της Omicron .

Για τέταρτη δόση εμβολίου

Σχετικά με την τέταρτη δόση εμβολίου, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι η ωφέλειά της για τους άνω των 60 ετών είναι ξεκάθαρη και έχει αποδειχθεί με αντίστοιχες μελέτες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν βοηθά και τους νεότερους και τόνισε πως δεν κάνει κακό σε κανέναν.
«Θα μειώσει κατά 50% την πιθανότητα να κολλήσει, και σε ένα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό να νοσήσει βαριά και να πεθάνει» , σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης